EKONOMİ - 27 Ağustos 2009 Perşembe 09:24

Coca-Cola'nın karı ilk yarıda büyümeye devam etti

A
A
A
Coca-Cola'nın karı ilk yarıda büyümeye devam etti

Coca-Cola İçecek'in konsolide net karı, yılın ilk yarısında yüzde 14,5'lik artışla 88,1 milyon TL'ye ulaştı.

2009 yılının ilk 6 ayını değerlendiren Coca-Cola İçecek CEO'su Michael A. O'Neill, şirketin bu dönemde güçlü bir büyüme gösterdiğini vurgulayarak, "Coca-Cola İçecek'in 2009'un ilk 6 ayında satış hacmini yüzde 14 artışla 276 milyon ünite kasaya, net satışlarını ise yüzde 12 artışla 1.184 milyon TL'ye çıkardık. FAVÖK yüzde 6 artarak 204 milyon TL oldu. 

Satış hacmimizi büyütürken, marjlarımızı sağlıklı seviyelerde koruduk. Faaliyet gösterdiğimiz bazı pazarların ne kadar zorlu olduğu düşünüldüğünde performansımızın memnuniyet verici olduğunu belirtmek isterim. Tedarik zinciri, pazarlama ve yatırım harcamaları verimliliklerine ek olarak uluslararası operasyonlarımızdaki uygun fiyatlı paket lansmanlarımız bu sonuçlara ulaşmamızda bize yardımcı oldu" dedi.

Sürdürülebilirlik ve hesap verebilirlik konusundaki çabalarının ödülü olarak "Accountability Rating 2008" Türkiye sıralamasında 50 şirket arasında Coca-Cola İçecek'in birinci olduğuna dikkat çeken ve şirketin 10 üzerinden 8,30 Kurumsal Yönetim derecelendirme notu aldığını vurgulayan O'Neill sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yakın vadeli beklentilerimiz olumlu ve önümüzdeki dönemlerde satış hacmimizin büyüme yolunda ilerleyeceği düşüncesindeyiz. Fırsatları en iyi şekilde değerlendirme yeteneğine sahip yalın ve sağlam organizasyonumuz, sistemimiz içinde maliyet azaltıcı stratejileri uygulamaya devam edecektir. Ekonomik ortam düzeldikçe ve tüketici harcamaları arttıkça, CCİ, alkolsüz içecek sektöründe gerçekleşecek iyileşmelerden de fayda sağlayacaktır. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin demografik faktörler açısından fırsatlar içermesine ve kişi başına göreceli olarak düşük gazlı içecek tüketimine bağlı olarak, önümüzdeki yıllarda da sağlıklı büyümeye devam edeceğimize inanıyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir