GÜNDEM - 25 Mayıs 2015 Pazartesi 12:20

Cumhurbaşkanı açılış yapacak, Başbakan temel atacak

A
A
A
Cumhurbaşkanı açılış yapacak, Başbakan temel atacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip yarın Erdoğan acı Bayram Veli Camii çevre düzenlemesi ve Kitapçılar Çarşısı’nın açılışına, Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin temel atma törenine katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Hacı Bayram Veli Camii çevre düzenlemesi ve Kitapçılar Çarşısı’nın açılışını yarın 26 Mayıs-Salı saat 18.00'da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte yapacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise yine yarın saat 10.30’da, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Akyurt’ta yapılacak olan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin temel atma törenine katılacak. Fuar merkezinin temelini Başbakan Davutoğlu ile Başkan Gökçek birlikte atacak.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacı Bayram Camii ve çevresinde tarihi dokuya uygun büyük bir restorasyon ve yenileme çalışması yapıldı. Bu kapsamda güvercin sokak başta olmak üzere 7 sokakta gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında 77 adet yapı restore edildi.

Ayrıca Kitapçılar Çarşısı’nı da kötü ve virane görüntüden kurtaran Büyükşehir Belediyesi, bu yapıyı da yıkarak, yeniden inşa etti. Bu kapsamda da 87 adet dükkanın bulunduğu çarşıyı modern bir görünüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, Ulus’un dört bir tarafında da benzer çalışmalara imza atmaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus’un tarihini yeniden ortaya çıkardığı çalışmalarının tamamlanan bölümlerinin açılışlarını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın (26 Mayıs-Salı) saat 18.00’da gerçekleştirilecek. Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başkan Gökçek de eşlik edecek.

FUAR ALANININ TEMELİ ATILACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin diğer bir önemli projesi olan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin de temeli yarın (26 Mayıs Salı) atılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Akyurt’ta yapımı gerçekleştirilecek olan Fuar Merkezi’nin temelini yarın saat 10.30’da Başbakan Davutoğlu, Başkan Gökçek ile birlikte atacak. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.