GÜNDEM - 11 Şubat 2017 Cumartesi 09:42

Bitlis Ahlat'ta 3 metre karda yol açma çalışması

A
A
A
Bitlis Ahlat'ta 3 metre karda yol açma çalışması

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı köy yollarında karla mücadele devam ederken, İlçe Özel İdare ekipleri ise karın 3-4 metreyi bulduğu bölgelerde yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İlçeye bağlı tüm köy yolları yapılan çalışmalarla ulaşıma açılırken, Ahlat İlçe Özel İdare ekipleri, köy yollarında genişletme çalışmalarını sürdürüyor. 2 büyük loder, 1 greyder ve 1 kepçeyle yol açma çalışmaları özenle yapılıyor. Yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere açıklama yapan Ahlat İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefi Gıyasettin Karakaplan, özverili çalışmalar sonucu ulaşıma kapalı hiç bir köy yolunun olmadığını belirtti. Karakaplan, kar yağışıyla birlikte hemen yol açma çalışmalarına başladıkları daha sonrada yollarda genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Zorlu kış şartlarına rağmen çalışmalarımız devam ediyor.

11 personelimiz ve 4 iş aracımızla karla mücadeleye devam ediyoruz. Çetin kış şartlarına rağmen personellerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Arkadaşlarımız belki çoğu zaman hayatlarını ortaya koyarak çalışıyorlar. Bizlerde vatandaşımızın huzuru için bir nebzede olsa bu çalışmalarla katkı sağlıyoruz. Özel İdare müdürümüzde sağ olsun bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Köylerimiz özellikle Otluyazı köy gurubu, Cemalettin köyü ve Kırkdönüm köyleri karın en fazla olduğu yerlerdir. Bu bölgede yer yer kar 3-4 metreyi buluyor. Buna rağmen personellerimiz gece gündüz demeden karla mücadelede büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Bundan herkes memnun oluyor. Öte yandan bu çalışmalarda her zaman bizlere destek olan Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Özel İdare Müdürü Seyfettin Gündoğan ve Bitlis İl Özel İdaresi'ne teşekkür ediyoruz" dedi. 

Serdar Adıyaman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."