DÜNYA - 30 Haziran 2015 Salı 16:43

Çin Başbakanı Li Keqiang, Hollande ile görüştü

A
A
A
Çin Başbakanı Li Keqiang, Hollande ile görüştü

Çin Başbakanı Li Keqiang, temaslarda bulunmak üzere geldiği Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi.

  Çin Başbakanı Li Keqiang, temaslarda bulunmak üzere 3 günlük ziyaret düzenlediği Fransa’ya dün gelmişti. Li Keqiang, temaslarda bulunmak üzere bugün geldiği Elysee Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından karşılandı. Hollande ve Li Keqiang, daha sonra ikili görüşmeye geçti. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, görüşmenin ardından Çin Başbakanı ve beraberindeki heyet onuruna yemeği verdi. Yemeğe, Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, Çevre Bakanı Segolene Royal ve Dışişleri Bakanı Laurent Faibus da katıldı.

  Çin Başbakanın Fransa’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra kültürel ve siyasal ilişkilerin de ele alındığı kaydedildi. Çin Başbakanı, Elysee Sarayı’ndaki çalışma yemeğinin ardından Başbakanlık binasında Fransa Başbakanı Manuel Valls ile görüşecek. Paris’teki temaslarını tamamlayan Çin Başbakanı Keqiang, ülkenin Marsilya kentinde yaşayan Çin vatandaşları ile buluşacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir