GÜNDEM - 17 Haziran 2023 Cumartesi 15:07

Bin 100 kiloluk dana Bey araba fiyatına satışta

A
A
A
Bin 100 kiloluk dana Bey araba fiyatına satışta

Kurban Bayramı’nı az bir vakit kala hayvan pazarlarında görücüye çıkan küçük ve büyükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor. Ankara Gölbaşı'nda kurulan kurban pazarının en iri hayvanı olan dana ise pazarın göz bebeği haline geldi.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Oğulbey Mahallesi’ne kurulan kurban pazarının gözdesi montofon cinsi dana oldu. Bin 100 kiloluk cüssesiyle pazarın gözdesi haline gelen dananın sahibi Zafer Bozkurt bir tondan fazla ağırlığa sahip dana için 170 bin lira fiyat belirledi. 22 yıldır baba mesleği olan hayvancılık işi ile uğraşan ve Kars’ın Akyaka ilçesinden gelen Zafer Öztürk, “Bu hayvanımızın güzelliği Kars’ın bolluğundan bereketinden geliyor. Kars’ın yaylası, otu, arpası bol ve güzel. Bakımını da iyi yapınca hayvan böyle güzel oluyor. Karsımızın havası ve suyu güzel. Her şeyimiz meşhur. Hayvanım iki buçuk yaşında, montofon cinsi ve tam bir ton 100 kilo. Yaylım malıdır, arpa kırmasıyla beslendi. Özel bakılan şımarttığımız bir hayvan. Pazarın da göz bebeği. Şu anda fiyatı 170 bin lira ama müşterilerimize kolaylık sağlarız tabii ki. Sonuçta pazarlık sünnettir. Bu benim ilk rekorum değil. Daha öncesinde de rekor kıran büyükbaş hayvanım oldu ama onu getirmedim. Memlekette kesime verdik. O hayvanım da bin 260 kilo” dedi. 25 hayvanla pazara çıktığını belirten Bozkurt, “Hayvanlarımın 18 tanesini sattım. Elimde şu an 7 tane kaldı. Bu sene satışlarımız iyi. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Alım gücü iyi çok şükür” ifadelerini kullandı.

Bin 100 kiloluk dana Bey araba fiyatına satışta

Evren Doğru - Tolga Başer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da 25 Engelli birey bir günlüğüne asker oldu Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Engelliler Haftası kapsamında 25 engelli bireyi bir günlüğüne temsili askerlik yaptırdı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, engelli bireyler askerlerle aynı koğuşu paylaştı, aynı karavanadan yemek yedi, eğitim aldı ve yemin ederek vatan borcunu ödemenin gururunu yaşadı. Törene, engelli bireylerin aileleri de katılarak bu özel anlara ortak oldu. Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, törende yaptığı konuşmada, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası, eşit yaşam hakkı mücadelesi verdiğimiz engelli bireylerimiz adına tüm toplumun nezdinde farkındalık oluşturma gayesi taşıdığımız bir haftadır. Her Türk erkeği için askerlik, vazife olmasının ötesinde bir haktır. İlimizin farklı ilçelerinden gelen özel bireylerimize temsili askerlik hakkı sunan Milli Savunma Bakanlığı’mıza ve İl Jandarma Komutanlığı’mıza çok teşekkür ediyorum" dedi. Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, "Bugün kutsal vatani görevini yapmak üzere jandarma teşkilatına katılan kardeşlerimizin yemin töreni için toplanmış bulunuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini yerine getirmelerini sağlamak adına temsili askerlik uygulaması icra edilmektedir. Bu uygulama, yüce Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak dünyada ilk ve tek olması sebebiyle büyük bir önem taşımaktadır" dedi. Etkinlikte, engelli bireylerin yemin törenindeki heyecanı ve gururu gözlerden kaçmadı. Tören, bir günlük temsili askerlik görevini yerine getiren engelli bireyler Türk bayrağına serilmiş masaların üzerindeki silahlara ellerini koyarak askerlik yemini etmeleriyle sona erdi. Komandoların gösterisi, törende unutulmaz anlar yaşattı. Etkinliğe Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, engelli bireylerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konya ’Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı’nda hedefler başarıyla vuruldu Türkiye’nin ev sahipliğinde, gerçek mühimmatın kullanıldığı "Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı" Konya’da gerçekleşti. Konya`daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığının Atış Sahası`nda yapılan tatbikata Azerbaycan, Katar, Polonya, Slovakya, Romanya, Suudi Arabistan katıldı. Gözlemci ülkeler ABD, Almanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Etiyopya, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti Kuzey Makedonya, Libya, Malezya, Mısır, Moğolistan, Portekiz, Ürdün, Tunus, Umman Tatbikatta gözlemci statüsünde bulundu.Gerçeğe yakın harekat ortamında gerçekleştirilen, personel kurtarma görev kuvveti unsurlarının katıldığı tatbikatta, jet uçakları, Havadan İhbar Kontrol Uçağı (HİK), ulaştırma uçakları, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopterler kullanıldı. Ayrıca T70 Genel Maksat Helikopteri ile Katar Hava Kuvvetleri unsurlarına ait Apache helikopterleri de tatbikatta yer aldı.Atış sahasında konvoy koruma, yakın hava desteği, bölgeden yaralı tahliyesi, paraşütle atlama ve düşman bölgesinden personel kurtarma görevleri gerçekleştirildi. Senaryo gereği, F-16’lar, Özel Kuvvetler ve İleri Harekat Kontrolörü Ekibi (JTAC) tarafından işaretlenen hedefleri vurdu.Daha sonra 3. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan helikopter, yaralı askeri kurtarmak için alana geldi. Hava unsurlarının alana inmesinin ardından personel, çevre güvenlik önlemlerini alarak yaralı askeri helikoptere taşıdı.Helikopterlerin havalanması sırasında, düşman kuvvetlerinin piyade askerlerince ateş açılması sonucu helikopterler top atışıyla karşılık verdi. Bu sahneler, atış sahasındaki gözlem kulesinden dikkatle izlendi. Askeri personelin düşman tehlikesinden kurtarılmasının ardından hava unsurlarınca, belirlenen hedefler başarıyla vuruldu.Daha sonra havalanan helikopter, yaralı askeri kurtarmak için alana geldi. Hava unsurlarının alana inmesinin ardından personel, çevre güvenlik önlemlerini alarak yaralı askeri helikoptere taşıdı. Helikopterlerin havalanması sırasında, düşman kuvvetlerinin piyade askerlerince ateş açılması sonucu helikopterler top atışıyla karşılık verdi. Askeri personelin düşman tehlikesinden kurtarılmasının ardından hava unsurlarınca, belirlenen hedefler başarıyla vuruldu. Daha sonra tatbikata katılan ülkeler kendi bayraklarını açtı.Ayrıca, katılan helikopter ve uçaklar basına tanıtıldı. Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.