KENT HABERLERİ - 27 Temmuz 2014 Pazar 14:27

Büyükçekmece’de ‘barış’ için festival

A
A
A
Büyükçekmece’de ‘barış’ için festival

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yılki ana temasını 'barış' olarak belirlediklerini açıkladı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gazze’de yaşanan olaylara dikkat çekmek için, 64 ülkenin katılacağı ‘15’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yılki ana temasını “Barış” olarak belirlediklerini açıkladı. Dr. Akgün “Kültür ve sanat yoluyla şiddetin karşısına dikileceğiz” dedi.
UNESCO’ya bağlı CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) tarafından 2010 ve 2011 yıllarında üst üste 2 kez dünyanın en iyi kültür sanat festivali unvanına layık görülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 1-9 Ağustos tarihlerinde 64 ülkeden 2 bine yakın sanat elçisinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Festivalde bu yıl dünya barışı için çağrıda bulunacak.

“AKAN KANLAR DURSUN İSTİYORUZ”
Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tüm dünyada büyük yankı uyandıran Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ana sloganı “Sevgi birbirimize, barış hepimizedir”. 15 yıldır dünyanın dört bir yanından gelen 10 binin üstünde sanat elçisi ile tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları verdik. Sanat hayatsa, kültürler hayatın rengidir. Ancak hayatın olmadığı, insanların bir hiç uğruna canını kaybettiği bir dönemde sanata ve kültüre daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Hemen yanı başımızdaki komşu ülkelerde yaşanan savaşlar artık dursun istiyoruz. Günahsız çocukların, masum sivillerin kanı akmasın istiyoruz. Bu açıdan 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ana temasını barış olarak belirledik” dedi.

“SANAT YOLUYLA ŞİDDETİN KARŞINA DİKİLECEĞİZ”
Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta barış, dünyada barış” sözünün hatırlatan Dr. Hasan Akgün, bu sözün bugün hala geçerliliğini koruduğunu söyleyerek, “Dünyanın pek çok yerinde savaşlar ve acılar yaşanıyor. Yakın komşularımız Suriye, Irak ve Filistin’de masum insanlar öldürülüyor. Başta Ortadoğu olmak üzere dünya barışına bizim de katkımız olsun istedik. 64 ülkenin gözünün ve kulağının Büyükçekmece’de olacağı bir festival bu açıdan önemli bir fırsattı. Büyük filozof Jean Jacques Rousseau, “Sanat, şiddeti ortadan kaldırmalıdır, yalnız o yapabilir bunu…” demişti. Bizde dünyaca bilinen kültür ve sanat festivalimiz çerçevesinde düzenleyeceğimiz farklı etkinlikler ile dünya barışına dikkat çekerek, akan kanın durması için çağrı yapacağız. Sanat ve kültür yoluyla şiddetin karşısına dikileceğiz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen “Mahzen-32” operasyonunda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi, kıskıvrak yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Bunun yani sıra Bursa’ya il dışından getirdikleri yaşları 17 ile 25 arasında tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi. Sıkı takibin ardından çete çökertildi Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak-verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebaşını Hakkı Saral’ın da arasında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 şüpheli yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar sonucu 10 iş yeri ile 34 evde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi. İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi. Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece 27 şüphelinin tamamı tutuklanıp cezaevine gönderildi.