DİĞER SPORLAR - 26 Haziran 2017 Pazartesi 13:21

Bottas son sıradan gelip podyuma çıktı

A
A
A
Bottas son sıradan gelip podyuma çıktı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın Azerbaycan Grand Prix'sinde, Red Bull-TAG Heuer takımının Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo birinci oldu. Sezonun sekizinci yarışında Mercedes AMG Petronas, Bakü’den zirvede döndü. Bottas ise son sıraya kadar gerileyip rakiplerinden bir tur geride kalmasına rağmen yarışı 2. sırada tamamladı.

2017 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun sekizinci yarışı olan Azerbaycan Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas, markalar sıralamasında liderliğini korudu. Geçen sene de Bakü’de kazanan Lewis Hamilton, pole pozisyonunda başladığı yarışta, zorunlu bir pit-stop daha yapmak zorunda kalınca mücadeleyi 5. olarak tamamladı. Bir ara yarışta son sıraya kadar gerileyen Valtteri Bottas ise olağanüstü bir performans gösterdiği yarışı podyumun 2. basamağında bitirmeyi başardı.

Bakü’deki cadde yarışına ilk cepten başlayan Hamilton, kırmızı bayrağa rağmen kontrolü hep elinde tuttu. Ancak Britanyalı pilot, boyun korumasını değiştirmek için yarışın son çeyreğinde zorunlu bir pit-stop yapınca geriye düştü. Yavaş yavaş tırmanan Hamilton, mücadeleyi 5. sırada tamamladı. Mücadeleye ikinci cepten başlayan Bottas ise henüz ilk turda Kimi Raikkonen ile yaşadığı temas sonrasında lastiğini patlattı. Erken bir pit-stop yapmak zorunda kalan Fin pilot, tüm rakiplerinin bir tur gerisinde kalıp son sıraya kadar gerilediği yarışta mücadeleyi hiç bırakmadı. Fin pilot, damalı bayrak sallanmadan saliseler önce son geçişini yaptı ve muhteşem yarışını 2. sırada tamamlayarak podyum finişi yapmayı başardı.

Bu sonuçların ardından Hamilton 139 puana erişip, sürücüler sıralamasında ikinciliğini korudu. Bottas ise 111 puanla üçüncülü sırada kaldı. Bakü’ye takımlar sıralamasında lider gelen Mercedes AMG Petronas 250 puanla koltuğunu korumayı başardı.

Formula 1’de 2017 sezonunun dokuzuncu yarışı 9 Temmuz 2017 tarihinde Avusturya’da gerçekleştirilecek. Mercedes AMG Petronas, Spielberg’deki son 3 yarışta 2 kez duble yaparken, geçen sene podyumun en üst basamağına çıkan isim Lewis Hamilton olmuştu.

Azerbaycan Grand Prix'sinde ilk 10'a giren pilotlar şunlar:

1. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)
2. Valtteri Bottas (Mercedes)
3. Lance Stroll (Williams-Mercedes)
4. Sebastian Vettel (Ferrari)
5. Lewis Hamilton (Mercedes)
6. Esteban Ocon (Force India-Merceds)
7. Kevin Magnussen (Haas-Ferrari)
8. Carlos Sainz (Toro Rosso-Renault)
9. Fernando Alonso (McLaren-Honda)
10. Pascal Wehrlein (Sauber-Ferrari) 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’den ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ paneli Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla 21 Mayıs Salı günü Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ Paneli düzenliyor. Pastırmasından sucuğuna, mantısından yağlamasına, nevzinesinden gilaburusuna çeşit çeşit lezzetleri ile Kayseri’yi gastronomi alanında da dünyaya tanıtmak için Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın girişimleri ve talimatları doğrultusunda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu çerçevede, binlerce yılı aşan kültür, gelenek, toplumsal miras ve köklü bir tecrübenin birikimi ve mirası olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında yeniden bereketli sofrasının eşsiz serüvenini ve lezzetini dünya ile paylaşırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi bu özel hafta dolayısıyla ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ Paneli düzenliyor. Türk mutfağı konusunda farkındalık oluşturmak, markalaşmak ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurt içi ve yurt dışında vurgulamak, bilinirliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla her yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nın üçüncüsü bu yıl 21-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlanacak. Bu yıl 3’üncüsü kutlanacak Türk Mutfağı Haftası’nda, Gastronomi Günleri etkinliği ile tanıtımı yapılan ve hizmete giren, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenecek panel, birbirinden değerli konuşmacıları ağırlamaya hazırlanıyor. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Ülker Moderatörlüğünde "Türk Mutfağında Modern Yaklaşımlar” konusu ile gerçekleştirilecek panele sektöründe uzman kişiler konuşmacı olarak katılacak. Ana teması "Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı" olan etkinlik haftasının yurt içinde uygulanacak faaliyet konsepti "81 İlin Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Türk Mutfağı Kutlaması", yurt dışında uygulanacak faaliyet konsepti ise "Tarih, Kültür ve Doğanın Buluşması: Turkaegean Lezzetleri" olarak belirlendi. Türk Mutfağı Haftası’nın, valilikler ve yerel yönetimler tarafından düzenlenecek gastronomi temalı etkinliklerle tüm paydaşların katkısı ile kutlanması hedefleniyor.
Ankara Bakan Tunç: "Netanyahu ve Gallant için yakalama kararı başvurusunda bulunması, gecikmiş ancak olumlu bir karardır" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant için işledikleri savaş ve insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı başvurusunda bulunması, gecikmiş ancak olumlu bir karardır" dedi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant için işledikleri savaş ve insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı başvurusunda bulunması, gecikmiş ancak olumlu bir karardır. İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze ve Refah bölgesinde yaptığı saldırılarla uluslararası hukuku ayaklar altına almakta, en temel insan hakları olan yaşam hakkını, mülkiyet hakkını, güvenlik hakkını, din ve vicdan özgürlüğünü yok saymaktadır. Masum insanları hedef alan İsrailli yetkililer, en kısa sürede hukuk önüne çıkarılmalıdır ve hesap vermeleri sağlanmalıdır. Türkiye olarak, daima işgalci İsrail’in adaletsizliklerini, yaptığı soykırımı, işlediği insanlık suçlarını gündemde tutmaya devam edecek, Filistinli kardeşlerimizin haklı davasında yanında olmayı sürdüreceğiz. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığının kabul edilmesi ve Filistinli kardeşlerimizin kendi ülkelerinde özgürce ve insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması için çaba göstermekten geri durmayacağız" ifadelerine yer verdi.