DÜNYA - 17 Şubat 2020 Pazartesi 09:22

Çin'de korona virüsü nedeniyle ölü sayısı bin 771’e çıktı

A
A
A
Çin'de korona virüsü nedeniyle ölü sayısı bin 771’e çıktı

Çin'de korona virüsü salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı bin 771'e yükseldi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından Pazar günü 105 ölüm ve 2 bin 48 yeni vakanın kayıtlara geçtiğinin açıklanmasıyla ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı bin 771’e, kesinleşmiş vaka sayısı ise 70 bin 548'e ulaştı. Günlük bazda yeni görülen vaka sayısında da artış kaydedilirken, ölü sayısı ise geriledi. Komisyon, Cumartesi günü 142 ölüm ile 2 bin 9 yeni vakanın kaydedildiğini açıklamıştı.

Virüsün ilk görüldüğü Wuhan kentinin bağlı olduğu Hubei eyaletinde ise Pazar günü salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 100 olarak kayıtlara geçti. Komisyondan yapılan açıklamada, durumu kritik olan hastaların oranının Cumartesi günü itibarı ile yüzde 22'ye düştüğü de belirtildi. Bu oranın, 27 Ocak'ta yüzde 32 olduğu açıklanmıştı.

Tedbirler arttırıldı
Hubei eyaletindeki tedbirlerin artırıldığı bildirilirken, eyalet genelinde özel izne tabi olarak hizmet veren araçlar haricindeki tüm araçların yola çıkışları engellendi. Tüm şirketlere ikinci bir bildiriye kadar faaliyetlerine başlamama talimatı verildi. Wuhan kentine komşu Xiaogan kentinde de halka sokağa çıkma yasağı getirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklamada, Covid-19 adı verilen yeni korona virüsü kaynaklı hastalığın geleceğini öngörmenin imkansız olduğu belirtildi.

Öte yandan Tayvan'da 60 yaşındaki bir kişinin korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Korona virüsü salgını, 25'ten fazla ülkede 700'den fazla kişiyi etkilerken Çin sınırları dışında şu ana kadar 4 kişi yaşamını yitirdi.

Cenk Özkömür

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Anadolu’nun en büyük firmaları listesinde 34. olan Lezita’ya ödül Lezita, Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırması listesinde Türkiye genelinde 34’üncü oldu. Denizli’de 2’nci sırada yer alan Lezita, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) tarafından “Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz” organizasyonu kapsamında ödüllendirildi. Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD), Ekonomist Dergisi tarafından belirlenen Anadolu’nun en büyük 500 şirketi arasına giren firmaları Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz organizasyonu ile onurlandırdı. Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Lezita da törende ödül alan şirketlerden biri oldu. Denizli Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Lezita’nın ödülü Denizli Şube Müdürü Kadir Özçelik’e takdim edildi. Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında Denizli’den 23 şirket yer aldı. Lezita araştırmada tüm sektörlerde Türkiye’de 34’üncü, Denizli’de ise 2’nci sırada yer aldı. En ekonomik protein kaynaklarından biri olan piliç etini tüketicilere ulaştırmayı kurumsal sosyal sorumluluğu olarak kabul eden Lezita, global bir gıda markası olma vizyonu doğrultusunda müşterilerine yenilikçi ürünler sunuyor. Lezita, çalışanlarından aldığı güç ve “Hayatın Lezzeti” mottosuyla insanların dengeli beslenmesine katkıda bulunmaya, ülke ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmaya devam ediyor.
İzmir Yaşar Üniversitesine YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon Yaşar Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecini başarıyla tamamlayarak 2 yıl süreyle kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı. Yaşar Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) 2 yıl süreyle Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandı. Akreditasyon belgesi Ankara’da düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından Rektör Prof.Dr. Levent Kandiller’e takdim edildi. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, akademik başarıların yanı sıra, akreditasyonlarla ile ulusal ve uluslararası projelerdeki performansıyla üniversiteler arasında güçlü bir konum elde ettiklerini söyledi. Yiğitbaşı, “Geleceği daha yaşanılabilir bir hale getirmek için güçlü akademik ve idari kadromuzun yanı sıra gerekli deneyim ve altyapıya da sahibiz. Bilimsel araştırmaların artırılması, nitelikli yayınların desteklenmesi ve girişimcilik uygulamalarının teşvik edilmesi konusundaki çabalarımızın üniversitemizi daha yüksek seviyelere çıkaracağından eminim. Üniversitemiz bu yıl 23. yaşını kutluyor. Büyük emekler verdiğimiz, üretkenlikle büyüdüğümüz, omuz omuza vererek köklerimizin daha da sağlamlaştığı bu yılda ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi”’ almanın haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu. Kalite yön veriyor Üniversite olarak akredite çalışmaları ve kalite yönetim sistemine büyük önem verdiklerini belirten Rektör Prof.Dr. Levent Kandiller de kurumsal akreditasyon belgesinin 31 Temmuz 2026 tarihine kadar geçerli olacağını belirtti. Hedeflerinin kalitede ve akreditasyonda sürekliliği sağlamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kandiller sözlerini şöyle sürdürdü: “Akredite üniversiteler arasına girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de kalite ve iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Üniversitemizin misyonu, nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer oluşturmak ve geleceğe yön veren yenilikçi bireyler yetiştirerek topluma katkıda bulunmaktır. Ayrıca, eğitim ve araştırma alanında yaptığımız çalışmalarla yüksek standartları sürdürmenin yanı sıra, başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşlarının doğru bilgiye hızlı erişerek entelektüel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz”.