KÜLTÜR SANAT - 16 Kasım 2021 Salı 10:58

Breakdans Dünya Finali’nin kazananları B-Girl Logistx ve B-Boy Amir

A
A
A
Breakdans Dünya Finali’nin kazananları B-Girl Logistx ve B-Boy Amir

Red Bull BC One breakdans (breaking) yarışması Dünya Finali 5-6 Kasım 2021 tarihlerinde Polonya’nın Gdansk kentinde gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından gelen 32 dansçının hünerlerini gösterdiği yarışmada birinciliği B-Girl’lerde Logistx, B-Boylar’da ise Amir aldı.

2004 yılından beri 30’u aşkın ülkede düzenlenen Red Bull BC One, bu yıl ilk kez kadınlar ve erkeklerde yarışmacı sayısı eşit olarak, en başarılı 16 B-Girl ve 16 B-Boy’u kıyasıya bir mücadele için bir araya getirdi. Türk dansçılar Jemrai ve Jester’in da aralarında bulunduğu, farklı ülkelerden gelen break dansçılar, finalistler arasına girmek için mücadele etti.

Finalde özel davetli 24 dansçıyla birlikte elemeleri başarıyla geçen 8 dansçıdan oluşan toplam 32 break dansçı sahnede yer aldı. 6 Kasım akşamı Polonya Gdansk’taki ERGO Arena’da 2021 Red Bull BC One Dünya birincilerini belirlemek için düzenlenen yarışmanın kazananları ABD’li B-Girl Logistx ve Kazakistan’lı B-Boy Amir oldu. Her yıl dünyanın en iyi break dansçılarını belirlemek için düzenlenen yarışmanın dünya finalinin tekrarına Red Bull TV, Red Bull BC One YouTube ve Facebook kanallarından ulaşabildiği açıklandı.

Breakdans Dünya Finali’nin kazananları B-Girl Logistx ve B-Boy Amir

Yarışma tarihinin en genç kazananı

İki yıl boyunca üst üste birinci olan Rus B-Girl Kastet’i tahtından indiren, Red Bull BC One All Star olan B-Girl Logistx Logan Edra, finalde Rus B-Girl Vavi ile karşılaştı. B-Girl Vavi’yi mağlup ederek yarışmanın birinciliğini elde eden Logistx, aynı zamanda yarışma tarihinin en genç kazananı oldu. B-Girl Logistx “BC One Dünya Finalini kazanmayı birçok kez hayal ettim ve şimdi bu hayalimi yaşıyorum. Bana bu hayali gerçek kılacak gücü veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Breakdans Dünya Finali’nin kazananları B-Girl Logistx ve B-Boy Amir

B-Boyların nefes kesen final karşılaşmalarında ise B-Boy Amir, farklı stiliyle tanınan Kanadalı B-boy Phil Wizard'a karşı üstünlük sağladı. Yarışmanın Dünya Finalini kazanan ilk Kazakistanlı break dansçı olan B-Boy Amir duygularını “ Gücü tüm vücudumda ve beynimde hissediyorum. Bu gücü burada, bu sahnede, binlerce break dans tutkununun önünde de gösterebilmiş olmaktan dolayı çok mutluyum” şeklinde ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce İş başvurusunda istenen deneyim Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin birlikte düzenlediği “İş Başvurusunda İstenen "Deneyim" ve Yeni Mezun Ben: Mezuniyet Sonrası Özel Bir Firmada Deneyim Kazanma Fırsatları-II” başlıklı program gerçekleştirildi. İstiklal Konferans Salonu’nda; Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Yazlık’ın yönetiminde gerçekleştirilen programda; özel bir firmanın Bitki Koruma Teknik Müdürü Can Akdeniz “Değişim Yönetimi Metodolojisi” başlıklı sunumu ile değişimin önemi, gerekliliği ve etkileri konusunda ayrıntılı bilgiler aktardı. Neyi, ne zaman, ne şekilde ve neden değiştirmemiz gerektiğini, değişimin günlük yaşama olan duygusal yansımalarının neler olduğunu vurgulayan Can Akdeniz, kişinin kendi değerini farkına varması, temel ve ince becerilere sahip olması, karşılıklı paylaşımlar ve sürekli gelişmeler ile kendini bir adım öteye taşımasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda istenen başarının sağlanabilmesi için işverenler ile çalışanlar arasında dengenin sağlanmasında değişimin gücüne ve ekip çalışmasının önemine ayrıca vurgu yaptı. Can Akdeniz son olarak; firmada işe alım süreçleri ve stajyer seçim kriterleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı. Akadeniz’in paylaşımlarından sonra, firmanın pazarlama Müdürü Hüseyin Gül ve Satış Sorumlusu Salih Piker, Düzce Üniversitesi öğrencilerine kişisel deneyimlerini ve kendilerini geliştirmelerine yönelik neler yapabilecekleri konularında önerilerde bulundu. Program katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.