GÜNDEM - 20 Haziran 2021 Pazar 09:17

Bugün hava nasıl olacak? 20 Haziran 2021 yurtta hava durumu

A
A
A
Bugün hava nasıl olacak? 20 Haziran 2021 yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. İstanbul'da ise sabah ve öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak ve Düzce çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Eskişehir ve Bolu çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 30

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İzmir: Parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
Adana: Parçalı bulutlu 30

Antalya: Parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Samsun: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu 25

Trabzon: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu 25

Erzurum: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu 32

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Melikgazi, açık hava sosyal tesisleri ile canlanacak Melikgazi genelinde hizmet, yatırım ve projelerini titizlikle sürdüren Başkan Palancıoğlu, ihtiyaç duyulan bölgelerde vatandaşların sosyal etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri Açık Hava Sosyal Tesisleri yapacağını ifade etti. Açık Hava Sosyal Tesisleri’nin vatandaşların özel anlarını ve toplumsal etkinliklerini doğayla iç içe gerçekleştirmelerini sağlayarak unutulmaz deneyimler sunacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’mizde hemşehrilerimizin sosyal hayatına katkı sağlayacak önemli projelerimizi hayata geçirmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yenilikçi ve vizyoner anlayışımızla ilçemizi ileriye taşıyacak hizmetlerimizi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek, yaşam standartlarını yükseltecek, mutlu edecek şekilde tasarlıyoruz. Vatandaşlarımızın kültürel, sportif aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri, doğa ile bütünleşmelerini sağlayacak yeni projemizi bu kapsamda hayata geçireceğiz” dedi. “Açık Hava Sosyal Tesisleri ile birçok etkinlik hayata geçecek” Melikgazi’nin refah seviyesini yükselten hizmet ve yatırımlarıyla gündeme gelen Başkan Palancıoğlu, ihtiyaç duyulan bölgelerde ilçeye Açık Hava Sosyal Tesisleri kazandıracağını söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Melikgazi’mizde vatandaşlarımızın bir araya gelebilecekleri, taziye, nikah, düğün, asker uğurlama aktiviteleri için mekan ihtiyaçları bulunuyor. Vatandaşlarımızın bir araya gelebilmesi için ihtiyaç duydukları bu tesisleri ilçemize kazandıracağız. Açık Hava Sosyal Tesisleri Projesi, doğayla iç içe sosyal etkinlikler için ideal bir ortam sunacak ve kır nikahlarından taziye alanlarına, konser ve etkinliklere kadar geniş bir yelpazede vatandaşlarımıza hizmet sağlayacak. Melikgazi’ye değer hizmet ve yatırımlarımızla hemşehrilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Güzel ilçemizin gelişim ve refahı için yılmadan, yorulmadan, var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok etkinlikte bizleri bir araya getirecek Açık Hava Sosyal Tesisleri Projemiz kıymetli hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun.”
İstanbul Fatih Sultan Mehmet vefatının 543’üncü yılında kabri başında anıldı Osmanlı Cihan Devleti padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han, vefatının 543’üncü yılında kabri başında dualarla anıldı. 1453 yılında İstanbul’u fetheden Osmanlı Cihan Devleti padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han için, vefatının 543’üncü yıl dönümünde Fatih Camii Haziresindeki kabri başında tören düzenlendi. Anma programına İstanbul Valisi Davut Gül, İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldı. Anma töreni Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş dua etti. “Rabbim bizi ceddimize yaraşır şekilde nesiller yetiştirmeye vesile kılsın” Programda konuşan Vali Davut Gül, “Bu toprakları tesadüfen vatan edinmedi. Ecdadımızın canıyla, malıyla verdikleri bir mücadele var. Sultan Fatih, Peygamber Efendimizin (SAV) müjdesini yerine getirmek için ordularıyla olağanüstü bir gayreti, başarısıyla İstanbul’u sonsuza kadar Müslüman Türk yurdu yaptı. Biz de bugün Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün organizasyonunda kaymakamımız, belediye başkanımız, hocalarımızla birlikte kabirde dua ettik. Mekanı cennet olsun. Rabbim bizi ceddimize yaraşır şekilde nesiller yetiştirmeye vesile kılsın” dedi. "Fatih, bugün ecdadımızın yüzlerce binlerce eseriyle ayakta olan bir yer" Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ise “Anmadan maksadımız ne: Hem Fatihi anmak hem de fetih ruhunu bilincine sahip olan insanlara bu duygunun yaşatılması. Fatih, bugün ecdadımızın yüzlerce binlerce eseriyle ayakta olan bir yer. Rahmet diliyoruz. Onlara uygun nesiller ve idareciler olarak yaşamayı arzu ediyoruz, dua ediyoruz” dedi
Kayseri Birlik Vakfı Kayseri protokolünü ağırladı Birlik Vakfı Kayseri Şubesi, düzenlediği program ile Kayseri protokolünü ağırladı. Programla ilgili açıklama yapan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, “Birlik Vakfı Kayseri’de bir masanın ayağı gibi” dedi. Birlik Vakfı Kayseri Şubesi’nde düzenlenen programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Vali Yardımcıları Adnan Türkdamar, Ömer Tekeş, Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Denizhan Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, STK Temsilcileri ve protokol üyeleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda davetlilere çiğ köfte ikramında bulunuldu. Program hakkında konuşan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, “Kayseri’nin eşrafını bir araya getirerek, Kayseri yaptıklarımız icraatları aksetmek için Kayseri’nin protokolünü ağırlayacağız. Kayseri’de 80 bine yakın üniversite öğrencisi var. Gücümüz yettiği kadar öğrenci arkadaşlara vakfımızın çatısı altında eğitim anlamında hizmet veriyoruz. Kardeşlerimizin burada hangi derste ihtiyaçları varsa ücretsiz bir şekilde 15’er kişilik sınıflarda destek sağlıyoruz. Ayrıca dünyanın ve Türkiye’nin ekonomik şartları biraz sıkıntıya girdi. Bu konuda kardeşlerimize eğitim hayatı içerisinde destek verirken, gıdasal anlamda da kardeşlerimize destek veriyoruz. Üniversitede okuyan ve evde kalan kardeşlerimize de evlerine gıdasal anlamda destek vermeye çalışıyoruz. Bu da ciddi manada bir ihtiyacı karşıladığımız anlamına geliyor. Birlik Vakfı Kayseri’de bir masanın ayağı gibi. Olmazsa olmazı. Biliyorsunuz 1916 yılından bu yana Türkiye’de ve Kayseri’de ciddi manada hizmetlerini devam ettiriyor” dedi.