ASAYİŞ - 27 Kasım 2014 Perşembe 09:45

Büfeden sigara hırsızlığı güvenlik kamerasına takıldı

A
A
A
Büfeden sigara hırsızlığı güvenlik kamerasına takıldı

Edirne’de, bir büfe işletmesindeki hırsızlık görüntüleri, güvenlik kamerasına takıldı.

Sabaha karşı işletme önüne gelen hırsız önce ön kapıyı zorladı, başaramayınca büfenin arka camından girerek, 70 karton sigarayı poşetlere doldurup, elini kolunu sallayarak olay yerinden uzaklaştı.

Olay, önceki gün sabaha karşı Edirne Merkez’de gerçekleşti. Bir yıl içerisinde 2 kez daha soyulan büfe, yine hırsızın hedefi olmaktan kurtulamadı. Hırsızlık görüntüleri ise an be an güvenlik kameralarına yansıdı. Henüz kimliği belirlenemeyen hırsızın güvenlik kamerası görüntülerinde, önce büfenin giriş kapısını zorladığı ve başarılı olamayınca büfenin arka tarafında bulunan camına yöneldiği görülüyor. Hırsız, yaklaşık 10 dakika büfenin içerisinde kaldıktan sonra elinde bulunan ve içerisinde sigara paketlerinin bulunduğu poşetlerle ve rahat tavırlarla olay yerinden uzaklaşıyor.

"BİR YIL İÇERİSİNDE ÜÇÜNCÜ KEZ SOYULUYORUM"
İşletme sahibi Hazni Gölge, 2012 yılında hizmete açtığı büfenin son bir yıl içerisinde toplam 3 kez soyulduğunu belirterek, emniyet tedbirlerinin yetersizliğinden yakındı. Gölge, "3 oldu soyuluyorum. Bir kapıdan bir pencereden bir camdan soyuldum. Şimdi kamera görüntülerine baktığımızda, bu insan sallana sallana geliyor. Büfeye giriyor. 10 dakika, 20 dakika rahatlıkla burayı soyuyor. Poşetlere dolduruyor, görüntülerde var zaten ve alıyor gidiyor. Yani şu sokakları biraz daha kontrol altına alırlarsa çok iyi olacak. Yani açık renk poşetle 60-70 karton sigarayla caddede yürüyorsa, birilerinin buna, ‘Nereye gidiyorsun, nereden geliyorsun, bunları nereden buldun?’ demesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"BEN BUNU BİR SENE ÇALIŞSAM KAZANAMAM"
İşletmesini her sabah saat 06.00’da açtığını ve gelmesinden 10-15 dakika önce hırsızlık olayının yaşandığını dile getiren Gölge, "Sabah saat 05.45 ki ben 06.00’da geliyorum buraya 15 dakika farkla kaçırmışım. Karşılaşsam ne olacak acaba? Bir de o var yani. Zararım aşağı yukarı 70-80 karton sigara. Ben bunu bir sene çalışsam kazanamam, sigaranın kar marjı bellidir zaten. Bir yıl içerisinde üçüncü kez soyuluyorum. Önlem olarak, ön tarafa kepenk yaptırdım. Başka ne yapabilirim ki? Önlem alsam ne olacak. Kapıyı kapatıyorsun, pencereden giriyor. Şimdi genel güvenlik olmayınca, sen istersen demirle kapla burayı bir şekilde girecek buraya. Hani bizim küçüklüğümüzde bekçiler vardı hatırlar mısınız sokaklarda. Bir düdükle yolda yürüyen herkes uyanırdı, polis var derdi ama şimdi öyle bir şey yok maalesef" dedi. 

KORAY USTABAŞI - TAMER YAVUZ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.