DÜNYA - 10 Mart 2024 Pazar 21:16 | Son Güncelleme : 10 Mart 2024 Pazar 21:18

Birçok Arap ülkesinde Ramazan ayı yarın başlıyor

A
A
A
Birçok Arap ülkesinde Ramazan ayı yarın başlıyor

Suudi Arabistan, Yemen, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Filistin, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), Ramazan ayı yarın başlıyor. Ürdün ve Umman’da ise Ramazan ayı Salı günü başlayacak.

Birçok Arap ülkesinde Ramazan ayının başlangıç günü belli oldu. Suudi Arabistan, Yemen, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Filistin, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), Ramazan ayı hilalinin görülmesi ile Ramazan ayı yarın başlıyor. Ürdün ve Umman’da ise hilalin görülmemesi nedeniyle Ramazan ayı salı günü başlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yol kenarındaki arkadaşına bakarken otomobile arkadan çarptı Antalya’nın Manavgat ilçesi Antalya Caddesi üzerinde kırmızı ışıkta bekleyen otomobile, motosikletin arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü yaralandı. Motosiklette yolcu olarak bulunan ve kazayı yaralanmadan atlatan genç, motosiklet sürücüsünün yol kenarında bekleyen arkadaşına bakarken kaza yaptığını söyledi. Kaza, Antalya Caddesinde Adliye istikametinden Yapay Şelale istikametine seyir halindeki Hasari Çetin’in kullandığı 07 MRT 63 plakalı motosikletin, Yapay Şelale önündeki trafik ışıklarında bekleyen Serkan Keş’in kullandığı 42COS 34 plakalı otomobile arkadan çarpması sonucunda meydana geldi. Kazada başını yere çarpan motosiklet sürücüsü, başında kask olmasına rağmen yaralanırken bilincinin yerinde olmadığı gözlendi. Yaralı motosiklet sürücüsü 112 sağlık ekibinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Motosiklette yolcu olarak bulunan ve kazayı yaralanmadan atlatan genç, motosikleti kullanan arkadaşının yolun karşısında durakta bekleyen bir arkadaşını gördüğünü, ona bakarken önünde duran otomobili fark etmeyerek arkadan çarptığını söyledi. Kazanın ardından motosiklet sürücüsüne sürücü belgesi olmadığı için 12 bin 978 TL, aracın muayenesinin olmadığı için bin 507 TL ve sigortasının olmaması nedeniyle 690 TL olmak üzere toplam 15 bin 175 TL para cezası uygulandı.
Kahramanmaraş Depremde evladını kaybeden annenin en acı ‘Anneler Günü Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde oğlunu kaybeden Emine Türkön, 2 yıldır en acı Anneler Günü’nü yaşıyor. Kahramanmaraş depremlerinde oğlunu kaybeden anne Emine Türkön, ‘Asrın Felaketi’nin ardından en buruk Anneler Günü’nü yaşıyor. Depremin henüz 13’üncü saniyesinde yıkılan apartmanda enkaz altında kalan ve oğlunun cansız bedenine depremin 6’ncı gününde ulaşan Emine Türkön, “Allah kimseye böyle Anneler Günü yaşatmasın, daha güzel günler yaşatsın” ifadelerini kullandı. “Evlat bu yani başka bir şey” Evlat acısını evladını kaybedenlerin anlayabileceğini ifade eden anne Türkön, “Allah kimseye böyle Anneler Günü yaşatmasın, daha güzel günler yaşatsın. Onu anca çocuğunu, yakınını kaybedenler bilir. Yıl geçti ama insan çok buruk evlat bu yani başka bir şey. Nu kadar insan, bu kadar çocuklar onlar için de çok üzülüyorum. Çünkü çocuklar annesiz kaldı, anneler, babalar evlatsız kaldı, ailesiz kaldı kolay bir şey değil” dedi. “Bu acıyı kimse unutmaz” Depremin 3’üncü gününde oğlunun hayatını kaybettiğini, 6’ncı gününde ise cansız bedeninin çıktığını söyleyen anne Emine Türkön, “13’üncü saniyede yıkılmış görenler söyledi. Zaten telefon ettim aradım, telefona o anda ulaşamadım. Ama son bir defa bir daha aradılar meşgul çaldı. Telefon meşgul çalınca ferahladım, çok şükür hayatta dedim. Depremin üçüncü günü kızım Şükran geldi o söyledi. O günden sonra Allah’a hep dua ettim, ama 6’ncı günü cesedi çıktı çocuğumun. Diğer çocuklarım çok şükür hayatta, onların da evi yıkıldı onlar da ölebilirdi. Hasarlıydı yıkıldı ama çok şükür çocuklarım sağ çıktı, ona şükrediyorum. Bir tek ben değilim ki, onu yaşayan bilir. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Çocuklarımız her şeyleri ile gitti, bir şey bırakmadılar. Onlar hayatta olsaydı, her şey tekrar yerine gelir daha güzel yapılırdı ama canlar bir daha gelmez. Bu acıyı da kimse hiç unutmaz” diye konuştu.
Bursa Başkan Yılmaz, Bursalı kadın muhtarlarla buluştu Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Anneler Günü vesilesiyle kadın muhtarlarla buluştu. Kaplıkaya Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve Emel Gözükara Durmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İmren Çavuşoğlu, Yıldırım İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Zehra Yekeler ve kadın muhtarlar katıldı. Muhtarlarla istişarelerde bulunan Başkan Yılmaz, belediye ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören demokrasinin yerel taşlarından olan muhtarları tebrik etti. Organizasyon kapsamında kadınların anneler gününü kutlayan Başkan Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak yaptığımız ve yapacağımız her proje, yatırım ve hizmette kadınlarımızın azminden ve gücünden yararlanıyoruz” dedi. Anneliğin en yüce makam olduğunu vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, “Bizler değerli ve kutsal olana ‘ana’ diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Vatanımızı ‘ana’ olarak görürüz, bizleri doyuran toprağa ‘ana’ deriz. Türkülerimizde, atasözlerimizde hep analığın kutsallığı işlenmiştir. Peygamberimiz, ‘Cennet annelerin ayağının altındadır’ diye buyurmuştur. Annelerimiz baş tacımızdır. Başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.