GÜNDEM - 10 Şubat 2016 Çarşamba 19:29

Borcunu ödemeyene, çay vermiyor

A
A
A
Borcunu ödemeyene, çay vermiyor

Kastamonu’da bir kahvehane işletmecisi, borcunu ödemeyene çay vermiyor.

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde 25 yıldır kahvehane işletmeciliği yapan İsmail Gürler, çay borcu birikince ilginç bir yönteme imza attı. Kahvehanenin camına borçlu vatandaşlar için “Pancar parası alan müşterilerimiz lütfen vezneye uğrayınız, yoksa Allah ya size ya bize verü” şeklinde yazı yazarak uyarıda bulundu.
Devrekani’de Pasaj Kıraathanesini işleten İsmail Gürler (43), bir süredir çay borcu biriken müşterilerinden borçlarını istemesine rağmen alamadığını belirterek, 5 milyon lira ile 7 milyon lira arasında borç biriktiğini söyledi. Gürler, “Borçlarımı alamadığım için ilan etmek zorunda kaldım. Defalarca istememe rağmen bir türlü alamadım” dedi.

İsmail Gürler, borçlarını vermeyen vatandaşlardan para tahsil etmek için artık ilginç yöntemlere başvurduğunu ifade ederek, kıraathanesinin camına “Pancar parası alan müşterilerimiz lütfen vezneye uğrayınız, yoksa Allah ya size ya bize verü” yazısını astığını kaydetti.
Kahvehanenin camında yazıyı görenlerin borcunu ödeyeceğini söylediğini ifade eden Gürler, “Yazıyı görünce utanan da var, hiç utanmayan da. Hatta zevk alan bile var. Borcumu istiyorum hemen cep telefonunu çıkarıyor, konuşur gibi yapıp bana konuşma fırsatı bile vermiyor. Bana borcu olan başka kahvehaneye gidiyor, başka kahvehaneye borcu olan da benim kahvehaneye gelerek gününü gün ediyor. Ne zamana kadar böyle devam edecek bilemiyorum. Eğer yine ödemezlerse, ödemeyenlerin isimlerinin bulunduğu listeyi cama asıp ifşa edeceğim. Müşterilerim sıkıntı yaşıyor olabilir, ama ben de zor durumdayım” dedi. 

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Nihat Tokat: "Projeleri hayata geçirebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacım var" Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Nihat Tokat, "Şeref ve doğruluğun bir Fenerbahçe çizgisi olduğu algısını camiamız ve ülkemizin hak ettiği gibi tekrar güçlendirmek için şevkle çalışacağımızı beyan ederim. Ekibimle birlikte tüm projeleri hayata geçirebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Çok genç bir ekibim var, çok iyi Fenerbahçeliler" dedi. Fenerbahçe Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılıyor. Toplantıda konuşma yapan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Nihat Tokat, "Yüksek Divan Kurulu başkanlığı onur ve ayrıcalığına talibim. Şeref ve doğruluğun bir Fenerbahçe çizgisi olduğu algısını camiamız ve ülkemizin hak ettiği gibi tekrar güçlendirmek için şevkle çalışacağımızı beyan ederim. Ekibimle birlikte tüm projeleri hayata geçirebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Çok genç bir ekibim var, çok iyi Fenerbahçeliler. Fenerbahçe’ye tutkuyla aşığım. Tuttuğum değil, tutulduğum takımdır Fenerbahçe. Geride kalan 2 sene boyunca bize muhteşem bir divan başkanlığı yapan Uğur Dündar ve ekibine teşekkür ediyoruz. Sizleri özleyeceğiz. Uğur Dündar’dan aldığımız, hissettiğimiz her toplantımızda Atatürk’ü iliklerimize kadar işledi. Bize onu öyle bir anlattı ki ben de eğer seçilirsem aynı onun yolundan gideceğim. Sosyal faaliyetleri arttırmak için atölye, resim kursları, fotoğraf kursları bunlar ücretsiz olacak. Faruk Ilgaz Tesisleri 17-18 saat yaşayan bir yer olacak mottomuz bu. Genel kurullarımız çok uzun sürede geliyor. Bunu da 45 günde bir yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.