ASAYİŞ - 28 Şubat 2017 Salı 13:29

Cami yanında uyuşturucu satan gence 20 yıl 7 ay 15 gün hapis

A
A
A
Cami yanında uyuşturucu satan gence 20 yıl 7 ay 15 gün hapis

Samsun'da cami etrafında uyuşturucu sattığı iddia edilen genç yargılandığı mahkeme tarafından toplam 20 yıl 7 ay hapis 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, aynı suçtan yargılanan 2 arkadaşına ise 13 yıl 9'ar ay hapis cezası verildi.

Samsun'da 5 ayrı kişiyi esrar ve bonzai sattıkları iddiasıyla Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 Nisan 2016 tarihinde gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen ve nöbetçi mahkemece tutuklanan Yasin Ö.(28), Ogün A.(22) ve Coşkun Y.(29) hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 3 genç yargılanama sırasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Yasin Ö., Ogün A. ve Coşkun Y.'nin yargılanmaları sona erdi. 

Bugün görülen davanın son duruşmasında cinayete iştirak suçundan tutuklu bulunan Yasin Ö. duruşmada hazır bulunurken, Ogün A. ve Coşkun Y.'nin ise avukatları duruşmaya katıldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Yasin Ö., "Bana hasımlarım iftira atıyor. Daha önce de iftira attılar ancak o suçlardan beraat ettim. Ben uyuşturucu satmadım. Ben hasım sahibiyim. Aleyhimdeki suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti Yasin Ö.'yü 1 kişiye bonzai, 1 kişiye de esrar satmak suçundan toplam 20 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak bu suçtan tutuklanmasına karar verdi. Ayrıca, diğer sanıklar Coşkun Y. ve Ogün A. ise 13 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Muammer Ay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.