EKONOMİ - 15 Ağustos 2015 Cumartesi 11:31

Bu yıl odun ve kömür fiyatları arttı

A
A
A
Bu yıl odun ve kömür fiyatları arttı

Kayseri Katı Yakıt ve Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, bu yıl odun fiyatlarına zam geldiğini, kömür fiyatlarının dolar bazında geçen seneye göre aynı olduğunu fakat dolar yükseldiği için geçen yıla göre zam geldiğini söyledi.

Kayseri Katı Yakıt ve Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşın ihtiyacı olan odun ve kömürleri hazırladıklarını söyledi. Tiryakioğlu, “Piyasa daha açılmadıysa da vatandaşın ihtiyacı olan odun ve kömürü hazırladık. Müşterilerimize en iyi şekilde hizmet etmeyi hedefliyoruz. Bunun için de ön çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

ODUN FİYATLARI BU YIL ZAMLI

Odun fiyatlarının geçen yıla göre artış gösterdiğini ifade eden Tiryakioğlu, “Bu sene odun fiyatlarında fark oldu çünkü kaynak bulunmadığı için oduna 15 TL zam geldi. Odunun tonuna 60 TL zam geldi. Şuanda 450 ila 500 TL arası kırılmış ev teslimi odun veriyoruz. Kömür fiyatları geçen sene dolar bazında aynı fiyatta. Ancak doların yükselmesi kömüre de zam getirdi. 1 ay önce 600 TL’ye sattığımız kömür şuanda 670 ila 680 TL arasında. Dolar yükselince satışımız kısmen zorlaştı. Açık hesap kömür veremiyoruz. Bugün dolar 2 bin 800 liraya yaklaştı. 3 bin lira olsa ve 100 lira zam olsa bizim açık hesap girdiğimiz kar gidiyor. Çok zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kalorifer merkezi ısınma sistemi olan binalarda doğalgaza geçilmesini kendilerini zora soktuğunu kaydeden Dernek Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, “Geçen sene 20 Mayıs’ta mali kurulu aldığı karar göre Kayseri’de kalorifer merkezi ısınma sistemi olan binalarda doğalgaz yanması için bir karar alındı. Bunun gerekçesi de hava kirliliği oldu. Oysa Kayseri’mizde birinci derecede hava kirliliği var. Bu hava kirliliği zannedildiği gibi insan sağlığına zarar verecek bir kirlilik değildir” dedi. 

TURAN BULUT
KAYSERİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kadın çiftçiler traktöre bindi, şehir merkezine indi Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle kadın çiftçiler traktörleriyle konvoy yaptı. Şehir merkezinde kadın çiftçileri traktör üstünde gören vatandaşlar şaşkına döndü. Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle kadın çiftçiler traktörleriyle konvoy yaptı. Şehir merkezine inen kadın çiftçiler, yürüyüş yolundan geçti. traktör üstünde gören vatandaşlar şaşkına döndü. Ata tohumu dağıtıldı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Ziraat Odası iş birliği ile Cumhuriyet Bulvarı mevkiindeki İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önünde kurulan iki ayrı stantta düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, çiftçiler, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’ın selamlarını ileten Balaban, çiftçilerin gününü tebrik etti. Daha sonra vatandaşlara, ziraat odası üyesi kadın çiftçilerin yetiştirdiği ata tohumundan üretilen sebze ve meyve ile Tıbbi ve Aromatik Bitki fidesi dağıtıldı, pişmaniye ikram edildi. Büyükşehir’in iştiraklerinden Sekapark A.Ş.’nin standında aromatik bitkilerden elde edilen esans, yağ, sabun, kolonya, şampuan, diş macunu, pişmaniye gibi ürünler sergilendi. Kocaeli’de son yıllarda sayıları artan kadın çiftçiler de şenlikte yerlerini aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kadın çiftçiler, İzmit Ziraat Odası’nda pasta keserek, Çiftçiler Günü’nü kutladı. Türk bayraklarıyla süsledikleri traktörleriyle hareket ederek konvoy oluşturan kadın çiftçiler, Cumhuriyet Bulvarından tören alanında kadar korna çalarak geçiş yaptı. Vatandaşlar, çiftçilere alkışlarıyla sevgi gösterisinde bulundu. Anneler Gününü de unutmayan kadın çiftçiler, vatandaşlara karanfil dağıttı.
Bilecik Başkan Subaşı’ndan +1 Mutluluk Kafe çalışanlarına özel ziyaret Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve özel çalışanların olduğu +1 Mutluluk Kafe görevlileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Beraberinde Başkan Yardımcısı Yaşar Külhan ve ilgili dernek temsilcilerinin de olduğu ziyarette Başkan Melek Mızrak Subaşı, çalışanların Engelliler Haftası’nı kutladı. Çalışanların + 1 Mutluluk Kafe’deki çalışmaları hakkında da bilgiler alan Başkan Subaşı, burada verilen hizmetler hakkında bilgiler verdi. Bilecik Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ve engellilerin kaldırılması yönünde yaptığı çalışmalara da değinen Başkan Subaşı, bu yöndeki girişim ve projelerin devam edeceği bilgisini verdi. ‘’+1 Mutluluk Kafe bizlere de mutluluk veriyor’’ +1 Mutluluk Kafe çalışanlarının yaptıkları faaliyetlerle hem sosyal hayata dahil olduklarını hem de aile bütçelerine katkı sağladığını ifade eden Başkan Subaşı, programda yaptığı konuşmada, ‘’Engelliler Haftasını bu hafta birlikte değerlendiriyoruz. Sizin haftanız diye sizleri ziyaret etmek istedik. Hem farkındalığı yükseltmek istiyoruz hem de aynı toplumu paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz aynı zamanda. +1 Mutluluk Kafemiz uzun zamandır vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bizler de bundan dolayı mutluyuz. Çünkü tam adını taşıyan bir kafe oldu burası. Herkesin ortak noktası ve ortak paydası oldu. Üniversite öğrencilerinin ders çalıştığı nokta burası. Kadınlarımız burada gün yapmaya geliyor. Hanımlar ve beyler burayı ailece kullanıyor. İnşallah önümüzdeki zamanlarda hem bu tesislerimizi çoğaltmak hem de istihdam sayımızı artırmak istiyoruz. Ben bugün bizimle birlikte olduğunuz için herkese çok teşekkür ediyorum ve çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum’’ ifadelerini kullandı. Başkan Subaşı ziyareti sonunda çalışanlara hediyeler verip, hatıra fotoğrafları çektirdi.
Gaziantep Toroslar EDAŞ Gaziantep’i bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı Toroslar EDAŞ, Gaziantep’te kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2024 yılının ilk 3 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü. Elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile gerçekleştiren Toroslar EDAŞ, Gaziantep’te yılın ilk 3 ayında müşteri ve çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde önemli çalışmalara imza attı. Toroslar EDAŞ, Gaziantep’te hizmet verdiği 10 bin 425 trafo ve 25 bin 408 kilometre hat uzunluğunda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü. Yapılan açıklamaya göre, daha aydınlık bir Gaziantep için Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli, Araban, Yavuzeli, Nizip, Karkamış, Nurdağı ve İslahiye’de 2 bin 98 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgede 74 trafo ve 66 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 363 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı. Şirket, sektörün değişen dinamiklerine odaklanarak faaliyetlerini insan, çözüm ve inovasyon odağında sürdürmeye devam ediyor. Gaziantep’te hizmet verdiği 896 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 18 kilometrelik yeni yer altı hattı tesis eden Toroslar EDAŞ ekipleri, kentte 176 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 25 elektrik panosu ve 5 trafo merkezi montajı da tamamlandı. Söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile Toroslar EDAŞ 2024 yılının ilk 3 ayında koymuş olduğu hedefleri gerçekleştirdi. Müşteri odaklı yaklaşımla 7/24 hizmet sunan şirket, toroslaredas.com.tr, Toroslar 186 Mobil Uygulaması, 0(322) 186 00 00 numaralı WhatsApp İhbar Hattı ve 186 numaralı Müşteri Hattı’ndan tüm müşterilerinin soru ve sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya devam ediyor. Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Başkent EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte elektrik dağıtımındaki 3 şirketinden biri olan Toroslar EDAŞ, 2016 - 2020 yıllarını kapsayan son tarife döneminde Türkiye’deki 21 dağıtım şirketi arasında en çok yatırımı yapan şirketlerden biri oldu. Şirketin, Gaziantep’te bakım ve yatırım çalışmalarının devam edeceği belirtildi.