GÜNDEM - 10 Eylül 2019 Salı 16:01

CarrefourSA, Lezzet Arası restoranının 11’incisini Mersin’de açtı

A
A
A
CarrefourSA, Lezzet Arası restoranının 11’incisini Mersin’de açtı

CarrefourSA, Türkiye’de bir ilke imza atarak 2017 yılında hayata geçirdiği Lezzet Arası restoranının 11’incisini Mersinlilerin hizmetine sundu. Hipermarket içerisinde, insanların alışveriş yaparken, uygun fiyata karnını da doyurabileceği Lezzet Arası restoranı, Mersinlilerden yoğun ilgi görüyor.

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, alışverişi keyifli hale getirmek ve marketlerini yaşam alanı olarak konumlandırmak amacıyla müşterileriyle buluşturduğu restoranı Lezzet Arası’nı Mersin’deki hipermarketinde de hizmete açtı.

  CarrefourSA Hipermarketler Satış Genel Müdür Yardımcısı Şenol Arpacı ve Şef Vedat Başaran, Palm City Alışveriş Merkezinde hizmet veren CarrefourSA hipermarket içerisinde açıldığı günden itibaren yoğun ilgi gören restoranın tanıtımını, düzenledikleri basın toplantısıyla yaptılar.

     CarrefourSA, Lezzet Arası restoranının 11’incisini Mersin’de açtı

  “Keyifli alışverişin adresi olmak istiyoruz”

  Satış Genel Müdür Yardımcısı Arpacı, toplantıda yaptığı konuşmada, Mersin’de hiper, süper ve mini olmak üzere toplam 21 marketle hizmet verdiklerini söyledi. CarrefourSA’nın perakende sektöründe her zaman öncü olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurgulayan Arpacı, Mersin’de ilk mağazalarını 1998’de açtıklarını belirterek, “Mersin’e bir vaat ve misyonla gelmiştik. Tek çatı altında uygun fiyat, çeşit, kaliteli ve güvenilir ürünleri sunmuştuk. Hala yenilikçi adımlarımızla hizmetlerimizi sunmaya devam ediyoruz. Lezzet Arası açılışıyla beraber bambaşka bir tüketici deneyimi yaşatmak için marketimizi de yeniledik. ‘Bambaşka’ mottosuyla yola çıktık ve Carrefour hipermarketler olarak, keyifli, hesaplı, dijital alışverişin adresi olmak istiyoruz” dedi.

  Keyifli alışverişe, başta Lezzet Arası olmak üzere taze gıda ve üretimini yüzde 100 kendilerinin yaptığı unlu mamulleri örnek gösteren Arpacı, “Bize has organik ürünlerimiz mevcut. Mersin’de ve başka bir yerde bulamayacağınız ürünleri burada bulabilirsiniz. Yenilediğimiz marketimizde yerli tohumdan üretilen yaş sebze-meyvelerin yer aldığı taze gıda reyonumuz var. Tazeliğe önem veriyoruz. Balık reyonumuz, keyifle alakalı iddialı olduğumuz başka bir reyon. Sezonda yaklaşık 80 çeşit balık sunabiliyoruz. Kasap reyonunda da iddialıyız. Tüketicilerimizin genelde bir mahalle kasabı vardır. Biz, yeni modelde o mahalle kasabı olmak istiyoruz. Uzman ekibimizle kaynağı belli ve yüzde 100 yerli besi etlerini satışa sunuyoruz. Ayrıca küçük ev aletlerinden elektroniğe, beyaz eşyadan tekstile ve kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesini Mersinlilerle buluşturuyoruz” diye konuştu.

  “Reyondan aldığınız balık ya da eti, ücretsiz pişirip masaya servis ediyoruz”

  Lezzet Arası restoranlarının doğuş öyküsünü anlatan Arpacı, alışverişi keyifli hale getirmek için ünlü Şef Vedat Başaran ile yola çıktıklarını ve tüketicilere, uygun fiyata, taze, kaliteli ve güvenilir yiyeceklerin yer aldığı bir restoran tasarladıklarını anlattı. İlk pilot restoranı da 2017’de İstanbul Marmara Forum içindeki mağazada açtıklarını kaydeden Arpacı, “Bunu yaparken de kültürel dokunuşlardan uzak olmamamız gerekiyordu. Dünyaca ünlü Türk mutfağımız var. Lezzet Arası’nı kurgularken hem yeni trend hem de gelenekleri göz ardı etmememiz gerekiyordu. Böylece projeye başladık. Lezzet Arası’nda geleneksel mutfağın yanı sıra yöresel mutfak ve yeni trend olan seçme özgürlüğü var. Müşterilerimiz, balık ya da kasap reyonundan aldıkları ürünü, ücret ödemeden uzman personelimiz tarafından pişirme hizmeti gerçekleştirilip masaya servis ediliyor. Normal bir restoranda 50-60 lira ödeyerek yediğiniz bir levrek ya da çupraya burada 8,5 TL ödüyorsunuz. 100 liranın üzerinde ödeme yaptığınız bonfileyi bizde 16 TL’ye yiyebiliyorsunuz. Kaliteyle beraber uygun fiyatı da sunuyoruz. Ayrıca, Mersin’deki Lezzet Arası restoranında her gün 20 çeşit sulu yemek bulabiliyorsunuz. Öte yandan her ay bir hafta yöresel lezzetleri de tattırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

     CarrefourSA, Lezzet Arası restoranının 11’incisini Mersin’de açtı

  “Türkiye’nin en ucuz lokantasıyız”

  Bugün itibariyle İzmir ile birlikte 12’inci restorana ulaştıkları bilgisini veren Arpacı, “Şunda iddialıyız; Türkiye’nin en ucuz, en hesaplı lokantasıyız; yanına kalite ve tazeliği de koyarak. Mersin’deki restoranımızda 16 kişi çalışıyor. Toplam 110 kişi kapasiteye sahip restoranda en çok 12.00-14.00 ile 19.00-21.00 saatleri arasında yoğun bir şekilde kullanılıyor. Biz, Lezzet Arası restoranlarında nezih bir ortamda, uygun fiyata, kaliteli ve güvenilir bir yeme-içme imkanı sunuyoruz. İster ızgara isterse sulu yemek olsun, ortalama 10-15 TL’ye karnınızı doyurabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

  Şef Vedat Başaran da Mersin’in, Türkiye’nin ve Akdeniz’in en önemli kentlerinden biri olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Çok yakında da gastronomik anlamda da Türkiye’nin en önemli bölgesi olacak gibi, çünkü bununla ilgili çalışmalar var. Ben de bu anlamda Mersin’e sık sık geliyorum. Mersin’de CarrefourSA ile beraber olmak benim için çok özel bir duygu. Ben neticede bir aşçıyım ama bütün hayalim, ülkemin mutfaklarının yaşatılması, tarihi mutfaklarının ortaya çıkarılması. Bu anlamda Çukurova çok büyük bir merkezi ifade ediyor.”

  Carrefour’un, yerinde üretim yapan Türkiye’nin en önemli grubu olduğunu iddia eden Başaran aynı zamanda, “Herkesin beklentisinin üzerinde bir çabayla hizmet veriyoruz. Lezzet Arası projesi, Carrefour ailesiyle kafa kafaya vererek oluşturduğumuz bir proje. Lezzet Arası’nda evinizde pişiremeyeceğiniz kadar taze, ulaşamayacağınız kadar sağlıklı, vakit ayıramayacağınız kadar kontrollü ve evinizde harcayacağınızdan daha az para harcayacağınız uygun bütçeli. Fiyatının uygun olması kimseyi aldatmasın. Lezzet Arası ile tüketiciler hem uygun fiyata taze, kaliteli ve mevsimine uygun ürünlerin yer aldığı çorbalardan salata çeşitlerine, farklı damak tatlarına hitap edecek sulu yemeklerden zeytinyağlılara, hamur işinden tatlılara kadar çeşidi bol yiyeceklere ulaşıyor hem de marketten taze taze seçtikleri et, tavuk, balık ürünlerini profesyonel aşçılarımıza hazırlatarak hemen yiyebiliyorlar. Lezzet Arası’nın toplumumuza kattığı çok büyük değerler var. Keşke belediyeler de böyle yerler yapsalar da halk bu imkanları yaşasa. Restoran, üç ayrı grup tarafından sürekli denetleniyor. Projenin İstanbul’dan sonra Mersin’e gelmesi çok güzel bir fırsat. Mersin halkı, layık olduğu şeylerin daha fazlasını burada bulacaktır” dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da sürüler merada Erzincan’da kar yağışsız, kurak geçen Aralık ayında havalarında sıcak gitmesiyle birlikte küçükbaş hayvan üreticileri sürülerini meraya çıkardı. Güneşli havayı fırsata çeviren üreticiler, hayvanlarını doğal otlaklarda otlatarak yem masraflarını azaltıyor. 20 gün önce yağan kar yağışı nedeniyle hayvanlarını ahırlarda beslemek zorunda kalan üreticiler, havaların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla sürülerini yeniden meralara saldı. Bu sayede küçükbaş hayvanlar doğal otlardan faydalanırken, üreticiler de artan yem fiyatları karşısında ekonomik avantaj sağlıyor. Üreticilerden Gökhan Topal, bir süre önce kar yağışı nedeniyle hayvanlarını içeride yemlemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Havalar ısınınca koyunları otlağa çıkardık. Bu sıcak günleri fırsat bilerek hem hayvanları otlatıyoruz hem de yem masrafından tasarruf ediyoruz. Önceki yıllarda bu dönemlerde kar olurdu, bu yıl kurak geçecek gibi görünüyor" dedi. Bir diğer üretici Burhan Koyun ise yem fiyatlarının ciddi oranda arttığını ifade ederek, "Yaylalarda kar olduğu için koyunları köye indirmiştik. Yem pahalı olduğu için fırsat buldukça dışarı çıkarıyoruz. Ot olmasa bile geziyorlar, bu da yem masrafını azaltıyor. Yem adeta altınla yarışıyor" diye konuştu. Erzincan’da güneşli günlerin artmasıyla birlikte meralara çıkan küçükbaş sürüler, hem üreticilere ekonomik katkı sağlıyor hem de hayvanların doğal ortamda daha sağlıklı beslenmesine imkân tanıyor.
Ankara İletişin Başkanı Duran’dan düşen uçakla ilgili açıklama İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Libya Genelkurmay Başkanını taşıyan uçağın düşmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İletişim Başkanı Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçağın elektrik arızası nedeniyle acil durum bildirdiğini belirterek, "23 Aralık 2025 günü Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al Haddad ve maiyetindeki dört kişi ile üç mürettabatı taşıyan bir özel jet, 20:17’de Esenboğa havalimanından kalktıktan sonra 20:33’te hava kontrol merkezine elektrik arızasından kaynaklı acil durum bildirmiş ve acil iniş talebinde bulunmuştur. Uçak hava kontrol merkezi tarafından tekrar Esenboğa havalimanına yönlendirilmiş ve havalimanında gerekli önlemler alınmaya başlamıştır. Acil iniş için alçalmaya başlayan uçak 20:36’da radar ekranından kaybolmuş ve sonrasında irtibat kurulamamıştır" ifadelerine yer verdi. Olay yerinde gerekli çalışmaların devam ettiğini ve sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan Duran, "İçişleri Bakanlığımıza bağlı ekiplerce başlatılan arama faaliyetleri sonucunda düştüğü anlaşılan uçağa ait enkaza ulaşılmış olup, ilgili tüm kurumlarımızca gerekli çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Bu süreçte başta basın-yayın kuruluşlarımız olmak üzere kamuoyumuzun sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar etmesi; bunun haricinde sosyal medyadaki teyitsiz bilgi, spekülasyon ve komplo teorilerini dikkate almaması, dezenformasyon girişimlerine prim verilmemesi adına oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.
Kars Masalsı yolculuğun son durağı: Turistik Doğu Ekspresi Kars’ta coşkuyla karşılandı Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, kış sezonunun en yoğun seferlerinden birini tamamlayarak son durağı olan Kars’a ulaştı. Yaklaşık bin 300 kilometrelik etkileyici bir parkuru geride bırakan tren, Kars Garı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Yolcuları Kars Garı’nda karşılayan Vali Ziya Polat, yolculara hoş geldin dileklerini ileterek karanfil takdim etti. Kars’a Ankara’da geldiğini ifade eden İrem Büğrü, "Ankara’da Kars’a turistik tren ile geldik. Her şey çok güzeldi. Çok güzel karşılandık. Kars halkına teşekkür ediyorum" dedi. "Sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik" Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şems Çakıroğlu, "Biz Kars’a trenimizi dün Ankara’dan 13.55’de yola çıkardık. Yüzlerce kişiyle beraber inanılmaz keyifli, neşeli bir yolculukla buraya kadar geldik. Öncesinde Erzincan’a uğradık. Erzurum’a uğradık. Kars’a geldik, inanılmaz sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kars’ın marka şehir olduğunu dikkat çeken Vali Ziya Polat, "Kars’ın soğuk gecesinde sıcak bir karşılama ile Turistik Doğu Ekspresi Kars’a, Kars’ta Turistik Doğu Ekspresi’ne kavuştu. Tabi Kars’ın en önemli turizm markalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi buraya yolcu edenlere teşekkür ediyoruz. Gazi Kars’ımız Ani, Çıldır, Sarıkamış, Şehitler diyarı Baltık mimarisi ile bu bölgenin, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri artık, bu turizm merkezi olma yolunda tabi ki Turistik Doğu Ekspresi başlangıç noktası, buraya çok büyük bir marka kattığını hepimiz biliyoruz. Kars’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra gar binasına geçen yolcuları burada aşıklar türküleriyle karşıladı. Yolcular son olarak çıkıştı ateşle yakılan Kars yazısıyla otellerine uğurlandı. Öte yandan, Turistik Doğu Ekspresi’nin şehre gelişiyle birlikte Kars’taki otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyesine ulaştı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan yolcular sabahın ışıklarıyla sırasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi şehir Ani Ören Yerini gezecek. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi yapacak. Kars Mutfağının olmazsa olmazı Kaz eti ve gibi yöresel lezzetlerin tadına bakacak.