KENT HABERLERİ - 23 Nisan 2013 Salı 17:12

Çocuklar 23 Nisan'da havaya 'uçtu'

A
A
A
Çocuklar 23 Nisan'da havaya 'uçtu'

Bağcılar Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara muhteşem bir bayram hediyesi verdi. Belediye, noter huzurunda çekilen kura sonucu belirlenen çocuklara helikopterle İstanbul turu attırdı. İlk kez uçtuklarını belirten çocuklar, heyecanlı olduklarını söyledi.

HATİCE ÇEKER
İSTANBUL


Bağcılar Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara unutamayacakları bir gün hediye etti. Belediye, ilçe genelinde eğitim gören 82 bin öğrenciye hediye ettiği “Başkanla Nostaljik Gezi” dergisinin seri numaralarından noter huzurunda belirlediği 20 öğrenciye ve Bulgaristan’dan gelen 3 çocuk olmak üzere toplam 23 çocuğa helikopterle İstanbul turu attırdı.

İlk kez İstanbul’u kuş bakışı görecek olan çocukların heyecanına Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de ortak oldu.

BABUŞCU: “BU GİRİŞİMLER BARIŞ DUYGUSUNU ÇOK DAHA KALICI HALE GETİRİYOR”

Çocuklarla birlikte havadan İstanbul turu atan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, “23 Nisan çocuklarımızın bayramı, aynı zamanda geleceğimizin bayramı. Belediyemizin çocuklarımıza böyle bir sürpriz hazırlaması gerçekten muhteşemdi. Özellikle çözüm sürecinin heyecanımızı, umudumuzu arttırarak sürdüğü bir dönemde bu ilişkiler heyecanımızı ve barış duygusunu çok daha kalıcı hale getirecek girişimlerdir. Böyle muhteşem bir projeye öncülük ettikleri için Belediye Başkanımıza ve teşkilatımızı da tebrik ediyorum” dedi.

Çocuklara unutamayacakları bir 23 Nisan hediyesi veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, öğrencilik yıllarında okuduğu bir şiiri paylaşarak, “40 yıl önce ben bunu okumuştum. Bağcılar, çocukluk, gençlik yıllarımızı yaşadığımız bir yer. Bunları hayal edebilmek asla mümkün değildi. Çünkü biz mum ışığında okuyorduk. Şimdi çok farklı duygular yaşıyoruz” diye konuştu.
Başkan Çağırıcı, çocukların kura sonucu belirlendiğini ifade ederek, “Şehrin gelişimiyle beraber sosyal ve kültürel dönüşümünü de yaşıyoruz. Bağcılar’da kitap okuma alışkanlığını kazandırma, ilçemizi tanıma adına bir kitap bastırdık. 82 bin ilköğretim çocuğumuz bu kitabı okudu. Üzerindeki numaralarla da kura çekerek 23 Nisan’da 23 çocuğumuzla İstanbul turu atıyoruz. Bu duygu yaşanır, anlatılmaz” şeklinde konuştu.

Sırayla helikoptere binen çocuklar İstanbul’un güzelliklerini yukarıdan görecekleri için heyecanlı olduklarını söyledi.12 yaşındaki Ömer Osman Çevik, “Çok güzel bir gün. Dünyamızın çocuk günü. İlk defa bineceğim. Tarihi yerlerin yukarıdan nasıl göründüğünü merak ediyorum. Korku yok” derken, Nefise Çalışkan, “23 Nisan’ı Atatürk bize armağan ettiği için çok mutluyum. Çok güzel bir gün. Heyecanım var ama çok korkum yok. Bahçeleri merak ediyorum. Tüm çocukların 23 Nisan’ı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi’nde minikler yarınlara hazırlanıyor Kuşadası Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Gelişim Merkezi, geleceğin teminatı olan miniklere yönelik sunduğu nitelikli eğitim hizmetiyle dikkat çekmeye devam ediyor. 36-60 ay arasındaki çocuklara kapılarını açan merkez, çocukların kendilerini keşfettiği, sosyalleştiği ve hayata ilk adımlarını güvenle attığı bir gelişim yuvası olarak öne çıkıyor. Alanında uzman ve deneyimli kadrosu ile hizmet veren merkezde, çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimleri büyük bir titizlikle destekleniyor. Gün boyunca gerçekleştirilen planlı ve eğitici etkinlikler sayesinde minikler, öğrenmeyi bir zorunluluk değil, keyifli bir keşif yolculuğu olarak deneyimliyor. Renkli materyaller, oyunlar ve etkileşimli çalışmalarla zenginleştirilen program, çocukların ilgisini sürekli canlı tutmayı başarıyor. Özellikle motor becerilerin gelişimine katkı sağlayan aktiviteler, çocukların hem kas koordinasyonlarını güçlendiriyor hem de özgüven kazanmalarına yardımcı oluyor. El-göz koordinasyonunu artıran uygulamalar, dikkat ve odaklanma sürelerini uzatırken; grup etkinlikleri ise paylaşma, iletişim kurma ve birlikte hareket etme gibi sosyal becerilerin gelişimini destekliyor. Kuşadası Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir parçası olan Çocuk Gelişim Merkezi, çocukların okul öncesi dönemi en verimli şekilde geçirmelerini hedefliyor. Bu sayede minikler, ilerleyen eğitim hayatlarına daha donanımlı, daha özgüvenli ve daha hazır bir şekilde başlama fırsatı buluyor.