SAĞLIK - 18 Ocak 2017 Çarşamba 09:46

Çocukları yemek için zorlamayın

A
A
A
Çocukları yemek için zorlamayın

Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar, çocukların kahvaltı alışkanlığı kazanması gerektiğine dikkat çekerek “Çocukların midesi ve sizin midenizin boyutu aynı değil. Çocuğunuz sizin yediğinizin üçte biriyle doyar. İki köfte ile doydum diyorsa, doğrudur. Bir çocuk kendini, inat yaptığı zamanlar dışında asla aç bırakmaz." dedi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin ilçedeki okulların aile birlikleri ile birlikte oluşturduğu Gönül Elçileri Projesi kapsamında; Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar, ebeveynlerle ile bir araya geldi. Dr. İsmet Birgül İlkokulu’nda Avrupa Şafak Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen programda çocukların kahvaltı alışkanlığı kazanması gerektiğine dikkat çeken Ezgi Sakar, anne babalara; “Peynir, zeytin yemeyen çocuk yüzdesi çok fazla. Peyniri sevmiyorsa peynirli omlet yapın. Sebze yemiyorsa, sebzeli omlet yapın. Sevmediği yiyecekleri cazip hale getirmeniz önemli. Çikolatalı ekmek yerine, kaşarlı yağsız bir tost yeme alışkanlığı kazandırın. Kola yerine, sodanın içine limon sıkın. Taze nane yaprakları koyun. 10-12 yaş üzeri çocuğunuza sürekli olmamak kaydıyla bunu içirme alışkanlığı kazandırın. Çocuklar annelerinden ne görürse onu yapar. Örneğin çocuğunuz su içmesi için önce siz su içmelisiniz. Bazı çocuklar hiç tadına bakmadığı bir şeyi sevmediğini ifade eder. Aileden birini rol model almıştır. Bu anlamda anne ve babalar dikkatli olmalıdır.” dedi.

Çocuklarınızın Midesi İle Sizinki Aynı Değil

Yemek için çocukları zorlamanın da yanlış olduğunu ifade eden Ezgi Sakar, konuşmasında katılımcılara, “Çocukların midesi ve sizin midenizin boyutu aynı değil. Çocuğunuz sizin yediğinizin üçte biriyle doyar. İki köfte ile doydum diyorsa, doğrudur. Bir çocuk kendini, inat yaptığı zamanlar dışında asla aç bırakmaz. Her hafta hastalanmıyorsa, halsizliği yoksa, ayda bir kez ateşli hastalık geçirmiyorsa bırakın çocuğunuz zayıf kalsın” dedi.

Cüneyt Bitikçioğlu - Türkiye gazetesi
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir 19 Mayıs heyecanı Altıeylül’de yaşanacak Altıeylül Belediyesi ile Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Haftası bünyesinde yapılan etkinliklerle 19 Mayıs heyecanını Altıeylüllü vatandaşlarla birlikte kutlamak için bir dizi program hazırladı. 50. Yıl Parkı’nda 15-16-17 Mayıs’ta 3X3 Sokak Basketbol Turnuvası ve 17 Mayıs Cuma günüde Asuva’da yapılacak olan konserler ve etkinliklerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Gençler 3X3 Basketbol Turnuvasında 50. Yıl Parkı’nda buluştu Altıeylül Belediyesi, Gençlik Haftası etkinlikleri Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte gençler için basketbol turnuvası büyük ilgi gördü. 38 takımın katılımıyla gerçekleşen ve 16-17 Mayıs’ta 50. Yıl Parkı’nda 3X3 Basketbol Turnuvası devam edecek. Başkan Şehirli, “Basketbol Turnuvasıyla gençlerimizi buluşturduk” Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli; “Belediyemiz Gençlik Spor Müdürlüğü ve Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile düzenlemiş olduğu Basketbol Turnuvası’na katılan gençlerimizi tebrik ediyorum. Gençlerimizi ve ailelerini buluşturduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla bir araya getiriyoruz” dedi. Başkan Şehirli: “Bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım” Başkan Şehirli; “Hafta boyunca gerçekleşecek etkinlikler kapsamında Belediyemiz bünyesinde 17 Mayıs Cuma günü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Konseri düzenliyoruz. Saat 20’da Pamukçu Bengisi Halk Oyunları Gösterisi, saat 20.45’de Altıeylül Harmandalı Topluluğu gösterisi ve saat 21’de Onur Yaman’ın konseriyle 19 Mayıs coşkusunu hep birlikte kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi (ASUVA PARKI)’nda ücretsiz olarak yapılacak etkinliklere siz değerli Altıeylüllü vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu. Başkan Şehirli: “Kurtuluş Mücadelesinin 105. Yıldönümünü kutluyorum” Başkan Hakan Şehirli, “19 Mayıs 1919, “Ya istiklal ya ölüm!” düşüncesiyle yürütülen Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiştir. Atatürk, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı bugünü “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bu vatanı emanet eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 105. Yıldönümünü kutluyorum” dedi.