ASAYİŞ - 22 Ocak 2022 Cumartesi 12:41

Çalınan motosikleti hurda halde bulununca sevinci kursağında kaldı

A
A
A
Çalınan motosikleti hurda halde bulununca sevinci kursağında kaldı

Çalınmasının üzerinden aylar geçtikten sonra bulunan 20 bin TL değerindeki motosikletinin 15 bin TL masrafı olduğunu görünce şok geçiren vatandaş Şahin Dere, hırsızlara tepki göstererek, “Benim gibi bir sürü insanın canını yakıyorlar. Çalışmadan yemeyi adamlar meslek haline getirmişler” dedi.

Eskişehir’de yaşayan Şahin Dere’nin motosikleti, 2021 yılının Nisan ayında Kurtuluş Mahallesi’ndeki evinin önünden çalındı. Dere, olayın üzerine polis ekiplerine başvurdu. Ekipler çalışmalarını sürdürse de motosiklet bulunamadı. Çalınma olayının ardından geçen 8 ayın sonunda Dere’nin motosikleti hurda halde ve şase numaraları kazınmış halde bulundu. 20 bin TL değerindeki motosikletinin 15 bin TL masrafı olduğunu görünce şok olduğunu söyleyen Dere, bu miktarı ödeyemeyeceğini belirterek hırsızlara tepki gösterdi.

Çalınan motosikleti hurda halde bulununca sevinci kursağında kaldı

“Motosikletim çalınmasının üzerinden 8 ay geçtikten sonra bulundu”

Motosikletinin yaklaşık 1 yıl önce Kurtuluş Mahallesi’ndeki evinin önünden zincirle kilitli haldeyken çalındığını aktaran Şahin Dere, “Eskişehir hırsızlık masası ekibi motoru 8’inci ayda bulmuş. Hırsızlar şase numarasını kazıdıkları ve plakayı attıkları için tespit edilememiş. Bursa Kriminale gitmiş, orada benim olduğu tespit ediliyor. Bana emniyetten ‘Motorun bulundu’ diye telefon geldi. Orada benim olduğunu ben de tespit ettim” diye anlattı.

Çalınan motosikleti hurda halde bulununca sevinci kursağında kaldı

“20 bin TL’lik motosikletimde 15 bin TL zarar çıktı”

Hırsızların motosikletini hurdaya çevirdiğini ifade eden Dere, binilebilecek bir hale getirebilmeleri için tamirciye geldiğini söyledi. Motosikletinin değerinin 20 bin TL olduğunu, 15 bin TL zarar çıktığını dile getiren Dere, “Bu zararı ben karşılayacağım, hırsızlar ortada yok. Motorum kullanılamaz, çünkü şase numaralarını kazımışlar. Tekrar şase numarası çaktırmam ve plaka çıkarttırmam lazım. Onların da maliyeti çok yüksek. Ben emekliyim, bu maliyeti kaldıracak vaziyette değilim. Motoruma çekme belgesi alacağım. Yapacak bir şey yok. Hurdalığa koyacağım” dedi.

“Adamlar çalışmadan yemeyi meslek haline getirmişler”

Motorunun bu halde olmasına şok olduğunu söyleyen Dere, “Bu benim emeğim. Buna 20 bin TL para vermiştim alırken, benim için çok değerli ve kıymetliydi. Eskişehir’de trafik sorunu olduğu için motora binmek istedim. Motorum bulundu, ama binilecek vaziyette değil şu anda. Eskişehir polisi hırsızlık masası çok iyi çalışıyor, ama hırsızlara nedense ceza verilmiyor. Bu kapıdan gir, diğer kapıdan çık hikâyesi oluyor. Elini kolunu sallayarak geziyor bu hırsızlar. Benim gibi bir sürü insanın canını yakıyorlar. Adamlar çalışmadan yemeyi meslek haline getirmişler” diyerek tepki gösterdi.

Çalınan motosikleti hurda halde bulununca sevinci kursağında kaldı

“Beyefendinin maddi imkânlarına göre hareket ettirebilecek kadar tamir sağladık”

Dere’nin motosikletinin durumu hakkında konuşan motor tamir ustası Enes Emiroğlu, “Motosiklet çalındığında tüm aksamları hasar görmüş durumdaydı. Ön, arka teker vidaları, egzozu, motor aksamı çalışmıyordu. Koltuğu tamamen deforme etmişlerdi. Kilometre saatinde ve far sinyal aksamlarında büyük, ciddi hasarlar vardı. Beyefendi motorunu bize getirdi, tüm şikâyetlerini giderdik. Arka ve ön lastiğinde yarıklar vardı, bunların hepsini değiştirdik. Şu anda kullanılacak pozisyona getirdik motoru. Aşağı yukarı 3-4 bin TL’ye yakın bir masraf yaptı. Bu beyefendinin şu anki cebinden çıkarttığı masraf. Hala hasar var, beyefendinin gücü yetmediği için motoru hareket ettirebilecek kadar tamiri sağladık. İnşallah bir daha çalınmaz diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Mısra Ezginur Göçer - Kazım Ulusoy
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Menteşe Belediyespor madalyaya doyamadı Menteşe Belediyespor takımı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Menteşe’de düzenlenen karate şampiyonası, atletizm yarışması ve masa tenisi müsabakalarından 14 altın, 11 gümüş ve 22 bronz alarak büyük bir başarıya imza attı. Menteşe Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yetiştirdiği sporcular başarıdan başarıya koşuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen, minikler - yıldızlar karate il şampiyonası, küçükler atletizm yarışması ve masa tenisi turnuvası müsabakalarından toplamda 14 altın, 11 gümüş ve 22 bronz kazanarak önemli bir başarı elde ettiler. Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, sporcuları elde ettikleri başarılarından dolayı tebrik ederek şunları söyledi, “Kendi öz kaynağımız olan sporcularımızla, turnuvalara katılıyor, önemli başarılar elde ediyoruz. Kendi imkânlarımızla alt yapıdan kulüplere ve milli takıma sporcular yetiştiriyoruz. Aynı zamanda gençlerimizi, spora kazandırıyoruz. Menteşe Belediyesi olarak yapılan tüm bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Günün sonunda, alınan madalya ve kupalar hem bizi, hem de sporcularımızın ailelerini mutlu ediyor. Bizlere, bu mutluluğu yaşatan tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Gençlerimizi, spora teşvik etmek ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak için desteğimiz artarak devam edecektir.”
Çanakkale (Özel) Coğrafi işaretli Lapseki şeftalisinde bu yıl 150 bin ton şeftali ve nektarin üretimi bekleniyor Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, toprak yapısı ve rüzgarın etkisiyle daha lezzetli yetişen coğrafi tescilli işarete sahip şeftali ve nektarinde bu yıl 150 bin ton ürün bekleniyor. Lapseki şeftalisi iç pazarda olduğu kadar yurt dışında da büyük rağbet görüyor. Çanakkale’nin Lapseki ilçesi kirazı ve şeftalisiyle önemli bir rekolte ve pazar payına sahip. Şeftali denince de akla Lapseki ve Umurbel beldesi geliyor. Yetkililer, bölgede bu yılki şeftali ve nektarin üretiminin 150 bin ton olmasını bekliyor. Geçen yıl coğrafi tescil işaretli Lapseki şeftalisinde yaklaşık 90 bin ton ihracat gerçekleşirken, Lapseki şeftalisinin hasadı Haziran ayında başlanacak. Lapseki’de toprak yapısı ve rüzgarın etkisiyle daha lezzetli yetişen coğrafi tescilli işarete sahip şeftali, iç pazarda olduğu kadar yurt dışında da büyük rağbet görüyor. Şeftaliler, aromasıyla, büyüklüğüyle ve görüntüsüyle özellikle Ruslar tarafından da bol bol tüketiliyor. Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, “Lapseki’de 2 bine yakın kayıtlı çiftçimiz bulunuyor. Bunlar meyve ve tarla bitkileri ağırlıklı üretim gerçekleştirmekteler. Biz şeftali ve kirazla anılan bir ilçeyiz. Lapseki şeftalisi olarak coğrafi işarete sahibiz. 150 bin ton şeftali ve nektarin üretimimiz var. Yaklaşık 40’a yakın üretim çeşidimiz var. İç pazarda ve dış pazarda farklılık göze çarpıyor. İhracatçı geldiği zaman Lapseki şeftalisini tercih ediyor. Lapseki toprak yapısı olarak, geçiş iklim özelliklerini taşıyor. Ayrıca neyi nasıl yapmasını bilen üreticilerin olmasıdır. Budama, ilaçlama, gübreleme, kış bakımı ve yabancı otla mücadele gibi hep birlikte farklılığı ortaya koyarak bir ürün oluşturuluyor. Bu yıl iyi bir üretim bekliyoruz. Umarım üreticimizin de yüzü gülecektir” dedi.