EKONOMİ - 08 Mart 2018 Perşembe 13:53

Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı ? Çiftlik Bank kapandı mı ?

A
A
A
Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı ? Çiftlik Bank kapandı mı ?

Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı? Çiftlik Bank faaliyetleri durdu mu? Çiftlik Bank kapandı mı ? Binlerce kişinin merakla beklediği konu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci konu ile ilgili İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevapladı. İşte Çiftlik Bank ile ilgili son durum...

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen Çiftlik Bank oyunu ile ilgili son gelişmeleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın programında cevapladı. Çiftlikbank ödemeleri yapılacak mı ? Çiftlik Bank faaliyetleri durdu mu ? Çiftlik Bank kapandı mı ? İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği konu ile kapsamlı bilgiler...

Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı ? Çiftlik Bank kapandı mı ?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlikbank’a ilişkin, “İdari olarak reklamlarını durdurduk daha fazla tüketicinin aldanmasının önüne geçmek adına. Bakanlığımızın idari yaptırımlarının tamamını uyguladık. Cezai noktada da cumhuriyet savcılıkları yetkilidir” dedi.

“Bakanlığımızın idari yaptırımlarının tamamını uyguladık”

Yaşar’ın “Herkes Çiftlikbank’ı soruyor. Burada son durum nedir?” şeklindeki sorusuna Tüfenkci, “Kamuoyunda ‘Çiftlikbank’ olarak bilinen sistemin uygulama ve faaliyetlerinin sistem içerisinde yer alan kişi ve şirketlerle ilgili kamu kurumlarının temin edilen bilgi ve belgeler kapsamında Bakanlığımız 6502 sayılı Kanun'la ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gelen şikayetler üzerine inceleme yaptı. Baktığımızda gerçekten sistemde 132 bin aktif üye olduğunu gördük. 380 bine yakın da pasif üye var. Ciddi rakamlar var. Toplanan ciddi paralar var. Bununla ilgili Bakanlığımız müfettişleri inceleme yaptı ve tespit edilen hususlar doğrultusunda konu TCK çerçevesinde değerlendirilmek üzere ilgili cumhuriyet başsavcılığına intikal ettirildi. Bugün itibariyle Bakanlığımızın bu konuda yapacak bir şeyi kalmadı. ‘Bakanlık bizim ödemelerimizi durdurdu, bankalara blokaj konuldu’ demeye başladılar. Hiçbir blokaj da yok, başka bir şey de yok. Sistem sakat olduğu için bu belli bir yerde patlıyor. Üyelerine ödeme yapacaklarsa hiçbir hukuki engel yok.

O ödemelerini yapabilir. Sadece biz tespit ettiğimiz hususlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bizim sadece suç duyurusunda bulunmamız davanın açılmasına yetmez. Savcılıkta inceleme yapacak, dava açılmasına karar verirse dava açılacak. Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması lazım. Tekrardan söylüyorum eğer sistem yöneticileri ödeme yapmak istiyorlarsa yapabilirler, durdurduğumuz bir faaliyetleri yok. Bu sistem doğru bir sistem değil ve tespitlerimizi de savcılığa ifade ettik. İdari olarak reklamlarını durdurduk daha fazla tüketicinin aldanmasının önüne geçmek adına. Bakanlığımızın idari yaptırımlarının tamamını uyguladık. Cezai noktada da cumhuriyet savcılıkları yetkilidir. Ayrıca bu konularda mevzuat eksikliğini gidermek adına çalışmalarımız devam ediyor. Para yatıranlar da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunabilirler” cevabını verdi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hollanda ile 400 yıllık bir geçmişimiz var. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu iş birliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke konumunda. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Başbakan’la başta Gazze ve Ukrayna özelinde ortak güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele konusu da istişaremizin en öncelikli başlıklarından birisiydi. Türkiye’nin bölücü terörü ile mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların, kadınların, sivillerin ve güvenlik güçlerinin olduğu binlerce vatandaşımızı PKK’nın saldırılarında kurban verdik. PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Washington’da gerçekleştirilecek NATO Genel Sekreteri seçimine ilişkin ise, “Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. “NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı var” Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, “Türkiye şu anda belirleyici bir rol oynamakta ve bunu yaparken de Gazze’deki durumu çözme çabaları sarf etmekte, aynı zamanda Ukrayna’daki savaşla ilgili de çabaları var. Türkiye jeopolitik bir aktör. Gazze ve Ukrayna dahil tüm konuları detaylı konuştuk. 400 yılı aşan ikili ilişkilerimiz var. NATO Genel Sekreterliği adaylığım söz konusu. Türkiye zorlu bir bölgede. Terörizm var gündeminde maalesef. Bu konuyu da konuştuk. Türkiye NATO için çok önemli bir güç teşkil ediyor. NATO’nun güney kanadının Türkiye’ye ihtiyacı var, Türkiye’nin liderliğine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.