KENT HABERLERİ - 02 Nisan 2015 Perşembe 15:43

Çanakkale şehitlerine yazılan mektuplar, balonlarla gökyüzüne bırakıldı

A
A
A
Çanakkale şehitlerine yazılan mektuplar, balonlarla gökyüzüne bırakıldı

Çekmeköy Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında zaferin canlandırıldığı plato kurdu.

Öğrencilerin Çanakkale şehitlerine yazdığı mektupların balonlarla gökyüzüne bırakıldığı etkinlikte duygusal anlar yaşanırken, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Rabbim bir daha ülkemize böyle bir gün göstermesin, bizlere de o günü unutturmasın” dedi.

Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılında Çekmeköy Belediyesi anlamlı bir etkinlik gerçekleştirerek, belediye bahçesinin önüne Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı plato kurdu. Kurulan platoyla Çanakkale zaferinde şehit olan askerler anılırken, etkinlik esnasında zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği “100’üncü Yılında Çanakkale Ruhu’ adlı etkinliğe, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külük, Garnizon Komutanı Albay Hasan Kaymaz, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci katıldı. Program, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan tüm askerler için dua okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

MİNİK BURAK’TAN ŞEHİT DEDESİNE MEKTUP
Çekmeköy ilçesi sınırları içindeki ilkokullardan, bin 200 öğrencinin katılımı ile Çanakkale savaşında şehit düşen askerlere mektup yazıldı. Tören sonunda, öğrencilerin yazdığı mektuplar balonlarla gökyüzüne bırakıldı. Öğrencilerden Burak Emre Güldağ’ın yazdığı, “Şehit dedeme” isimli mektup okunurken duygu dolu anlar yaşandı. Programda Çekmeköy jandarma birliğine bağlı askerler, şehit askerler için 3 el ateş etti.

“GENÇLERE ÇANAKKALE’Yİ UNUTTURMAMAK İÇİN BU ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”
Çanakkale şehitlerini genç neslin unutmaması gerektiğini belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çekmeköy’de ve Anadolu yakasında yaşayan bütün insanlarımızı buraya getirerek, en azından o gün yaşanan tüm acıları, bütün halkımızın görmesini istedik. İşte şimdi burada canlı olarak da bir annenin, kabirde dedesine seslenmesini izledik. Gerçekten şunu yürekten temenni ediyorum ki Rabbim bir daha ülkemize böyle bir gün göstermesin, bizlere de o günü unutturmasın. O günleri genciyle, yaşlısıyla adeta bütün bu ülkenin bugün var olması için şehit düşen 300 bin şehidimiz var. Bizlere de o gün yaşanan o acıları hiçbir zaman gençlere unutturmamak için bu platoları kurduk. Çekmeköy’deki gençler ve burada yaşayan tüm halkımız, bütün Anadolu yakasındaki insanlarımız buraya gelir. Burayı canlı bir şekilde sanatçılarımızdan izleme imkanı bulurlar” dedi.

Programın devamında kurulan plato ve Çanakkale savaşında kullanılan aletler, ilçe protokolü tarafından gezildi. Alanda büyük zaferin tiyatral bir şekilde canlandırılması izleyicilerden tam not alırken, tiyatro gösterimi sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

AHMET FARUK SARIKOÇ 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Sarıkamış’a kış geri döndü: Kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar ortasında etkili olan kar yağışı, bölgeyi yeniden beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, nisan ayının sonlarına yaklaşılırken gelen sürpriz yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sarıkamış’ta ağaçlar, araçlar ve çatılar karla kaplanırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevre köy yollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. "Sarıkamış’a kış geri geldi" Sarıkamışlılar, nisan ayında etkili olan kar yağışının şaşırtıcı olduğunu ancak bölgenin sert iklimi nedeniyle bu tür hava koşullarına alışık olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Fakat Sarıkamış’ta kar yağışı devam ediyor. Bugün de yoğun bir kar yağışı var. Yaz geldi derken, kış geri geldi Sarıkamış’a, her yer bembeyaz oldu. Sarıkamış’a tekrardan kış geri geldi" şeklinde konuştu. Öte yandan bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının birkaç gün daha sürebileceği, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kar yağışı, Sarıkamış’ta bahar koşullarını geciktirirken, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor.