DÜNYA - 10 Temmuz 2023 Pazartesi 09:34 | Son Güncelleme : 10 Temmuz 2023 Pazartesi 09:39

Çin'de anaokuluna saldırı: 3'ü çocuk 6 ölü

A
A
A
Çin'de anaokuluna saldırı: 3'ü çocuk 6 ölü

Çin'in Guangdong eyaletinde bir anaokuluna düzenlenen bıçaklı saldırıda 3'ü çocuk 6 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı belirtildi.

 Çin'in Guangdong eyaletinin Lianjiang bölgesinde yerel saatle 07.40'ta bir kişi, anaokulunda bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 3'ü çocuk, 1'i öğretmen 6 kişinin öldüğü, 1 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, 25 yaşındaki saldırganın yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Saldırının nedeni henüz bilinmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Jiangxi eyaletinde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bir anaokuluna düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi ölmüş, 6 kişi yaralanmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Bülent Yenihayat: “Daha çok çalışacağız” TFF 3. Lig 2. Grup’ta Play-Off 3. Tur ilk maçında deplasmanda oynadığı karşılaşmada Efeler 09’u 3-0 yenen Elazığspor’da Teknik Direktör Bülent Yenihayat, “Henüz hiçbir şey başarmadık sadece avantaj yakaladık” dedi. Efeler 09 spor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, “Ligde son maçımızı 30 gün önce Sapancaspor ile evimizde oynadık. Eynesil maça çıkmamasından dolayı 30 gün resmi maç yapamadık. 8 gün önce Erbaaspor ile bir hazırlık maçı yaparak Efeler maçına hazırlandık. Bu süre zarfında Çağrı Yağız 14 gün antrenmana çıkmadı, onu 70 dakika kullanabildik. Mikail’in kaburgasında ciddi bir problemi vardı, risk alarak onu da ilk on birde başlattık. Öncelikle sakatlığı olan oyuncularımız başta olmak üzere oynayan oynamayan tüm oyuncularımı tebrik ediyorum” cümlelerine yer verdi. “Sadece duran toplardan pozisyon verdik” Maçta düşük performans sergilemelerinin taktiksel olduğunu ve bunun sonucunda sonuca gittiklerini aktaran başarılı çalıştırıcı, “Maça topa sahip olarak başladık, oyunun temposunu maçın başından düşük gibi görünse de bu bizim planımızdı. Topu ayağımızda tutarak oyun hızını artırmak ve kaybedilen toplarda rakibin hızlı hücumlarını kesmekti. Rakibimizin tüm maçlarını ve iyi yönlerini analiz ettik, hızlı ve direkt hücumları iyi yapabildiğini biliyorduk, buna da önlem aldık. Maçın genelinde sadece duran top ve kornerlerden pozisyon verdik. Maçın bölümlerinde savunma arkasına yaptığımız koşular ile attığımız goller bizi sonuca götürdü” şeklinde konuştu. “Elazığspor’da ümitsizlik yoktur” Deplasmandan böyle bir skorla dönmelerinin büyük avantaj olduğunu dile getiren Bülent Yenihayat, “Fiziksel ve mental olarak sahada güçlüydük. Büyük maçlar büyük takımların ve büyük oyuncuların maçıdır, tüm takımda bugün sahaya karakter ve irade koydu. Henüz hiçbir şey başaramadık sadece avantaj yakaladık. Ayaklarımız yere basıyor, rehavete kapılmadan yarından itibaren ikinci maç için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İyi yaptığımız şeylere devam edeceğiz, yapamadıklarımızın üzerinde daha çok çalışacağız. Elazığspor’da ümitsizlik yoktur. Elazığspor’da vazgeçmek yoktur. Elazığspor’da teslim olmak yoktur. Sonuna kadar direneceğiz. Bizim en büyük gücümüz taraftarlarımız, bugünde deplasmanına oyna yolu ve çileyi çekerek geldiler, ben bunların hepsinin farkındayım ve görüyorum. Buradan bütün şehre seslenmek istiyorum.20 Mayıs’ta Elazığ’da kendi evimizde herkese Elazığspor’un büyüklüğünü gösterelim” ifadelerini kullandı.
Kars Kredi faizlerinin artışı Karslı esnafı mağdur etti Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Okan Ulakçı, Halk Bankasının Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığı ile esnaflara kullandırdığı kredi faizlerinin artmasına tepki gösterdi. Ulakçı, kredilerde geriye dönük faizlerin artmasının esnafı mağdur ettiğini ve ödemekte zorlanacağını belirtti. Önceden kullanılan kredilerin faizlerini tekrar güncellenerek artırılmasının kredi borcu ödeyen esnafı hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Okan Ulakçı, “Halk Bankası aracılığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığı kullanılan aktif kredilerin faiz oranları artırılmıştır. Zaten kredi ile işyerini ve ailesini zorluklarla geçindiren esnafımızın borç yükü artmış, borcuna borç eklenmiştir. Odamıza kayıtlı yüzleri üyemiz şikayette bulundu. Esnafımız zaten kredi, taksitini Bağ Kur, SGK, Vergi ödemelerini zorluklarla yapmaktadır. Esnafımıza yüklenen bu maddi yükün kaldırılarak, esnafımızın daha da zor duruma düşmesinin engellenmesini istiyoruz” dedi. Kars’ta Misak-i Milli sınırlarında yetkili kurumlara seslenen Ulakçı, başta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olmak üzere ilgili kurumlara yazılı dilekçe gönderdiklerine dikkat çekti. Başkan Ulakçı, önceden kullanılan kredilerin artırılmasının kredi ödeyen esnaf ve sanatkarları daha da zor durumda bıraktığını kaydetti. Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Okan Ulakçı, artışların zor ve sıkıntılı olan esnafı daha da mağdur edeceğini, esnafların kredilerini ödemekte zorlanacağını ve bu düzenlemenin geriye alınması hususunda devletin esnaf ve sanatkarlara destek olması için gereğini yapacağına inandığını sözlerine ekledi.
Bursa ANASİAD’dan Bozbey’e güçlü destek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret eden ANASİAD Yönetim Kurulu üyeleri, iş insanları olarak, şehrin ekonomisinin gelişmesi yönünde yapılacak her çalışmaya destek olacaklarını söyledi. Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Derneğin Onursal Başkanı Eyüp Kutlucan’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Genel Başkan Hakan Birkan, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu vurguladı. Türkiye’nin yerel kaynaklarının yeterli olmadığını ve bu nedenle üreterek bunları dünyaya satması gerektiğine vurgu yapan Birkan, “Biz iş insanları olarak, önümüzdeki tüm engellere rağmen üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ekonomik açıdan zor günler geçirsek de üretmekten vazgeçmiyoruz ve geçmeyeceğiz. Çünkü Türkiye’nin kalkınmasının, insanların daha müreffeh bir hayat sürmesi için bunu yapmak zorundayız” dedi. Hakan Birkan, Mustafa Bozbey’in 20 yıl Nilüfer Belediye Başkanı olarak başarılı çalışmalar yaptığını vurgulayarak, edindiği tecrübe ile Bursa’nın tamamına güzel hizmetler vereceğine inandıklarını dile getirdi. Bozbey’in Bursa’nın gelişmesi için yapacağı çalışmalara destek vereceklerini de söyleyen Birkan, “Doğan güzellikleri, tarihi kültürel zenginlikleri, termal kaynakları, tarımı ve elbette üretimi ile ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Bursa’nın daha yaşanabilir bir şehir olması için hep birlikte çalışmak zorundayız. Sayın Bozbey zor bir görev üstlendi. Tecrübesiyle bütün zorlukları aşacağına yürekten inanıyoruz. Bizler de iş insanları olarak çalışmalarına elimizden gelen her desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu. Derneğin Onursal Başkanı Eyüp Kutlucan da Mustafa Bozbey’in Bursa’ya güzel hizmetler yapacağına inandığını belirtip, “Bursa’nın sorunlarını ve çözüm yollarını bilen tecrübeli biri olarak başarılı işler yapacağına inanıyorum. Biz iş insanları olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız” ifadelerini kullandı. “Bursa için birlikte çalışacağız” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin sigortası olduğunu söyledi. Üreten insanların önünü açmak gerektiğine inandığını vurgulayan Bozbey, “Biz Bursa’yı gülümsetmek için söz verdik. Hizmetlerimiz ile bunu başaracağız. Fakat bu işi hep birlikte yapabiliriz. Sizlerin projelerimize vereceğiniz destek önemli. Çevreye duyarlı olan üretimi destekleyeceğiz. Türkiye ağır bir ekonomik kriz yaşıyor. Bu krizi aşmanın tek yolu üretmektir. Sizler üreteceksiniz ki istihdam olsun, insanların işi aşı olsun. Bu değerli çabalara biz de elimizden gelen her türlü katkıyı sunacağız. Yeter ki Bursa’mızın doğasına zarar verilmesin. Bu konuda duyarlı olduğunuzu bildiğim için de içim rahat” dedi.