EĞİTİM - 01 Mayıs 2021 Cumartesi 14:25

Çekmeköy’de Tink anaokulu ve ilkokulu açıldı

A
A
A
Çekmeköy’de Tink anaokulu ve ilkokulu açıldı

İnovatif 100 okul arasında yer alan Tink’in, Çekmeköy’de anaokulu ve İlkokul açtığı duyuruldu.

Dünyanın En İnovatif 100 Okulu arasında yer aldığı belirtilen Tink Teknoloji ve İnsan Kolejleri, Çekmeköy’de doğa içinde bulunan kampüsünde anaokulu ve ilkokul açtı. Kolejin, bu sene 3’üncü mezunlarını verdiği bildirilirken, bünyesine anaokulu ve ilkokulu katarak büyümeye devam ettiği açıklandı.

Tink Kurucusu, bu yılın Kadın Girişimcisi Ödülü sahibi Zeynep Dereli, “Büyüyen ailemizle Çekmeköy Kampümüzde çocuklarımızın akademik ve sosyal gelişiminin bu ilk ve en önemli adımından itibaren yanlarında olacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dijitalleşen dünyada teknolojinin sağladığı olanaklarla barışık olmak çocukların hayallerini gerçekleştirebilmesi için önemli bir olanak sağlıyor. Tek sınırın gökyüzü olduğu bu dünyada hayal kurabilen ve kendini gerçekleştirebilen çocuklar başarılı olacak ” dedi.

''Gençleri, dijital yetkinlikler ve girişimcilik ruhu kazandırarak yetiştiriyoruz''

Verdikleri eğitime vurgu yapan Dereli, ''İnsanın merkezde olduğu ve teknolojik imkanların sonuna kadar kullanıldığı modern bir eğitim fırsatı sağlıyoruz. Teknolojiyi; eğitimine, sosyal hayatına ve kariyerine entegre edecek gençleri, dijital yetkinlikler ve girişimcilik ruhu kazandırarak yetiştiriyoruz. Tink’e özgü bu eğitim yaklaşımını geliştirilmesinin nedeni, eskiden bilgiyi depolamanın önem taşıdığı sanayi toplumu eğitim sisteminin artık ihtiyaçları karşılamıyor olmasıdır. Bu nedenle yeni ve fark oluşturacak bir eğitim paradigması oluşturan kolejimiz, bu yaklaşımını anaokulundan liseye kadar sunmaya başlıyor. Teknolojinin sağladığı imkanların artması ile çocukların geleceklerine uzanmalarını sağlayacak eğitimi, sürekli gelişimlerine hizmet edecek bir platforma dönüştüren kolejimiz emin adımlarla ilerliyor. Farklı düşünüp hayal kurabilen ve teknolojinin imkanlarını kullanarak bunları hayata geçirebilen çocuklar ve geleceğin büyüklerini yetiştiriyor'' şeklinde konuştu.

Tüm kayıt süreçlerini online kayıt sistemimi üzerinden uzaktan yapabilen kolejin, sınırlı sayıda anaokulu ve ilkokul kontenjanı bulunduğuna dikkat çekildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.