POLİTİKA - 31 Temmuz 2021 Cumartesi 23:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yangınlarda terör şüphesi, bazı emarelere ulaşıldı'

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yangınlarda terör şüphesi, bazı emarelere ulaşıldı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarındaki terör şüphesine değinerek, “Şayet böyle bir irtibat tespit edersek ki, şimdiden bazı emarelere ulaşıldı, sonu nereye giderse gitsin takip edecek gereğini yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarının devam ettiği Muğla’da yaptığı incelemelerin ardından halka hitap etti. Evlerin yapımına 1 ay içinde başlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedefin 1 yıla kadar evlerin yapıp teslim edilmesi olduğunu söyledi. “Diğer illerimizden ve Azerbaycan’dan gelen ekipler Muğla’daki yangın alanlarında görev yapıyor. Ormanlarının yarısından fazlası yangına karşı hassas olan ülkemiz, bu amaçla 4 bin 300 araç ve 21 binin üzerinde personelle görev yapan bir orman teşkilatına sahiptir. Muğla’daki yangınlar için de ihtiyaç duyulan tüm araç gereç ve personel görevlendirilmiştir. Uçak sayımızı çeşitli ülkelerden aldığımız destekle arttırdık. Başka Rusya olmak üzere İran ve Ukrayna bunlarla birlikte yangın söndürme uçaklarımızın sayısı 16’yı buldu. 458 helikopterimiz de noktasal söndürmeyi gerçekleştiriyor. 9 insansız hava aracımızla da etkin bir şekilde sahadayız” dedi.

"Milletim şundan emin olsun yanan her karış orman toprağını çok daha fazlasıyla yeniden fidanlarla buluşturacağız"

“Milletim şundan emin olsun yanan her karış orman toprağını çok daha fazlasıyla yeniden fidanlarla buluşturacak orman varlığımıza tekrar kazandıracağız” diyen Erdoğan, “Evleri, ahırları, iş yerleri, tarlaları, seraları, hayvanları ve eşyaları yanan vatandaşlarımızın her birinin zararların tazmin edeceğiz. Bu konuda zarar tespit çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Yangınlardaki terör şüphesine değinen Erdoğan, “Şayet böyle bir irtibat tespit edersek ki, şimdiden bazı emarelere ulaşıldı, sonu nereye giderse gitsin takip edecek gereğini yapacağız. Giden canları geri getiremeyiz ama Allah’ın izniyle bu yangınların izlerini kısa sürede sileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vatandaşları fidan dikme seferberliğine destek vermeye davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.