DÜNYA - 29 Temmuz 2014 Salı 12:26

Çinli Müslümanlar bayramda camileri doldurdu

A
A
A
Çinli Müslümanlar bayramda camileri doldurdu

Çin’in başkenti Pekin’de yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için camilere akın etti.

Çin’de Ramazan’a Türkiye’den bir gün geç başlandığı için bayram namazı da bu sabah kılındı. Çinli Müslümanlar ailece camilere giderek bayram namazını kıldı. Bayram sabahı, kentin önemli camilerine ulaşan yollar ile camilerin yakınındaki dükkan ve restoranlar dolup taştı. Pekin’de en çok ilgi gören cami, her yıl olduğu gibi başkentin en büyük ve en eski camisi olan Niujie Camisi oldu. Çinli Müslümanların yanı sıra, çalışmak veya eğitim görmek için farklı ülkelerden Çin’e gelen Müslümanlar da camileri doldurdu.
Nijer’den geldiğini ve Pekin’de çalıştığını belirten Maman Ada, “Niujie Camisi’ne bayram namazı için geldim. Tüm Müslüman âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Türkiye, ABD, Fransa, Çin, Afrika, dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanlara bolluk ve barış içinde bir bayram diliyorum” diye konuştu.
Bayram sabahı eşiyle beraber Niujie Camisi’ne gelerek dua ettiklerini söyleyen Xu soyadlı Çinli genç kadın ise “Zamanımız olduğunda, tatillerimizde sık sık ibadet için Niujie’ye geliyoruz. Bugün Ramazan Bayramı başladı, çok sevinçliyiz” dedi.
Çin’de resmî kayıtlara göre 20 milyonun üzerinde Müslüman yaşıyor. Müslüman nüfus, yoğun olarak Sincan, Gansu, Ningxia ve Qinghai bölgelerinde bulunuyor.

 CENK ÖZKÖMÜR 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir