POLİTİKA - 28 Kasım 2016 Pazartesi 15:19

CHP'li Budak'tan 'döviz' açıklaması

A
A
A
CHP'li Budak'tan 'döviz' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, sosyal medyada başlatılan ve hızla ilgi görerek yayılan ‘Dövizini Bozdur’ kampanyasına yönelik açıklamalarda bulundu. Budak, sosyal medyadan başlatılan bu çağrının aslında iktidar partisinin ekonomideki başarısızlığının en önemli kanıtı olduğunu öne sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve beraberindeki CHP heyeti, kentte düzenlenecek olan bir panele katılmak üzere Edirne’ye geldi. Panel öncesi Edirne Belediyesi’ne gelen Genel Başkan Yardımcısı Budak ve CHP heyeti, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

“Türkiye ekonomisi doğru yönetilmiyor”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Çetin Osman Budak, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Dövizin bu kadar hızlı yukarıya gitmesinin sebebi ekonominin yönetilememesi ve dünyada sınır komşularımız ve dünya ile barışı bozmamız” dedi.
Budak, olağanüstü halin bir önce sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu malumun ilanı, yani şu anda adım adım siyasi krizden dolayı ekonomik krize gideceğimiz adım adım belliydi. Bugünkü mesele de değil. Türkiye doğru yönetilmiyor, Türkiye ekonomisi doğru yönetilmiyor. Ekonomi koordinasyon kurulunda olan bakanların birbirleriyle çelişkili açıklamaları, belli ki ekonomi yönetiminin de son derece berbat durumda olduğunu gösteriyor. Nihat Zeybekci’nin açıklamalarının karşısında Mehmet Şimşek başka bir açıklama yapıyor. Avrupa Birliği ile ilgili Mehmet Şimşek başka bir açıklama yapıyor, diğer bakanlar başka bir açıklama yapıyor. Bu bana 2001 yılı öncesi durumu biraz anlatıyor. Ekonomi yönetimi ile ilgili 2001 öncesinde de böylesine kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir dönem vardı” ifadelerini kullandı.

“Acil reform tedbirleri alınması lazım”
Dövizin hızla yükselmesinin ekonominin doğru yönetilmemesi ve sınır komşuları ile barışın korunamaması ile ilişkili olduğunu iddia eden CHP’li Budak, “Dövizin bu kadar hızlı yukarıya gitmesinin sebebi ekonominin yönetilememesi ve dünyada sınır komşularımız ve dünya ile barışı bozmamız. İçeride de aynı şekilde 'benden olanlar' 'benden olmayanlar' ve acil reform tedbirleri alınması lazım bu durumda. Yani bunun en önemli noktası halka çağrı yapıp ‘dövizinizi bozdurun’ demek değil. Olağanüstü hali kaldırıp, ‘hızla demokrasiye dönmemiz gerekiyor’ diyecek bir yönetimin olması lazım. Ve bunu sağlayacak orada bir irade olması lazım. Yani nedir bu irade, başbakandır. Çünkü icranın başındadır. Bakanlar kuruludur. İcranın başındadır” diye konuştu.

“Kurumsal yapıyla cevap verilmesi gerekir”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AP’ye yönelik açıklamalarını da işaret ederek, “Yani bir kişinin dudakları arasından çıkan sözlerle değil, kurumsal yapıyla bunlara cevap verilmesi gerekir. O yüzden halka bu çağrı kendilerinin ne kadar aciz durumda olduğunu gösterecek en önemli kanıttır” dedi.

'Dövizini Bozdur' çağrısı hızla yayılıyor
Öte yandan, Dolar'ın 3,4 TL'ye kadar yükselmesi üzerine sosyal medyada 'Dövizini bozdur, Türk Lirası'na sahip çık' kampanyası başlatılmış ve kampanya hızla yayılarak yoğun destek görmüştü. Kampanya kapsamında, “15 Temmuz’u kazandık, para ve dünya sevgisi millet olarak kaybettiriyor. Yakışmıyor bize. Dolar ve Euro'muzu bozduruyoruz, onlar aldırmadan biz saldırıyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir. Dövizi her zaman buluruz lakin vatanı bulamayız. Haydi Türkiye'm dövizini bozdur kampanyasını başlatıyoruz” diye Dolar ve Euro'nun üzerinin çizildiği fotoğraflarla paylaşımlar yapılıyor.

Ergin Yıldız - Koray Ustabaşı 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)