GÜNDEM - 23 Haziran 2023 Cuma 08:55

Bursa Valiliği, ormanlarda ateş yakmayı yasakladı

A
A
A
Bursa Valiliği, ormanlarda ateş yakmayı yasakladı

Bursa Valiliği, ormanlık yangınlarını önlemek amacıyla belirli saatlerde yasak getirdi.

Bursa Valiliği, orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla ormanlık alanlarda 30 Haziran-30 Eylül 2023 tarihleri arasından ateş yakılmasıyla ilgili yasakların uygulanacağını açıkladı.

Bursa Valiliği sosyal medya hesaplarından duyurduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Her gün 24 saat boyunca, tüm zamanlı olarak giriş-çıkışlar ile ormanlarımızın tamamında anız ve bağ-bahçe temizliği ile mangal, semaver gibi amaçlarla kontrollü ateş yakmak yasaklanmıştır. İlimizde isimleri ve mevkileri yazılı piknik ve mesire alanlarında 30 Haziran-30 Eylül 2023 tarihleri arasında her akşam saat 20.00’den sonra ertesi sabah 08.00’e kadar mangal, semaver, ateş ve kontrollü ateş yakmak yasaklanmıştır.”

Emir Aktaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta arkadaşını vurarak öldüren genç adliyeye sevk edildi Esenyurt’ta uyuşturucu madde kullandıktan sonra 16 yaşındaki arkadaşını öldüren genç tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olalya ilgili 1 şüphelinin işlemleri devam ediyor. Esenyurt’ta geçtiğimiz günlerde iddiaya göre bir sitedeki evde bir araya gelen 6 arkadaş uyuşturucu madde kullandıktan sonra çıkan tartışmada S.A. isimli genç, 16 yaşındaki arkadaşı Asrin Ege Özel’i ve Ş.T.’yi silahla vurdu. Asrin Ege Özel olay yerinde hayatını kaybederken, Ş.T. ise yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bölgede yaptıkları incelemede 2 adet silah, bir miktar esrar ve 1 tablet uyuşturucu hap ele geçirdi. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinde olaydan önce 6 kişinin iki grup halinde site içerisine girdikleri, bir süre sonra 2 şüphelinin yaya olarak kaçtıkları, şüphelilerin kaçtığı esnada park halindeki bir aracın içinden şüphelilere ateş açıldığı tespit edildi. Kaçan şüphelilere ateş açılan aracın kiralık olduğunu belirleyen polis, aracı kiralayan O.D. ve olay sırasında sitede bulunan M.K.T.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan M.K.T. emniyetteki sorgusunda, S.A. isimli şüpheliyle site içesindeki dairede uyuşturucu madde kullandıklarını, o sırada Ş.T. isimli şüphelinin S.A. ile küfürleşmeden dolayı aralarında tartışma yaşandığını, yanında bulunan silahla Ş.T. ve Asrin Ege Özel’e ateş ederek kaçtığını söyledi. 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi Dün devam eden çalışmalarda S.A. isimli şüpheli de, 1 adet tabanca ile yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan M.K.T. ve S.A isimli şüphelilerden M.K.T. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.A.’nın ise adliyedeki işlemleri devam ediyor.