ASAYİŞ - 07 Nisan 2021 Çarşamba 15:29

Çorum’da bir köy karantinaya alındı

A
A
A
Çorum’da bir köy karantinaya alındı

Çorum’da korona virüs tedbirleri kapsamında Akyazı köyü 10 gün süreyle karantinaya alındı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Mustafa Çiftçi, başkanlığında olağanüstü toplantı. Toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada, “İçinde bulunduğumuz korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadelede bölgesel vaka sayıları göz önüne alındığında, vaka sayılarının artış gösterdiği tespit edilen bölgeler kapsamında gerekli tedbirlerin alınması amacıyla merkeze bağlı köy yerleşim yerlerinden Akyazı köyünün 7 Nisan 2021 günü saat 09.00 başlayarak 10 gün süre ile izolasyon tedbiri kapsamında karantina altına alınmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından merkezine bağlı Akyazı köyünün karantina uygulamasının düzenli olarak kontrol edilmesine, 10 günlük karantina süresince köye giriş çıkışların kontrollü bir şekilde sağlanmasına, karantina/izolasyon amaçlı evde takip kurallarına riayet etmeyen kişilerle ilgili gelen ihbarlara yapılacak olan yerinde tespitlerin gerçekleştirilmesine, Karantina/izolasyon tedbiri süresince Akyazı Köyü yerleşik halkı tarafından talepte bulunulabilecek temel ihtiyaçlarının İl Jandarma Komutanlığı tarafından karşılanmasına, köy camisinden düzenli olarak sosyal mesafe ve maske kullanımı ile karantina uygulaması hakkındaki bilgilendirme ve uyarı amaçlı duyuruların gün içerisinde farklı zamanlarda karantina süresince yapılmasına karar verildiği duyuruldu.

Bülent Özkaleli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Başkan Nallar atölyelerde yapılan faaliyetleri inceledi Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Park ve Bahçeler Birimini ve atölyeleri ziyaret ederek, buralarda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yaklaşan yaz mevsimi ile birlikte hareketlenmeye başlayacak olan Süleymanpaşa’da ihtiyaç duyulan kent mobilyalarının üretimi, bakım ve onarımlarının yapıldığı atölyelerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Volkan Nallar, üretimi ve tamiri yapılan kamelyalar, seyyar araçlar ve diğer kent mobilyaları ile ilgili bilgi alarak personele işlerinde kolaylıklar diledi. "Önemli organizasyonlarla vatandaşımızın karşısında olacağız" Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Başkan Nallar, Süleymanpaşa’da büyük hareketlilik sağlayan Kiraz Festivali gibi büyük organizasyonlar öncesi tüm birimlerle birlikte hummalı ve uyumlu bir çalışma içine girdiklerini ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde önemli organizasyonlarla vatandaşlarımızın karşısında olacağız. Bunların başında tabii ki Kiraz Festivalimiz geliyor. Tüm birimlerimizle hazırlıklara başladık. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğümüzün atölyelerinde, Park ve Bahçeler Birimimizde çalışanlarımızla bir araya geldik, yürütülen faaliyetleri yerinde değerlendirerek mesai arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk. Gayretle çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ankara Gölbaşı Belediyesi’nin vektörle mücadelesi sürüyor Havaların ısınmasıyla ilaçlama çalışmalarına hız veren Gölbaşı Belediyesi ekipleri, Mogan Gölü’nde bulunan sazlık alanda vektörle mücadele kapsamında dron ile ilaçlama yaptı. Atatürk Sahil Parkı’nda sivrisinek larvaları ve haşerelerle mücadele kapsamında Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından dron ile ilaçlama yapıldı. Tam donanımlı ve eğitimli ekipler tarafından gerçekleştirilen ilaçlama sırasında diğer canlılara ve ekolojik dengeye zarar vermeyen ilaçlar kullanıldı. İlaçlama dronu sayesinde toplum sağlığını tehdit edebilecek, ulaşılması zor yerlerdeki vektörlerin alanlarına hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşıldı. “Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalarımız sürecek” Havaların ısınmasıyla birlikte çoğalan vektörlere karşı belediye ekiplerinin saha çalışmalarına hız verdiğinin altını çizen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “Göl ve sulak havzaların bulunduğu ilçemizde ekiplerimiz vektörle mücadele kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Dron ile yapılan ilaçlama çalışmalarımızı hızlandırıyor. Ekiplerimizin ulaşması zor olan yerlere dron ile ulaşılarak kısa sürede ve güvenli şekilde ilaçlama çalışması yapılıyor. Dron sayesinde saatlerimizi, hatta günlerimizi alacak ilaçlama çalışmasını dakikalar içerisinde tamamlıyoruz. Bizim öncelikli görevlerimizden biri de toplum sağlığı. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltip, daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için sivrisinek larvaları, karasinek ve haşerelerle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Gölbaşılı vatandaşlarımız çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Zonguldak Tribün için 150 bin lira bağışta bulundular Alaplı Çatak Köyü’nde her bayram geleneksel olarak düzenlenen ve bölgede ilk defa futbol turnuvası şampiyonuna dana hediye edilen turnuvanın şampiyonu belli oldu. Toplamda 25 takımın katımıyla Ramazan Bayramı’ndan önce başlayan ve bir ay boyunca devam eden turnuvanın grup ve eleme maçlarının ardından finale çıkan Eleşler Köyü ile Ereğli Gemi finale çıkmaya hak kazandı. Alaplı Çatak Köyü futbol sahasında yüzlerce taraftarın katıldığı final maçında karşı karşıya gelen iki takım finale yakışır bir mücadele ortaya koydular. Maçın orta hakemi Kocaeli Bölgesi İl Hakemi Seda Bayram yaptı. İlk yarısı 1-1 tamamlanan maçın ikinci yarısında bulduğu golle skoru 2-1 yapan Ereğli Gemi turnuvanın şampiyonu oldu ve turnuvanın dana ödülünü almaya hak kazandı. Maçın ardından ödül töreni geçildi ve turnuvanın 3. Olan takımı Cambazlı Köyü’ne maçın orta hakemi Seda Bayram tarafından 3.’lük kupası takdim edildi. İkinci olan takımına ise kupa ve madalyaları Alaplı Belediye Başkan Vekili Yaşar Çevik tarafından verildi. Şampiyon olan takıma ise kupa ve madalyaları Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal tarafından taktim edildi. Kupa töreni sırasında konuşan Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal şunları söyledi; “Turnuvaya katılan tüm takımları tebrik ediyorum. Turnuvanın şampiyonu Ereğli Gemi olmuştur. Kendileri hem buraya yapılacak olan tribüne maddi destek olma sözü vermişlerdir hem de düğün yapacak olan arkadaşlarına ödülü hediye etmişlerdir. İki ayrı bir güzelliğe imza atmışlardır. Ereğli Gemi her zaman devletimizin yanındalar. Bu organizasyonda başından sonuna kadar emeği bulunan herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum." Ereğli Gemi yetkileri kupa töreninde yaptıkları açıklamada sahaya yapılacak olan tribün için 150 bin lira bağışta bulundular.
Sinop Sinop protokolü ormanları temizledi Sinop’ta “Orman Benim” kampanyası çerçevesinde protokol tarafından ormanda temizlik çalışması yapıldı. Sinop’ta “Orman Benim” kampanyası kapsamında Sinop Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, orman yangınlarına sebebiyet verecek davranışlara karşı farkındalık oluşturmayı hedeflemek adına, Akliman mevkisinde temizlik etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, Sinop Orman Bölge Müdür Celal Kanbur ve öğrenciler katıldı. Program başında konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, orman yangınlarının insan kaynaklı olduğunu belirterek, “Yangın tehlikesi açısından genel olarak Türkiye’nin üzerinde bir diske sahibiz. Çünkü, sizin alanınız ormanlık alan yönünden daha fazla. 2 katı neredeyse. 2 katından daha fazla. Burada önemli olan amaç yangına hızlı müdahale, yangını bir an önce söndürme değil. Asıl amaç yangını önlemek. Bunun için buradayız. Bunu nasıl gerçekleştireceğiz? Yangınların yüzde 90’ı insan kaynaklı. Alacağımız basit tedbirlerle bu yüzde 90 oranını düşürebiliriz. Yangının oluşmasını önlediğimiz zaman, zaten yangın olmaz. Yeri kirletmediğimiz zaman zaten temizleme faaliyetine gerek kalmadığı için temiz kalır. Ormanlarımızı temiz tutmamız lazım. Yapmamız gereken basit. Ormanda ateş yakmayacağız ve ormanı tertemiz bırakacağız. Ormanı kendi halinde bırakacağız" dedi. Vali Özarslan’ın açıklamalarının ardından protokol üyeleri, kamu kurum personelleri ve öğrenciler temizlik çalışması gerçekleştirdi.