DÜNYA - 14 Ocak 2021 Perşembe 17:00

Çin'de fabrikada patlama: 1 ölü, 7 yaralı

A
A
A
Çin'de fabrikada patlama: 1 ölü, 7 yaralı

Çin'in Tianjin kentindeki bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Çin'in Tianjin kentinde otomobil parçalarının üretildiği bir fabrikada gaz patlaması meydana geldi. Olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Tianjin Acil Durum Yönetimi Bürosu tarafından yapılan açıklamada, serbest ticaret bölgesindeki fabrikada meydana gelen patlama sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı bildirildi. Patlamanın nedeni henüz bilinmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Sandıkçı: “Canik için seferberlik halinde çalışıyoruz” Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçeye yeni projeler kazandırmak için aralıksız bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Üstyapı ve altyapı çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ettiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, sosyal donatı alanlarının bakım ve onarım çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini ifade etti. Sahada çalışmalara yoğun bir şekilde devam ederken, ilçeye kazandırılacak yeni eser ve hizmetlerin planlamalarını titizlikle gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik’imiz için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi. “İlçemize değer katmaya devam edeceğiz” İlçeye yeni eser ve hizmetler kazandırmak için gayretle çalıştıklarını vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, "İlçemizde çalışmalarımıza hummalı bir şekilde devam ediyoruz. Tüm ekiplerimizle sahada yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürürken, ilçemize kazandıracağımız yeni projelerin ve yatırımların planlamalarını hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Canik’imiz için seferberlik halinde çalışıyoruz. Modern yaşam alanları, güvenli ve konforlu yollar, gözde sosyal donatı alanlarıyla ilçemize değer katmaya devam edeceğiz. Her alanda gelişmeye devam eden bir Canik’e şahitlik etmeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Antalya 18. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi Akdeniz Üniversitesi Sualtı Sporları Topluluğu "18. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği" düzenlendi. Dünya askeri tarihinde ilk defa bir uçak gemisi batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker kabri başında anılırken, tarihe geçen bu askeri başarının izleri de hem karada hem de denizde takip edildi. Akdeniz Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği’nin 18.’si düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sualtı Sporları Topluluğu’nun Kemer Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği etkinlik, 1. Dünya Savaşı’nın büyük kahramanı Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’in mezarının ziyaret edilmesiyle başladı. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu Başkanı Onur Kuş ve topluluk üyeleri, dünya askeri tarihinde ilk defa bir uçak gemisi batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’in kabri başında İstiklal Marşı okuyarak saygı duruşunda bulundu. Denizde dev Türk bayrağı açıldı 60 katılımcı ile 3 gün boyunca gerçekleşen etkinlikte, Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu tarafından katılımcılara etkinlik hakkında bilgilendirmeler ve Paris II Batığı hakkında sunumlar yapıldı. Etkinliğin ikinci gününde şanlı zaferimizi hatırlatmak ve şehitlerimizi anmak adına suda 54 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağı açıldı ve Paris II Batığı’na anlamlı bir dalış gerçekleştirildi. Sonrasında katılımcılarla beraber Ayışığı Koyu’nda resif dalışı gerçekleştirildi. Tarihe yolculuk yapıldı Etkinliğin son gününde Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde Paris II savaş gemisini batırmak için topların konuşlandığı siperlere tırmanıldı. Zirvedeyken topların askeri açıdan nasıl mevzilendirildiği, o anda yaşananlar, o günün yaşam şartları ve askerlerimizin hayatı idamesi konusunda tarihi bilgiler katılımcılara aktarılarak tarihe yolculuk yapıldı. Son aktivite olarak Phaselis Antik Kenti’ne gezi düzenlendi. Gezi süresince arkeologlar tarafından kentin tarihi hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
İstanbul Lansmana özel kampanya Fuyapı tarafından Kuşadası’nın en çok tercih edilen bölgesi Davutlar’da 14 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Citylife projesinde lansmana özel kampanyalı satışlar hız kesmeden devam ediyor. Projede yer alan villa ve daireler, kişiye özel vade farksız ödeme seçeneği ve peşin satın alımlarda avantajlı fiyatlarla alıcısıyla buluşuyor. Sınırlı sayıdaki villa ve konutlar için geçerli olan kampanyadan yararlanmak isteyen alıcılar satış ofisinde yoğunluk oluşturuyor. Fuyapı Yönetim Kurulu Başkanı Özer Ünsal, "Doğa ile çevrelenmiş şehir hayatının canlılığını taşıyan projemiz, merkezi konumu, her ihtiyaca karşılık veren ticari alanları, lüks villa ve daireleriyle ayrıcalıklı bir hayatın kapılarını aralayacak. Ayrıca şehrin içinde doğa ve denizle bir bütün olan proje bölgenin en çok tercih edilen projesi, Kuşadası’nın uçsuz bucaksız sahiline 5 dk., tabiatıyla hayran bırakacak Dilek Yarımadası Milli Parkı’na sadece 8 dk. mesafedeyken bir yandan da merkeze yakınlığıyla ihtiyacınız olan sosyal hayatın hemen yanı başında yer alan projede bir evde olması gereken tüm konforu sağlayacak her detayı özenle düşünüldü. Citylife projesi, akıllı ev sistemi, elektrikli araç şarj ünitesi, multi klima iklimlendirmesi, su arıtma altyapısı ve bunun gibi birçok özelliğiyle bir evden daha fazlasını sunuyor. 28 lüks daire, 26 lüks villa ve 6 ticari alandan oluşan projede 2+1 ve 3+1 daire tipleri yer alıyor. Yoğun talep ve beğeni gören projemizde kaba inşaatımız biterek ince işçilik safhasına geçmiş bulunmaktayız" dedi.