GÜNDEM - 10 Eylül 2019 Salı 16:01

CarrefourSA, Lezzet Arası restoranının 11’incisini Mersin’de açtı

A
A
A
CarrefourSA, Lezzet Arası restoranının 11’incisini Mersin’de açtı

CarrefourSA, Türkiye’de bir ilke imza atarak 2017 yılında hayata geçirdiği Lezzet Arası restoranının 11’incisini Mersinlilerin hizmetine sundu. Hipermarket içerisinde, insanların alışveriş yaparken, uygun fiyata karnını da doyurabileceği Lezzet Arası restoranı, Mersinlilerden yoğun ilgi görüyor.

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, alışverişi keyifli hale getirmek ve marketlerini yaşam alanı olarak konumlandırmak amacıyla müşterileriyle buluşturduğu restoranı Lezzet Arası’nı Mersin’deki hipermarketinde de hizmete açtı.

  CarrefourSA Hipermarketler Satış Genel Müdür Yardımcısı Şenol Arpacı ve Şef Vedat Başaran, Palm City Alışveriş Merkezinde hizmet veren CarrefourSA hipermarket içerisinde açıldığı günden itibaren yoğun ilgi gören restoranın tanıtımını, düzenledikleri basın toplantısıyla yaptılar.

     CarrefourSA, Lezzet Arası restoranının 11’incisini Mersin’de açtı

  “Keyifli alışverişin adresi olmak istiyoruz”

  Satış Genel Müdür Yardımcısı Arpacı, toplantıda yaptığı konuşmada, Mersin’de hiper, süper ve mini olmak üzere toplam 21 marketle hizmet verdiklerini söyledi. CarrefourSA’nın perakende sektöründe her zaman öncü olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurgulayan Arpacı, Mersin’de ilk mağazalarını 1998’de açtıklarını belirterek, “Mersin’e bir vaat ve misyonla gelmiştik. Tek çatı altında uygun fiyat, çeşit, kaliteli ve güvenilir ürünleri sunmuştuk. Hala yenilikçi adımlarımızla hizmetlerimizi sunmaya devam ediyoruz. Lezzet Arası açılışıyla beraber bambaşka bir tüketici deneyimi yaşatmak için marketimizi de yeniledik. ‘Bambaşka’ mottosuyla yola çıktık ve Carrefour hipermarketler olarak, keyifli, hesaplı, dijital alışverişin adresi olmak istiyoruz” dedi.

  Keyifli alışverişe, başta Lezzet Arası olmak üzere taze gıda ve üretimini yüzde 100 kendilerinin yaptığı unlu mamulleri örnek gösteren Arpacı, “Bize has organik ürünlerimiz mevcut. Mersin’de ve başka bir yerde bulamayacağınız ürünleri burada bulabilirsiniz. Yenilediğimiz marketimizde yerli tohumdan üretilen yaş sebze-meyvelerin yer aldığı taze gıda reyonumuz var. Tazeliğe önem veriyoruz. Balık reyonumuz, keyifle alakalı iddialı olduğumuz başka bir reyon. Sezonda yaklaşık 80 çeşit balık sunabiliyoruz. Kasap reyonunda da iddialıyız. Tüketicilerimizin genelde bir mahalle kasabı vardır. Biz, yeni modelde o mahalle kasabı olmak istiyoruz. Uzman ekibimizle kaynağı belli ve yüzde 100 yerli besi etlerini satışa sunuyoruz. Ayrıca küçük ev aletlerinden elektroniğe, beyaz eşyadan tekstile ve kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesini Mersinlilerle buluşturuyoruz” diye konuştu.

  “Reyondan aldığınız balık ya da eti, ücretsiz pişirip masaya servis ediyoruz”

  Lezzet Arası restoranlarının doğuş öyküsünü anlatan Arpacı, alışverişi keyifli hale getirmek için ünlü Şef Vedat Başaran ile yola çıktıklarını ve tüketicilere, uygun fiyata, taze, kaliteli ve güvenilir yiyeceklerin yer aldığı bir restoran tasarladıklarını anlattı. İlk pilot restoranı da 2017’de İstanbul Marmara Forum içindeki mağazada açtıklarını kaydeden Arpacı, “Bunu yaparken de kültürel dokunuşlardan uzak olmamamız gerekiyordu. Dünyaca ünlü Türk mutfağımız var. Lezzet Arası’nı kurgularken hem yeni trend hem de gelenekleri göz ardı etmememiz gerekiyordu. Böylece projeye başladık. Lezzet Arası’nda geleneksel mutfağın yanı sıra yöresel mutfak ve yeni trend olan seçme özgürlüğü var. Müşterilerimiz, balık ya da kasap reyonundan aldıkları ürünü, ücret ödemeden uzman personelimiz tarafından pişirme hizmeti gerçekleştirilip masaya servis ediliyor. Normal bir restoranda 50-60 lira ödeyerek yediğiniz bir levrek ya da çupraya burada 8,5 TL ödüyorsunuz. 100 liranın üzerinde ödeme yaptığınız bonfileyi bizde 16 TL’ye yiyebiliyorsunuz. Kaliteyle beraber uygun fiyatı da sunuyoruz. Ayrıca, Mersin’deki Lezzet Arası restoranında her gün 20 çeşit sulu yemek bulabiliyorsunuz. Öte yandan her ay bir hafta yöresel lezzetleri de tattırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

     CarrefourSA, Lezzet Arası restoranının 11’incisini Mersin’de açtı

  “Türkiye’nin en ucuz lokantasıyız”

  Bugün itibariyle İzmir ile birlikte 12’inci restorana ulaştıkları bilgisini veren Arpacı, “Şunda iddialıyız; Türkiye’nin en ucuz, en hesaplı lokantasıyız; yanına kalite ve tazeliği de koyarak. Mersin’deki restoranımızda 16 kişi çalışıyor. Toplam 110 kişi kapasiteye sahip restoranda en çok 12.00-14.00 ile 19.00-21.00 saatleri arasında yoğun bir şekilde kullanılıyor. Biz, Lezzet Arası restoranlarında nezih bir ortamda, uygun fiyata, kaliteli ve güvenilir bir yeme-içme imkanı sunuyoruz. İster ızgara isterse sulu yemek olsun, ortalama 10-15 TL’ye karnınızı doyurabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

  Şef Vedat Başaran da Mersin’in, Türkiye’nin ve Akdeniz’in en önemli kentlerinden biri olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Çok yakında da gastronomik anlamda da Türkiye’nin en önemli bölgesi olacak gibi, çünkü bununla ilgili çalışmalar var. Ben de bu anlamda Mersin’e sık sık geliyorum. Mersin’de CarrefourSA ile beraber olmak benim için çok özel bir duygu. Ben neticede bir aşçıyım ama bütün hayalim, ülkemin mutfaklarının yaşatılması, tarihi mutfaklarının ortaya çıkarılması. Bu anlamda Çukurova çok büyük bir merkezi ifade ediyor.”

  Carrefour’un, yerinde üretim yapan Türkiye’nin en önemli grubu olduğunu iddia eden Başaran aynı zamanda, “Herkesin beklentisinin üzerinde bir çabayla hizmet veriyoruz. Lezzet Arası projesi, Carrefour ailesiyle kafa kafaya vererek oluşturduğumuz bir proje. Lezzet Arası’nda evinizde pişiremeyeceğiniz kadar taze, ulaşamayacağınız kadar sağlıklı, vakit ayıramayacağınız kadar kontrollü ve evinizde harcayacağınızdan daha az para harcayacağınız uygun bütçeli. Fiyatının uygun olması kimseyi aldatmasın. Lezzet Arası ile tüketiciler hem uygun fiyata taze, kaliteli ve mevsimine uygun ürünlerin yer aldığı çorbalardan salata çeşitlerine, farklı damak tatlarına hitap edecek sulu yemeklerden zeytinyağlılara, hamur işinden tatlılara kadar çeşidi bol yiyeceklere ulaşıyor hem de marketten taze taze seçtikleri et, tavuk, balık ürünlerini profesyonel aşçılarımıza hazırlatarak hemen yiyebiliyorlar. Lezzet Arası’nın toplumumuza kattığı çok büyük değerler var. Keşke belediyeler de böyle yerler yapsalar da halk bu imkanları yaşasa. Restoran, üç ayrı grup tarafından sürekli denetleniyor. Projenin İstanbul’dan sonra Mersin’e gelmesi çok güzel bir fırsat. Mersin halkı, layık olduğu şeylerin daha fazlasını burada bulacaktır” dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Eski eşi tarafından bıçaklanan kadın hastaneden yardım istedi Bursa’da evine girdiği esnada eski eşi tarafından 6 yerinden bıçaklanan Sevda Çakmak, hastanede yardım çağrısında bulundu. Telefonuyla çektiği videoda yaşadı olayı anlatan Çakmak, “Ben bir anneyim kanım yerde mi kalacak” dedi. Olay, 19 Mayıs günü akşam saatlerinde İnegöl ilçesi Turgutalp Mahallesi Malazgirt Caddesi üzerinde meydana geldi. Evine giren Sevda Çakmak (30), apartmanın önünde bekleyen ayrıldığı eşi Sezgin Aslan ile karşılaştı. Konuşma sırasında Aslan, eski eşi Çakmak’a tekrar bir araya gelme teklifinde bulundu. Ret cevabını alarak öfkelenen Aslan, iddiaya göre eski eşini bıçaklayıp kaçtı. Polis ekipleri tarafından yakalanan Aslan, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. “Öldükten sonra gelen adalet, adalet değildir” Hastanede video çekerek yardım isteyen Sevda Çakmak, “Müzisyenlik yaparak geçimimi sağlıyorum. 19 Mayıs gecesi kına gecesine gittiğim bir köyden dönüşte, arabamdan enstrümanlarımı indirirken eski eşim Sezgin Aslan pusuya yatmış, kendini kamufle etmiş. Evime kolonlarımı taşırken merdivenden indiğim sırada karşımda belirdi. Cebinden çıkardığı bıçakla beni 6 yerimden bıçakladı. Sadece bacağım değil kalbimin altını da bıçakladı. Benim canım yandı, bana dikiş atıldı. Ben çocuğunu okutmaya çalışan güçlü bir anne olarak çalıştığım, ayakta durduğum, hiç kimseden bir beklentim olmadığı için durduk yere yaralandım. Bizim sesimiz olun, bu adamı nasıl serbest bırakırsınız. Benim ailem, çocuğum ve kardeşlerimle tehdit eden bir adamı nasıl serbest bırakısınız. Daha önceden benim bir sürü şikayetim var. Elim ve bacağımda kesikler var. Her yere yazdık ama bizim sesimiz neden duyulmuyor. Öldükten sonra gelen adalet, adalet değildir. Lütfen bana, çocuklarıma ve aileme yardımcı olun. Çok zor durumdayım. Ben bir anneyim benim kanım yerde mi kalacak” şeklinde konuştu. Daha önce de şiddet görmüş Daha önceden de birçok kez şiddet gördüğünü söyleyen Çakmak, “Bir okulun önünde, öğrenci ve velilerin gözleri önünde şiddete uğramış bir bayanım. Ben artık onurumu gururumu işimi koruyamaz bir duruma geldim. Tek bir canım kalmıştı, onu da parçalamaya kalktı” dedi.
Düzce YÖK Başkanı Düzce Üniversitesi’ne konuk oldu Düzce Üniversitesi’ni ziyaret eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, onur konuğu olarak bir dizi programa katılım sağladı. İlk olarak Rektörlük önünde karşılanan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Düzce Üniversitesi Yönetimiyle bir araya geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Düzce Üniversitesi Anı Defteri’ni imzaladı. Rektör Sözbir, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Düzce Üniversitesi’ne ziyaretinden onur duyduklarını dile getirerek kendilerine hediye takdiminde bulundu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) tarafından Yığılca’daki DAGEM merkezinde düzenlenen “20 Mayıs Dünya Arı Günü Seremonisi” ile Düzce Üniversitesi programına devam etti. Ardından Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesi Prof. Dr. Erol Özvar, Prof. Dr. Nedim Sözbir, Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. Ali Öztürk, Prof. Dr. Serkan Torun, Genel Sekreter Nihat Yıldız ve öğretim üyeleri tarafından kesildi. Botanik ve Doğa Müzesi, İstanbul’da Bahçe ve Çiçek Sergisi ile Botanik Bahçesi’ni ziyaret eden Erol Özvar, Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy tarafından Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi hakkında bilgi aldı. “Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü Projesi” dahilinde Düzce Üniversitesi’nde hizmet vermeye başlayan Fındık Dönüşüm Merkezi’ni de ziyaret eden Özvar, daha sonra Düzce Üniversitesi öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin de yer aldığı Düzce Üniversitesi Senatosu’na katıldı. Öğrencilerle ve akademisyenlerle bir arada olmayı önemsediklerini, YÖK’ün fikirlerini, vizyonunu ve perspektifini üniversitelerle paylaşmak istediklerini belirten YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerin de görüşlerini alarak sinerji oluşturmak istediklerinin altını çizdi. Düzce Üniversitesi’nin genç nesil üniversite olarak önemli mesafeler kat ettiğini dile getiren Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra Türk yükseköğretim sistemi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Yükseköğretim sisteminin dünya ile mukayese edildiğinde diğerlerinden farklılık gösteren özelliklerinden birini, erişilebilir olması şeklinde açıklayan Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin dışarıya açılmasını, yabancı öğrencilerle yabancı akademisyenlerle daha fazla beraber olmasını istediklerini ve yabancı düşmanlığına karşı olduklarını sözlerine ekledi. Üniversitelerin nitelikli eğitimin yanı sıra, ülkemizin hem genel, hem de bölgesel kalkınmasına daha fazla katkı sağlaması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Erol Özvar, bunun yetişmiş, üretken, dinamik araştırma kapasitesi ile olacağını vurguladı. Öğrencilerle de sohbet ederek onların üniversite eğitimi, kampüs yaşamı ve kariyer noktasındaki görüşlerini de dinleyen Prof. Dr. Erol Özvar’a Düzce Üniversitesi öğrencileri, kendileriyle bir araya gelmesi ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Düzce Üniversitesi programı, Düzce Üniversitesi Senatosu’nun ardından sona erdi.
Zonguldak Devrek’te “Tarla Günü” etkinliği Devrek İlçesinde çiftçilere yönelik “Tarla Günü” etkinliği düzenlendi. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün organizasyonu ile hayata geçirilen “Tarla Günü” programında ilçe protokolü bir araya geldi. Devrek’in Dedeoğlu Köyünde düzenlenen programda Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Yenilik Yayım Projesi kapsamında Yem Bitkileri Gülü Gelemen Üçgülü’nün tarladaki temsili hasadı gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan,” Tarla günü etkinliği düzenlememizin temel amacı çiftçiliğin ve tarımın önemini gündemde tutmak, hem de tarımdaki yeni gelişmeleri ve bakanlığımızın getirdiği yenilikleri size aktarmak amacıyla burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. Değişen iklim koşullarına uygun verimi yüksek, kaliteli üretim hedefiyle ekim yapmaktayız. Bugün burada hep birlikte ekimi yapılan baklagil yem bitkisi olan Gelemen Üçgülü’nün biçimini ve hasadını yapacağız. Gelemen üçgülü Yenilik Yayım Projesi kapsamında Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 2020 yılında tescil edilen, tek yıllık serin iklim yem bitkisidir. Ortalama bir metreye kadar uzar yeşil ve kuru ot verimi yüksek olan bir bitkidir. Gelemen Üçgülünün avantajı erken gelişme gösterir ve değişik toprak tiplerinde yetişebilmekte, yüksek oranda tohum üretme yeteneğine sahiptir. Gelemen Üçgülü yabancı tozlaşma ile tozlanır. Bunun için bambus ve balarısı kolonileri için iyi bir nektar ve polen kaynağıdır. Tozlaşma arıların etkinliği büyük önem arz etmektedir. Dedeoğlu Köyümüzde 153 adet büyükbaş hayvan bulunmakta köyümüz bazında 2023 yılı destekleme ödemesi yapılmıştır.2022 yılı buzağı desteklemesinde 26.000 TL ödeme yapılmıştır” diye konuştu. Düzenlenen programa; Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Volkan Hızarcı’nın yanı sıra çok sayıda daire müdürleri vatandaşlar katıldı