SPOR - 10 Haziran 2023 Cumartesi 21:04

Bursaspor’a başkan adayı çıkmadı

A
A
A
Bursaspor’a başkan adayı çıkmadı

Olağanüstü Kongre’ye giden Bursaspor’da bugün başkan adayları listelerini Divan Kurulu’na teslim edecekti. Recep Günay dışında adaylık başvurusu yapan olmazken, Günay’ın da topladığı imzaların 10’u hatalı çıkınca 95 imza ile resmi başvuruyu gerçekleştiremedi.

Bursaspor’da 17-25 Haziran’da gerçekleştirileceği açıklanan Olağanüstü Kongre için bugün başkan adayları listelerini Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’ne getirmek zorundaydı. Ancak sadece Recep Günay, liste ile Bursaspor Kulübü’nün kapısını çaldı. Genel Kurul’da oy kullanabilecek en az 100 üyeden ıslak imza toplaması gereken Günay, 105 imza ile Divan Kurulu’nun önüne çıktı. Ancak yapılan incelemeler sonucunda 10 kişinin üyeliğinin düştüğü tespit edildi ve Recep Günay 95 imza ile resmi başvurusunu gerçekleştiremedi.

Resmen açıkladılar

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursaspor Divan Kurulu Üyesi Levent Batur, “17.06.2023 tarihinde birincisi, 25.06.2023 tarihinde ikincisi yapılacak olan Bursaspor Kulübü Derneği Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı için Recep Günay tarafından Divan Kuruluna 10.06.2023 tarihinde saat 16.38'de yapılmış bulunan Başkanlık başvuru dilekçesi ve ekleri incelenmiş olup, 105 tane Noter onaylı belgenin verilmiş olduğu görülmekle 95 tane geçerli, 1 tane mükerrer, 2 tane üyelikten düşmüş ve 7 tane üye askıda olduğu için oy kullanamaz olduğu tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“En az 100 üye olması gerekiyor”

Batur şöyle devam etti: “Söz konusu başvurunun tüzüğümüzün 16.1/2 -3 maddesi gereğince ‘Başkan Adayının başvurusunun işleme alınması için; ‘Oy kullanma hakkına sahip bulunan en az 100 üye tarafından imzaların noter onaylı bir dilekçe ile Bursaspor Başkanlığı’na aday gösterilmesi gereklidir. Bir üye ancak bir başkan adayı için imza verebilir. Bu koşulları içermeyen başkan adaylığı başvuru işleme alınmaz.’ ifadeleri yer alıyor. Tüzüğümüzün bu maddesi gereğince söz konusu başvuru işleme alınmamıştır.”

Barış Yalım
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli 4 çocuk annesi ’aile meclisi’ kararıyla öldürülmüştü: 12 kişi tutuklandı Kocaeli’de 7 yıldır resmi işlem kaydı olmayan ve kayıp başvurusu yapılamayan evli ve 4 çocuk annesi 27 yaşındaki Güneş Yıldıztan’ın, sevgilisiyle kaçtığı gerekçesiyle ’aile meclisi’ kararıyla öldürülüp Körfez ilçesi İlimtepe’deki ormanlık alana gömüldüğü ortaya çıkmıştı. Cinayete kurban giden Yıldıztan’ın, kocası ve kocasının kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, 2017 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda evli ve 4 çocuk annesi Güneş Yıldıztan (27), sevgilisi M.A. ile kaçtı. M.A. ile Güneş Yıldıztan Darıca ilçesindeki polis merkezine başvurdu. Güneş Yıldıztan polise verdiği ifadede kocası Nihat Yıldıztan’ın kendisini dövdüğünü, bu sebeple evden kaçtığını ve can güvenliğinin olmadığı belirterek şikayetçi oldu. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından Güneş Yıldıztan, kadın sığınma evine yerleştirildi. Güneş Yıldıztan bir süre kaldığı sığınma evinden kendi isteğiyle ayrıldı. Yaklaşık 5 gün boyunca çeşitli yerlerde konaklayan Güneş Yıldıztan akabinde sırra kadem bastı. Polis ekiplerinin o dönem yaptığı çalışmada da Yıldıztan’a ulaşılmadı. 12 kişi tutuklandı Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 7 yıldır hiçbir resmi işlem kaydı bulunamayan Güneş Yıldıztan’ın öldürüldüğü şüphesi üzerine inceleme başlattı. Güneş Yıldıztan’ın kocası, kocasının ailesi, ailesi, akrabaları, komşuları ve tanıdıkları olmak üzere 50’nin üzerinde kişinin ifadesine başvuruldu, adım adım iz sürüldü. Yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki tabinin ardından harekete geçen ekipler Kocaeli merkezli İstanbul ve Van’daki eş zamanlı operasyonlarda 26 şüpheliyi gözaltına aldı. 14 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Nihat Yıldıztan, S.Y., M.Y., B.Y., F.Y., O.Y., A.Y., S.Y., Z.Y., B.Y., M.Y. ve M.Y. cinayet, cinayeti azmettirme ve cinayete iştirak suçlarıyla Körfez Adliyesine sevk edildi. Adliyedeki işlemlerinin ardından 12 kişi de tutuklandı. Aile meclisi kararıyla öldürülmüş Güneş Yıldıztan’ın sığınma evinden çıktığı süreçte kocasının yakınları ve aile fertleri tarafından yakalanarak Körfez ilçesi İlimtepe bölgesine götürüldüğü öğrenildi. Şüpheliler emniyetteki ifadelerinde ’aile meclisi’ kararıyla Güneş Yıldıztan’ı öldürdüklerini, akabinde ormana gömdüklerini itiraf etti. Yıldıztan’ın kocası, kocasının kardeşleri ve amca oğulları tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Yıldıztan’ın kardeşlerinin aile meclisinde alınan karara karşı çıktığı bildirilirken, 7 yıllık süreçte kimsenin ’kayıp müracaatı’ yapmadığı aktarıldı. Yıldıztan’ın cesedine ise ulaşılamadı.
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi yazar Tolga Aydoğan’ı ağırladı Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “Ankara Miras Etkinlikleri” programında yazar Tolga Aydoğan’ı ağırladı. Aydoğan, şair Orhan Veli Kanık’ın hayatında önemli bir yere sahip olan ancak az bilinen bir dönemine ışık tuttu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının korunmasının yanı sıra gelecek nesillere aktarılması amacıyla çeşitli programlar düzenlemeyi sürdürüyor. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Mirası Koruma Şube Müdürlüğü “Ankara Miras Etkinlikleri” programı kapsamında, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde araştırmacı-yazar Tolga Aydoğan’ı ağırladı. Yazar, Orhan Veli Kanık ve Ankara üzerine yaptığı araştırmalar sonucu ortaya çıkan; anı, fotoğraflar, belgeler ve yaptığı röportajlar ile oluşturduğu arşivsel çalışmasını anlattı. Orhan Veli Kanık’ın doğumu, üniversite hayatı, Ankara’ya dönüşü ve Ankara’daki son sabahına kadar uzanan süreci anlattığı kitabı üzerine konuşmasını gerçekleştiren Aydoğan, şunları kaydetti: “Bugüne kadar Orhan Veli’nin Ankaralı olduğu hiç belirtilmemişti. Oysaki 25 yıl burada yaşadı. Ben Orhan Veli’nin Ankara’daki İzleri kitabında buna değinmek istedim. Orhan Veli’nin Ankaralı olduğunu vurgulamak istedim. Geçen sene çıktı bu kitap ve birinci baskısı kısa bir sürede bitti. Yakın zamanda ikinci baskısı da yapılacak. Amacım; Orhan Veli’nin Ankara’daki izlerini bugün katılımcılara anlatabilmek.” Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı olarak her ay düzenli olarak bir konferans dizisi düzenliyoruz. Alanda çalışanlar, sanatçılar veya günün önemine uygun isimleri davet ediyoruz. Bugün de Tolga Aydoğan hocamızı misafir ettik. Hocamız bugün Orhan Veli’nin izinden yola çıkarak Ankara’yı anlattı. Bir bellek gezisi gibi de düşünüyorum. Hepimiz için aydınlatıcı oluyor” diye konuştu.
İstanbul Eyüpsultan’da eski öğrencisi tarafından öldürülen Okul müdürünün son görüntüleri ortaya çıktı Eyüpsultan’da özel bir okulda müdür olan 74 yaşındaki İbrahim Oktugan, 5 ay önce okuldan atılan Iraklı öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Eski öğrencisi tarafından silahla vurulan İbrahim Oktugan’ın son görüntüleri ortaya çıktı. Eyüpsultan’da 7 Mayıs’ta meydana gelen olayda yabancı uyruklu öğrenci Y.K. (17), okuduğu özel liseden atılmasından sorumlu tuttuğu ve aralarında geçen tartışma dolayısıyla husumet beslediği okul müdürü İbrahim Oktugan’ı odasında silahla vurarak ağır yaralamıştı. Hastaneye kaldırılan Oktugan hayatını kaybederken, olayın ardından yakalanan Y.K. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Y.K., daha sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Saldırı sonrası görüntüler ortaya çıktı Eski öğrencisi tarafından silahlı vurulan okul müdürü İbrahim Oktugan’ın son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde koşar adımlarla müdürün odasına giren öğrencinin saniyeler içinde aynı şekilde koşup dışarı çıktığı görülüyor. Silahlı saldırı sonrası yaralanan Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın ise yaralı halde odasından çıktıktan sonra yere yığılıp yardım istediği o anlar yer alıyor.
Bursa Ana Kucağı’nda ‘Anneler Günü’ heyecanı Bursa Büyükşehir Belediyesi Hamitler Ana Kucağı’nda eğitim gören minikler, ‘Anneler Günü’nü renkli bir programla kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Annelerimizin sevgi dolu kolları, yorgun ruhlarımızın dinlendiği bir liman, bilge sözleri ise aydınlık yarınlarımızın pusulasıdır” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü tarafından ‘Anneler Günü’ dolayısıyla Hamitler Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezi’nde özel bir etkinlik düzenledi. Miniklerin hazırladığı gösteriyi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve aileleri de ilgiyle izledi. Hünerlerini büyük bir başarıyla sergileyen çocuklar, Başkan Bozbey ve ailelerinden alkış aldı. Cesaretleriyle ilham veren, her zorlukta umut ışığı olan tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Mustafa Bozbey, “Annelerimizin sevgi dolu kolları, yorgun ruhlarımızın dinlendiği bir liman, bilge sözleri ise aydınlık yarınlarımızın pusulasıdır. Hayatımız boyunca bizlere rehberlik eden, her zaman en iyisini yapmamız için teşvik eden ve bizlere inanan en büyük destekçilerimizdir. Emeklerinden dolayı onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Okul öncesi eğitim hizmeti alamayan yavrularımıza kaliteli ve ücretsiz eğitim veren ana kucağı merkezlerimizle, her geçen gün daha fazla çocuğumuza ulaşarak ailelere destek oluyoruz” dedi. “Halkımızın yüzünü güldüreceğiz” Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin halkı önceleyen etkili ve kalıcı çalışmalar yapma önceliği olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Eğitim, sağlık, ulaşım ve özellikle çevre konularında duyarlılığımızı en üst düzeyde tutarak halkımızın yüzünü güldüreceğiz. Bursa’mızı ortak akılla ve hep birlikte aydınlık yarınlara ulaştıracağız. Merhameti, şefkati ve sevgisiyle yavrularını hayata bağlayan tüm annelerin, anne adaylarının ve annelik duygusunu içinde taşıyan tüm kadınların ‘Anneler Günü’nü kutluyorum. Aramızda olmayan annelerimizi de rahmetle anıyorum. Onların sevgisini ve özlemini her zaman kalbimizde taşıyoruz” diye konuştu.