ASAYİŞ - 12 Kasım 2013 Salı 17:03

Bursa’da saniye saniye telefon dolandırıcılığı

A
A
A
Bursa’da saniye saniye telefon dolandırıcılığı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, hesabından 9 bin lirayı çekmek için bankaya giden kadını dolandırılmaktan veznedar kurtardı.

Banka görevlileri ve emniyet ekiplerinin nezaretinde, kendini komiser olarak tanıtan dolandırıcı ile telefon görüşmesine devam eden kadının pazarlığı İHA kameralarına yansıdı. Dolandırıcı ile telefon görüşmesine devam edip, bir banka şubesine hesabındaki parayı çekmek için gelen Müessir Salık, gişe görevlisine, “Beni telefonla arıyorlar, hesabımdaki 9 bin lirayı çekmek istiyorum, lütfen acele edin” dedi. Durumu fark eden veznedar, emniyet ekiplerine haber verdi. Bankaya gelen emniyet ekipleri, el işaretleri ile kadının telefon görüşmesine devam etmesini istedi. Mağdure Müesser Salık’ın telefonla görüştüğü ve kendini komiser olarak tanıtan kişi, “Benimle banka içerisinde konuşmayın. Çektiniz mi paranızı? Makbuzu elinize alın ve seri numarasını söyleyin. İnegöl Asayiş Şube Müdürlüğünde komiserim. Maksadımız şebekeyi çökertmek. PKK örgütünün sizin hesaplarınızı ele geçirdiği için bunları çökertmemiz için yardımınız gerekiyor. Bize bu konuda müracaat eden yaklaşık 60 vatandaşımız var. Yakınınızdaki postaneye gidin ve vereceğim hesaba paranızı yatırın. PTT’deki işinizin ardından, İnegöl Emniyet Müdürlüğüne geleceksiniz. Yazılı ifadenizi alacağız. Ondan sonra evinize sağ salim intikal ettireceğiz. Emniyete gelene kadar gerekli çalışmanın yapılması için hiç kimseyle bilgi paylaşımında bulunmayacaksınız. 6 aylık çalışmamızın berbat olmasını istemeyiz” dedi.

KORKU VE GÖZYAŞI

Telefon görüşmesi sırasında mağdur kadının gözyaşları dökerek korktuğu görüldü. Polis ve banka görevlileri tarafından dolandırılmaktan kurtarılmasının ardından kızı ile telefon görüşmesi yapan mağdur kadın, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Salık’ın kızının da aynı dakikalarda dolandırıcılar tarafından telefonla arandığı öğrenildi. Polis, telefonu tespit edilen dolandırıcıyı yakalamaya çalışıyor.

SALİH BAKICI
BURSA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Öldürüp gömmüşlerdi, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklandı, 6’sı serbest kaldı Sakarya’da 20 gündür kayıp olarak aranan ve ağaçlık alanda toprağa gömülü halde bulunan şahsın ölümüne ilişkin adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 3’ü adli kontrolle 3’ü savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Alınan bilgiye göre, 11 Nisan gününden sonra kendisinden haber alınamayan yabancı uyruklu Mohammed Azeez Mahdi Mahdi için yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Hususa ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri, kayıp şahsın bağlantılı olduğu kişilerin ifadelerine başvurdu. Tutarsız ifadeler üzerine sorgularını genişleten ekipler, şahsın öldürülüp Erenler ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde ağaçlık alana gömüldüğü bilgisine ulaştı. Bölgede çalışma yapan ekipler, kadavra köpeklerinin yardımıyla Mahdi’nin cesedini buldu. Olay yerine yapılan incelemenin ardından polis ekiplerince Mahdi ile bağlantılı 8 Türk vatandaşını gözaltına alındığı, yabancı uyruklu bir kişinin ise arandığı öğrenildi. Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet Mohammed Azeez Mahdi Mahdi’nin yabancı uyrukluları ücret karşılığında taksi minvalinde taşımacılık yaptığı öğrenildi. Çalışmalarını genişleten polis ekipleri, Mohammed Azeez Mahdi Mahdi’nin ölümüne ilişkin detayları ortaya çıkardı. Mahdi’nin kumar mevzusundan kaynaklı alacak verecek meselesi bulunduğu ve alacaklıların öldürülen şahsın taksisine müşteri gibi binerek kafasına sıktıkları öğrenildi. Evli ve 3 çocuk babası Mahdi’yi öldüren şüpheliler, daha önceden kiraladıkları atölye tarzı işyerinin arkasındaki ağaçlık alana götürerek gömdüğü ve şahsın aracını satmaya çalışırken yakalandıkları ortaya çıktı. 2 tutuklama Olaya ilişkin gözaltına alınan şüphelilerden iş yerinin sahibi H.B. (43), Y.Ö. (28), U.A. (40), E.K. (30), Ö.C. (43), K.B. (16), E.S. (21) ve S.T. (30) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bahse konu olan olaya ilişkin bir yabancı uyruklu şahsın ise arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden H.B. (43) ve E.S. (21) ’Kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanırken U.A. (40), E.K. (30), ve Ö.C. (43) adli kontrolle K.B. (16), Y.Ö. (28) ile S.T. (30) savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.