GÜNDEM - 02 Haziran 2018 Cumartesi 21:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanser hastası kadının isteğini kırmadı

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanser hastası kadının isteğini kırmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'daki mitinginde, son isteğinin kendisini görmek olduğunu kızına söyleyen kanser hastası kadını evinde ziyaret etti.

Sekiz yıl önce kansere meme kanserine yakalanan ve zaman içerisinde kanser bütün vücuduna yayılan 75 yaşındaki Raife Güreşçi, kızı Gülizar Ozan’a son isteğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek olduğunu söyledi. Gülizar Ozan da annesinin isteğini gerçekleştirmek üzere miting için Konya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı havaalanında karşılayarak Cumhurbaşkanı’na annesinin son isteğinin kendisini görmek olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Konya mitinginin ardından Çumra programına geçmeden önce programına yaşlı kadının ziyaretini ekleyerek merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Raife Güreşçi’yi evinde ziyaret etti. Raife Güreşçi ile bir süre görüşen Erdoğan, geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Kanser hastası annemin son isteğiydi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı evinde ağırlayan Gülizar Ozan, çok heyecanlandıklarını belirterek, “Çok mütevazi alicenap bir insan. Allah ondan razı olsun. Kırmadı geldi. Annem hasta deyince rica ettim, onu ziyarete geldi, dualarımızı aldı. Evet annemin arzusu isteğiydi. Hatta geçen ki seçimlerde, 2014'deki seçimlerde ben görev almıştım. Aksaray’da video çekmiştik annemin, böyle kısa bir videosu var, sormuştuk. Cumhurbaşkanımız gelirse size, evinize gelirse diye o hayali aslında o çektiğimiz şey gerçek oldu. 4 sene önceki gerçek oldu. İnanılmaz bir şey ama oldu. Allah ol deyince olduruyor. Son isteğiydi. Çok seviyordu, onu görmeyi çok istiyordu. Ben de çok istiyordum. Bir tanıdık aracılığıyla aniden oluştu. Aslında ben yaprak sarıyordum aniden telefon geldi cumhurbaşkanımızı, ben telefondan seyredeyim diye düşünmüştüm. Ama o kadar ani gelişti ki hiç planda yoktu. Direk havaalanına gittim ve oradan da koşarak içeriye girdim. Hani uçak inerse yetişemem diye ondan sonra konvoyla gideceklerdi. Rabbime şükürler olsun yetiştirdi. Ol deyince her şeyi olduruyor. Komşularım da çok memnun oldular. Onlara da nasip oldu görmek. Allah’ın izniyle inşallah biz cumhurbaşkanımızın yanındayız ve destekliyoruz. AK Parti kazanacak diyoruz. Öyle bir insanın sırtı yere gelmez ki o gönüllerin padişahı diyebilirim” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanser hastası kadının isteğini kırmadı

4 yıl önce Cumhurbaşkanına video çekmiş

Kanser hastası Raife Güreşçi’nin 4 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan’a çektiği video ortaya çıktı. Raife Güreşçi videoda, “Kazandı. Çok sevindik. Onunla gurur duyuyorum. Ben Aksaray’da kalıyorum. Kanser hastasıyım. Ona dua ediyorum. Allah işini gücünü rast getirsin. 7 tane çocuğum var oylarım hep Recep Tayyip Erdoğan’a. Çocuklarıma yemin verdirdim hiçbir tarafa atmayacaksınız ona atacaksınız diye. Çok seviyorum o dürüst doğru adam. Türkiye’m için çalışkan adam. Ona teşekkür ediyorum” dediği yer alıyor. Ayrıca videoyu çekenin evine gelse misafir olsa ne dersin sorusuna, “Tepemde yeri var keşke gelse. Gelsin buyursun gelsin. Her zaman için kapım sonuna kadar açık. Tayyip için canımı veririm” ifadelerini kullandı.  

Mustafa Beşer
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclisi toplandı Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği, 2024 yılının ilk meclis toplantını yaptı. Toplantıda birlik meclis başkanlığı ve meclis organlarının seçimleri yapıldı. Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği mayıs ayı meclis toplantısı, Çorum Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Çorum Valiliği başkanlığında il, ilçe belediyeleri ve İl Özel İdaresinden oluşan birliğin 2024 yılı ilk meclis toplantısında başkan, başkan vekilleri, Katip üyeler, Encümen ve Plan Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Toplantıda birlik başkanlığına Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 1. Meclis Başkan Vekilliğine Dr. Halil İbrahim Aşgın, 2. Meclis Başkanlığına Muhammet Fatih Temur, Katip üyeliklerine Mehmet Fatih Balcıoğlu, Selim Güloğlu, Encümen üyeliklerine Dr. Hali İbrahim Aşgın, Muhammet Fatih Temur, Muhsin Dere, Ahmet Gelgör, İsmail Çizikçi, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Lemzi Çöplü, Necmettin Yalçın ve Selim Dölcü seçildi. Seçimlerin ardından Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin faaliyet raporu görüşüldü. İl genelinde 4 ayrı merkezde doğal yaşam alanı oluşturulmak üzere çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlığını yapacağı Sahipsiz Sokak Hayvanları Koruma Birliği, il genelindeki tüm sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürütecek. Sokak hayvanları için şehir dışında yaşam alanları oluşturularak, hayvanların her türlü bakımını da birlik yapacak. Bu çalışmayla sokak hayvanları konusunun tek sorumlusu Çorum Belediyesi olmayacak. Sokak hayvanlarıyla mücadelede muhatap Vali Zülkif Dağlı başkanlığındaki Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği olacak. "Sokak hayvanları konusunu Çorum’un gündeminden çıkaracağız" Sahipsiz sokak hayvanları konusunun bir an önce çözülmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Vali Dağlı, “Önceki dönemde başlatılan çalışmalara hız vermemiz gerekiyor. Sokak hayvanları konusunu inşallah Çorum’un gündemi olmaktan çıkarmış olacağız. Doğal yaşam alanları belirlendi. Bunları bir an önce devreye sokmamız gerekiyor” dedi.
Bursa Büyükşehir ‘ücretsiz otopark’ alanlarında görev başında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla yürürlüğe alınan cadde ve bulvar üzerindeki BURBAK noktalarında ücretsiz park edebilme uygulaması, görev başındaki belediye personelinin yönlendirmesiyle hiçbir aksama ve sıkıntı yaşanmadan sürdürülüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in seçim döneminde vaat ettiği ve 3 Mayıs’tan itibaren yürürlüğü alınan cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktaları, ücretsiz olarak hizmet veriyor. Uygulamanın hayata geçirilmesinin ardından sahada görev yapan 118 personel, hem vatandaşı yönlendiriyor hem de alanlarda oluşabilecek olumsuz olayların önüne geçiyor. BURBAK noktalarında hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi personelinin, görevlerinin başında olduğunu söyleyen BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, 3 Mayıs itibariyle uygulamanın hayata geçirildiğini hatırlattı. Sahadaki düzenin korunması amacıyla mevcut personelin Mayıs ayı sonuna kadar hizmet vereceğini belirten Beşli, “Cadde ve bulvarlardaki park etme ihtiyacına personelimiz yardımcı olmaya devam edecek. Mayıs ayı sonunda tekrar değerlendirmede bulunacağız. Revizyon konusunda bir karar vereceğiz. Bu esnada ortaya çıkan iş gücünü başka projelerde değerlendireceğiz. Yeni açık ve kapalı otopark alanları oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Personelimiz yine görevlerini yeni otopark alanlarında sürdürmeye devam edecek” dedi. Görevlerine devam eden personelin bir taraftan vatandaşa yardımcı olurken diğer taraftan da uygulamayla ilgili görüş ve düşünceleri tespit ettiğini ifade eden Beşli, “Esnafın, şoförün, görevlinin ve trafiğin vatandaşta oluşturduğu tepkileri ve beklentileri tespit ediyoruz. Biz de bu bilgileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e rapor olarak sunacağız. Uygulamanın kazançlarını ve götürüleri hakkında değerlendirmelerde bulunacağız” diye konuştu.