POLİTİKA - 16 Ekim 2018 Salı 13:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kimsenin kaprisleriyle, mazeretleriyle, kariyer hesaplarıyla vakit kaybedemeyiz'

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kimsenin kaprisleriyle, mazeretleriyle, kariyer hesaplarıyla vakit kaybedemeyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bize koltuğu için endişe duyan değil, sorumluluklarını yerine getirmek için gayret eden, mücadele veren, iş üreten bürokratlar lazımdır. Her kim ki sırf unvanını kaybetmemek için pasif konuma geçmişse bizim gözümüzde o kişi ekibimizin bir parçası olmaktan çıkmıştır. Bu tür şikayetler duyduğumuzda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Türkiye’nin en çok icraata, projeye, gayrete ihtiyacı olan bir dönemde kimsenin kaprisleriyle, mazeretleriyle, kariyer hesaplarıyla vakit kaybedemeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu. Türkiye’nin 24 Haziran seçimleri ile birlikte yürütmede ve yasamada 5 yıllık kesintisiz bir hizmet dönemine girdiğini ve Mart 2019’da gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerinin başarıyla tamamlandığında belediyelerde de yeni bir hizmet döneminin kapılarını aralamış olacaklarını söyleyen Erdoğan, “Ülkemizin yeni yönetim sisteminin en güzel tarafı bu şekilde istikrarlı bir hizmet süresini garanti altına alıyor oluşudur. İş başına gelir gelmez hemen 3 aşamalı bir çalışma başlattık. İlk olarak 100 Günlük Acil İcraat Programımızı hazırladık. Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumlar ile yine bizim sorumluluğumuzdaki 16 bakanlığımızda 400 projeyi öncelikli olarak belirleyerek bu programa dahil ettik. Programın uygulama aşamalarını Cumhurbaşkanlığında kurduğumuz bir ekip vasıtasıyla takip ediyoruz. Son Bakanlar Kurulu toplantısında ilk 50 günün kapsamlı bir değerlendirmesini yaptık. Ardından önümüzdeki 3 yıllık dönemi kapsayan Orta Vadeli Programı hazırladık. Küresel ve bölgesel zorlukların üstesinden gelerek Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmayı amaçlayan bu çalışmanın adını da yeni ekonomi programı olarak belirledik. Türkiye 2002-2013 yılları arasındaki ekonomi programı hedeflerini çoğu defa yakalamıştır. 2013 yılından itibaren hep birlikte şahit olduğumuz sınamalar sebebiyle kimi hedeflerimizin gerisine düştük. Gezi olaylarıyla özellikle oradan bizi sıkıştırmaya çalışanlar son ekonomik dalgalanmaya kadar süren bu kritik dönemde her şeye rağmen ülkemizi sapasağlam ayakta tutmayı başardık. Bizi yıkmak için kurulan tuzakları ufak tefek sendelemeler ile atlatıp 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yürümeye devam ettik. Yeni ekonomi programımızı dengeleme, disiplin, değişim temaları etrafında oluşturduk. Hem bugüne kadar ki kayıplarımızı telafi edecek hem de bundan sonraki saldırılara karşı güçlü mukavemet sergileyecek önemli bir yaklaşım geliştirdiğimize inanıyorum. Yeni yönetim sistemimizin ilk bütçesinin hazırlıklarını da tamamladık. 2019 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu teklifini yarın Meclis’e sunuyoruz. Böylece yeni ekonomi politikalarımızı hayata geçirme yolunda önemli adımı da atmış oluyoruz. Bu süreçte çok ciddi fedakarlıklarda bulunduk. Ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini korumak için yeri geldiğinde yutkunmak pahasına ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Bugüne kadar milletimizden hiçbir şeyi gizlemedik. Her icraatımızı milletimiz ile birlikte gerçekleştirdik. Milletimizle aramızdaki gönül bağı bazen her şeyi söze dökemez isek de ne yaptığımızı ve nereye varmak istediğimizi anlatacak samimiyete sahiptir. Böyle dönemler sabır dönemleridir. Sabredeceğiz ve Allah’ın izniyle zafere ulaşacağız” ifadelerini kullandı. 

“Ülke yönetimini devraldığımız günden beri bürokrasinin hantallığı ve direnişi yüzünden çok sıkıntı çektik” diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, “Ne kadar uğraşırsak uğraşalım, hangi tedbirleri alırsak alalım bir türlü çözemediğimiz bu sorunu yeni yönetim sistemiyle birlikte geride bırakmayı ümit ediyorduk, halen de ediyoruz. Ancak, hala bürokrasinin hantallığından, sorumluluk almaktan, imza atmaktan çekinmesinden kaynaklanan şikayetler işitiyoruz. Aradan 4 aydan fazla zaman geçtiğine göre bu tür sıkıntıları süratle geride bırakmamız gerekiyor. Bakanlarımız, çalışacakları kadroları büyük ölçüde oluşturdular. Bakan Yardımcılarımız ve diğer üst yöneticilerimiz işlerine dört elle sarılacaklar ki altlarındaki kadrolarda aynı şekilde görev yapsınlar. Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı gibi görevlerde bulunanlar özellikle başta olmak üzere tüm bürokratlar şayet bakan arkadaşlarımız başka bir tasarrufta bulunmamışsa vazifelerine devam ediyorlar demektir. Bu tür görevlerdeki kişilerin yeniden atanması gibi bir usul yoktur. Bize koltuğu için endişe duyan değil, sorumluluklarını yerine getirmek için gayret eden, mücadele veren, iş üreten bürokratlar lazımdır. Her kim ki sırf unvanını kaybetmemek için pasif konuma geçmişse bizim gözümüzde o kişi ekibimizin bir parçası olmaktan çıkmıştır. Bu tür şikayetler duyduğumuzda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Türkiye’nin en çok icraata, projeye, gayrete ihtiyacı olan bir dönemde kimsenin kaprisleriyle, mazeretleriyle, kariyer hesaplarıyla vakit kaybedemeyiz. Bakan arkadaşlarımdan ricam; şayet halen yapmamışlarsa, yetki devirlerini de süratle tamamlayıp bürokrasi çarklarının tıkır tıkır işlemesini sağlamalarıdır. Milletimiz sandıkta yüzde 52,6 oranında oyu bize bu tür sıkıntıları kolayca aşıp etkili ve daha hızlı icraat yapalım diye verdi. Ürkeklik sebebiyle bürokrasinin tıkanması denizi geçip derede boğulmaya benzer. Ne milletimize ne de kendimize böyle bir kötülüğü yapamayız. Bir an önce işleri süratlendirmeli, milletimizin beklentilerine cevap verecek icraatları ortaya koymalıyız” açıklamasında bulundu.

İlker Turak - Derya Yetim
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa YKS’ye hazırlanan öğrenciler Canpolat’a teşekkür etti Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik desteğini sürdürüyor. Eğitim faaliyetleriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrenciler, sunulan imkanlar dolayısıyla Mehmet Canpolat’a teşekkür etti. Gençleri geleceğe hazirlayan kültür ve sosyal işler müdürlüğü, bünyesindeki kütüphane, okuma salonları ve etüt merkezlerinin yanı sıra ücretsiz dershane hizmeti veren üniversiteye hazırlık kursu ile öğrencileri sınav maratonunda yalnız bırakmıyor. Üniversiteye hazırlık kursunda uzman eğitmenler eşliğinde konu anlatımları ve soru çözümleri yapan öğrenciler, her hafta düzenli olarak yapılan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) deneme sınavlarına katılıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) formatında yapılan deneme sınavlarıyla eksik konularını ve yanlışlarını görme şansı yakalayan kursiyerler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi hayallerine daha emin adımlarla hazırlanıyor. Salı, Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada üç gün yapılan ücretsiz deneme sınavlarıyla kısa süre içerisinde net sayılarını artıran gençler, sunulan imkanlar dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletti. Öte yandan, Haliliye Belediyesinin ücretsiz dershane hizmetinden yararlanmak ve deneme sınavlarına katılmak isteyen gençlerin Cengiz Topel İlkokulunda kayıt oluşturabilecekleri kaydedildi.
Giresun Giresun’da 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri 1 Mayıs’ta perdelerini açıyor Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından bu yıl 27.’si düzenlenecek Geleneksel Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri Tanıtım Toplantısı, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Vahit Sütlaş Sahnesi’nde 1-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte Amasya, Eskişehir, Ordu, Rize, Sivas ve Trabzon ile Kosova’dan 9 ayrı tiyatro topluluğu sanatseverlerle buluşacak. Tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, tiyatronun toplum yaşamına dair önemine vurgu yaparak “Tiyatro toplumlara güzellik, saygı, sevgi, hoşgörü, uygarlık gibi çok önemli değerler katan, bizi bize göstererek, yaşamımıza ayna tutmak suretiyle kendimizi sorgulamamızı sağlayan; dünyanın en köklü ve en etkili sanatıdır. 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri ile bu büyülü sanatın tüm güzelliklerini Giresunumuzda hep birlikte yaşayacağız. Toplumların gelişmesinde ve ilerlemesinde çok önemli bir yeri olan, uygarlık tarihinin en köklü sanatı tiyatronun; farklı türlerindeki örneklerini salonumuzda izleyeceğiz. Bizler, sanatın insan yaşamındaki değerini ve önemini biliyoruz. Atamızın dediği gibi, “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur”. Bizler Giresun Belediyesi olarak bu duyarlılık ve farkındalıkla, tüm Giresunlu hemşehrilerimizi, tüm komşularımızı bu sanat şölenine bekliyoruz. Katılan tüm tiyatro topluluklarına, emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve basımıza teşekkür ediyorum. Perdemiz hiç kapanmasın, daha aydınlık yarınlar için; yaşasın sanat, yaşasın tiyatro diyoruz” şeklinde konuştu. Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Dr. Erdal Yıldırım, gerçekleşecek etkinliğin tam bir tiyatro festivali olacağını belirterek “27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri’nde her türden oyunu ağırlayıp, tiyatronun her türünün örneklerini burada görebileceğiz. Özellikle Kosova’dan gelen oyun bizim için çok renkli olacak. Hem metin itibariyle hem reji ve dil itibariyle tiyatronun evrensel bir sanat olduğunu bizlere gösterecek. Bu oyunu üst yazı tekniği ile seyircimize sunacağız. Açılışı Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ adlı oyunumuzla biz yapacağız ardından birbirinden farklı türdeki 10 ayrı oyun tiyatro severlerle buluşacak” açıklamasında bulundu.
İstanbul Fenerbahçe 10 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor Süper Lig’de son şampiyonluğunu 2013-2014 sezonunda yaşayan Fenerbahçe, birçok rekora imza attığı sezonu mutlu sonla tamamlayıp, şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında lider Galatasaray ile arasındaki 4 puanlık farkı koruyan Fenerbahçe, 10 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor. Ligde son 4 haftaya girilirken sarı-lacivertlilerin ezeli rakibine karşı büyük bir dezavantajı bulunuyor. Önümüzdeki hafta Konyaspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, son kez İstanbul dışına çıkacak. Sonraki süreçte Kadıköy’de iki maçı kalan Kanarya’nın, tek deplasmanı Galatasaray müsabakası olacak. Rekorlar ve ilklerin sezonu Fenerbahçe, sezon içerisinde birçok rekora ve ilklere de imza attı. UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig’de oynadığı ilk 19 maçı kazanan sarı-lacivertliler, ligde de kendisine ait olan ’en iyi sezon başlangıcı’ rekorunu 10 maça çıkardı. Fenerbahçe teknik direktörlüğü görevinde 3. dönemini yaşayan İsmail Kartal, son 31 dış saha maçında 24 galibiyet, 7 beraberlik alarak, mağlubiyet yaşamadı. Bu sezon deplasmanda 17 maça çıkan sarı-lacivertliler, yenilgi yüzü görmezken, 15 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve rakip filelere 39 gol gönderdi. Öte yandan Fatih Karagümrük müsabakasıyla birlikte ‘bir sezonda dış sahada üst üste 10 galibiyet’ alan ilk takım oldu. Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda topladığı 47 puanla da 2020-2021 sezonundaki rekorunu egale etti. Ali Koç, şampiyonlukla bırakmak istiyor 2018 yılında başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç, 6. sezonunu yaşadığı futbolda lig şampiyonluğu yaşamadı. Bu süreçte sarı-lacivertliler, iki kez 2.’lik, birer kez de 3, 6, ve 7. olarak sezonu tamamladı. Son yıllarda birçok branşta ulusal ve uluslararası şampiyonluklar alan Fenerbahçe, futbolda da sezonu lig şampiyonluğu ile taçlandırmanın hesaplarını yapıyor. 2023-2024 sezonunda ezeli rakibi Galatasaray ile kıyasıya şampiyonluk yarışı içerisinde olan Fenerbahçe, son 4 haftada puan farkını azaltıp ipi göğüslemek istiyor. Sezon sonunda başkanlık görevini bırakacağını söyleyen Ali Koç, önümüzdeki dönemde yapılacak seçimde aday olup olmayacağıyla alakalı net kararını henüz açıklamadı.