GÜNDEM - 02 Mayıs 2021 Pazar 12:04

Bodrum’da işçi maaşları 4 bin lirayı geçti

A
A
A
Bodrum’da işçi maaşları 4 bin lirayı geçti

Bodrum Belediyesi'nde Temmuz ayında yapılacak zam 1 Mayıs’ta yapılınca işçilerin maaşı 4 bin liranın üzerine çıktı. Haberi alan işçiler sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

Bodrum Belediyesi Personel A.Ş. ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler sonrasında varılan ortak karar ile bin işçiyi ilgilendiren bir buçuk yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bodrum Belediyesi'nin Akçaalan Mahallesi'nde bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü Evsel Atık Şefliği'nde gerçekleşen imza törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Belediye İş Sendikası yetkilileri ve işçiler katıldı.

Bodrum’da işçi maaşları 4 bin lirayı geçti

Gerçekleşen toplu iş sözleşmesiyle Personel A.Ş. bünyesinde çalışan personele ödenecek en düşük maaş 3 bin 900 TL olurken, ortalama maaş düzeyi ise 4 bin 100 TL'ye çıkarıldı. Maaşlarda yüzde 12,27'lik bir artış sağlanmasıyla işçilerin sevinçleri gözlerinden okundu. Sosyal yardımlarda ise yüzde 50 artış sağlanırken, maşlarının yükselmesine sevinen işçiler gözyaşlarını tutamadı.

"Eşit işe eşit ücret için çalışma başlattık"

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Emekçi arkadaşlarım hepinize selam olsun. Hepinizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününüz kutlu olsun" diyerek başladığı konuşmasında hayatını kaybeden personel ve yakınları için başsağlığı diledi. Normal şartlarda toplu iş sözleşmesinin Temmuz ayında imzalanmasının planlandığını belirten Başkan Aras, "Toplu sözleşme için bazı rakamlar üzerinde duruyoruz, tartışıyoruz, dedim ki, sevgili arkadaşlar biz bunları yaparız ama bu 1 Mayıs'ı boş geçmeyelim. Yapacaksak 1 Mayıs'ta yapalım. İşçiye bayram yapalım 1 Mayıs'ı dedim" dedi.

Bodrum’da işçi maaşları 4 bin lirayı geçti

Başkan Aras, "Biz günümüz Türkiye'sinde emeğin, örgütlü mücadelenin çok değerli olduğunu biliyoruz. Şu anda savrulan, zaman zaman siyasi, ticari, ekonomik sıkıntılar yaşayan ülkemizde emekçi ayakta tutuyor ülkemizi. Ne kadar önemli iş yaptığınızı biliyorsunuz. Şu anda salgın yüzünden insanlar evlerine kapanmışken 16 milyon emekçi sokaklarda çalışıyor, fabrikalarda çalışıyor, hayatı pahasına, canı pahasına, evine ekmek götürebilmek için mücadele ediyor. Ben bu değerli mücadelenin kıymetini biliyorum. O yüzden geldiğimiz andan beri bütün çabamız emeğiyle, alın teriyle Bodrum'a hizmet eden, insanlara hizmet eden değerli kardeşlerimin sonuna kadar haklarını alabilmesi, hak ettiklerini alabilmesi tüm mücadelemiz bu. Ben de onlardan bir tanesiyim, biz de emekçiyiz" diye konuştu.

Bodrum’da işçi maaşları 4 bin lirayı geçti

Emekçilerin hakları için hiç bir bahaneyi öne sürmediklerini dile getiren Başkan Aras, "Sadece ve sadece gelirlerimizi arttırmak için çalışıyoruz. Kayıp, kaçakla mücadele ediyoruz ki daha fazla gelir olsun, o gelirlerden sizlere daha fazla verelim, daha fazla pay verelim. Bunun için çalışıyoruz. Sosyal adaleti sağlamak için adaletsiz gelir durumunu ortadan kaldırmak durumundayız" diye konuşarak bu adaletsizliği en aza indirmek için devamlı bir çalışma içinde olduklarını, her yeni dönemde bu adaletsizliği en aza indireceklerini söyledi.

Bodrum’da işçi maaşları 4 bin lirayı geçti

Başkan Aras konuşmasını, "1 Temmuz'da başlaması gereken toplu sözleşmenin gerekleri 1 Mayıs'tan itibaren başlatılmış durumdadır" diye sonlandırarak işçilere müjdeyi verdi. Başkan Ahmet Aras törenin ardından sahada çalışan işçilerin yanına giderek zam müjdesini çalışanlara da bizzat iletti.

Eren Ayhan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da görev yapan öğretmen kazada hayatını kaybetti Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Dücane Muhammed Sadık, memleketi Elazığ’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, kaza dün Elazığ- Diyarbakır karayolunun 23’üncü kilometresinde meydana geldi. Diyarbakır’dan Elazığ’a psikolojik rahatsızlığı bulunan hastayı getiren C.D. idaresindeki 21 ABT 378 plakalı ambulans ile Dücane Muhammed Sadık idaresindeki 24 EC 290 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 1’i ağır 2’si polis, 2’si sağlık personeli olmak üzere toplamda 6 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Dücane Muhammed Sadık, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arapça dersi öğretmeni Dücane Muhammed Sadık’ın ölüm haberi Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesini yasa boğdu. Okulun sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunularak, “Okulumuz bugün çok eksik, çok sessiz, çok üzgün. Değerli Arapça öğretmenimiz Dücane Muhammed Sadık kardeşimiz, elim bir trafik kazası sonucu Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Biz hocamızdan razıydık, Allah da ondan razı olsun. Dualarınızı hocamızdan eksik etmeyin.” ifadelerine yer verildi. Öte yandan, Dücane Muhammed Sadık bugün öğlen namazına müteakip Elazığ Merkez Camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Van Van’da yaşanan balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, Özalp ve Saray ilçesinde bulunan göletlerdeki balık ölümlerine ilişkin çalışma başlattı. Özalp ilçesinde bulunan Yumruklu ve Saray ilçesindeki Beyarslan (Çeçen) göletlerinde balık ölümlerinin olduğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri tarafından bölgeye gidilerek yerinde incelemeler yapıldı. Yapılan ilk incelemelerde göletlerin çevresinde ölmüş sazan balıklarının iskeletlerinin olduğu görüldü. Yumruklu ve Beyarslan (Çeçen) göletlerinde yerinde yapılan analizlerde (PH, çözünmüş oksijen, sıcaklık, iletkenlik, tuzluluk) herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Ayrıca göletlerde su numunesi alınarak incelenmek üzere Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada; yerinde ölçülen parametre (PH, Ç.O., sıcaklık, tuzluluk, E.İ.) değerleri sazangiller için uygun olduğu, kışın göletlerin yüzeyinin buzla kaplı olmasından dolayı havayla temasının kesildiği ve göletlere kış aylarında su girişi olmadığından dolayı göletlerin içerisinde su sirkülasyonu meydana gelmediği, bu nedenle sazan balıklarının çözünmüş oksijen yetersizliğinden ölmüş olabileceği, ancak kesin ölüm nedeninin enstitüde yapılacak diğer su analiz sonuçlarından sonra belli olacağı belirtildi. Ayrıca ekipler, laboratuvar sonuçları belli oluncaya kadar göletteki balıkların tüketilmemesi ve hayvanlara gölet suyunun içirilmemesi uyarısında da bulundu.