POLİTİKA - 04 Kasım 2019 Pazartesi 21:58

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden ABD Dışişleri Bakanlığı terör raporuna tepki

A
A
A
Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden ABD Dışişleri Bakanlığı terör raporuna tepki

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, “Terörle mücadele gerekçesiyle dünyanın dört bir yanında faaliyet yürüten Amerika Birleşik Devletlerinin, bu raporun ardından terörizm konusunda kimseye söyleyecek sözü kalmamıştır. Terör örgütleriyle aynı yatağa girenlerin akıbetinin, eninde sonunda o zehirli yılan tarafından ısırılmak olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin, ABD Dışişlerı Bakanlığının 2018 Terör Raporu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye, 1984 yılından beri kesintisiz bir şekilde bölücü terörle mücadele eden, daha önce ASALA başta olmak üzere, çeşitli terör örgütlerinin küresel düzeyde saldırılarına maruz kalmış bir ülkedir. Dünyada, Türkiye kadar terör saldırılarından mağdur olmuş ve terör örgütleriyle etkin mücadele verip başarı sağlamış pek az ülke vardır. Son yıllarda, Suriye’de yaşanan insani kriz, DEAŞ yanında bir diğer terör örgütünün daha, PKK’nın bir kolu olan YPG’nin bölgemizde palazlanmasına yol açmıştır. Topraklarında 4 milyon sığınmacıyı barındıran Türkiye, aynı zamanda, sınırlarını hedef alan DEAŞ ve PKK-YPG terör örgütleriyle de mücadele etmiştir. Fırat Kalkanı Harekatıyla 3 binin üzerinde DEAŞ’lıyı ve 600 YPG’liyi etkisiz hale getirdik. Zeytin Dalı Harekatıyla 4 bin 500 YPG’liyi etkisiz hale getirirken, aynı zamanda DEAŞ’ın harekat alanını da büyük ölçüde sınırlandırdık. İdlib’de Rusya ile birlikte oluşturduğumuz Gerilimi Azaltma Bölgesi sayesinde, hem 3 milyon kişiyi ilgilendiren büyük bir insani trajediyi önledik hem de terör örgütlerinin hareket alanlarını bir kez daha daralttık. Barış Pınarı Harekatımızı da hem PKK-YPG terör örgütünün bölgedeki varlığını ortadan kaldırmaya ve ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların geri dönüşünü sağlamaya hem de DEAŞ’ın Suriye’de yeniden melce bulmasını engellemeye yönelik olarak başlattık. Aynı şekilde, ülkemiz tarihinin gördüğü en alçak darbe teşebbüslerinden biri olan 15 Temmuz’un faili olan FETÖ terör örgütüyle de kapsamlı bir mücadele yürütüyoruz. Görüldüğü gibi, Türkiye’nin attığı her adım terör örgütleriyle mücadeleye ve teröristleri etkisiz hale getirmeye yöneliktir. Üstelik Türkiye bu mücadeleyi, kendi sınır güvenliği yanında, NATO ittifakı başta olmak üzere, tüm dostlarının huzuru ve geleceği için yürütmektedir. Buna rağmen, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2018 Yılı Terör Raporu’nda, PKK terör örgütüne yer verilmesine rağmen, onun Suriye kolu olan YPG’den ve siyasi kolu PYD’den, aynı şekilde 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ’den söz edilmemektedir. Bu tavır, son dönemde örneklerine çok sık rastlamaktan dolayı üzüntülü olduğumuz, terör örgütlerine karşı çifte standartlı yaklaşımın en bariz örneklerinden biridir. Terörle mücadele gerekçesiyle dünyanın dört bir yanında faaliyet yürüten Amerika Birleşik Devletleri’nin, bu raporun ardından terörizm konusunda kimseye söyleyecek sözü kalmamıştır. Terör örgütleriyle aynı yatağa girenlerin akıbetinin, eninde sonunda o zehirli yılan tarafından ısırılmak olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Türkiye, PKK ve DEAŞ’la olduğu gibi, PYD ve FETÖ başta olmak üzere, diğer tüm terör örgütleriyle de kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürecektir.”

Derya Yetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kütüphane müdavimleri ödüllerine kavuştu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 60. Kütüphane Haftası dolayısıyla özel bir etkinliğe imza attı. Kütüphaneyi en aktif kullanan akademisyen ve öğrencilerin açıklandığı törende, yarışmalarda dereceye girenlere de ödülleri dağıtıldı. 60. Kütüphane Haftası Ödül Töreni Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi’nde düzenlendi. Programa BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftçi ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. “En donanımlı kütüphanelerden birine sahibiz” Ödül töreninde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, kütüphanenin en önemli müdavimlerinden birisi olduğunu aktardı. İmkânların genişliğinden bahseden Prof. Dr. Yılmaz, “Kütüphanemiz, ciddi bir yazılı ve görsel kaynağa sahip. Yükseköğretim kurumları arasındaki en donanımlı kütüphanelerden birisine üniversitemizde bulunuyor. Bununla gurur duyuyoruz. Kütüphanemiz kampüsümüzün merkezinde yer alıyor ve bu her anlamda büyük kolaylıklar getiriyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle 60. Kütüphane Haftası kutlandı. Daire Başkanlığımız da bu vesileyle mini yarışmalar ve eğlenceli etkinlikler düzenledi. Dereceye girenler başta olmak üzere tüm katılımcıları ve programı organize eden herkesi tebrik ediyorum. Sponsor olarak öğrencilerimize hediye takdim etmemize vesile olan tüm iş dünyası temsilcilerimize de teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu. Dereceye girenler ödüllendirildi BUÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 60. Kütüphane Haftası boyunca bol ödüllü çok sayıda yarışma düzenledi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi’ni konu alan “Kütüphanede Bir Gün Sessiz Vlog Yarışması”, “Kütüphanemi Tanıyorum Bilgi Yarışması” ve“Dudak Okuma Yarışması” finalistlerine, kütüphaneyi en çok kullananlara, talihli öğrencilere ve Kütüphane Haftası boyunca ödünç kitap alan 60. öğrenciye ödülleri takdim edildi. Kütüphaneden ödünç kitap alanların arasında çekilişin de yapıldığı program, toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
Kayseri Büyükşehir’in 11. Yeşilay Bisiklet Turu’na yoğun ilgi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ve Yeşilay’ın, 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de ‘Sağlığın Keyfini Birlikte Sürelim’ sloganı ile düzenlediği 11’inci Yeşilay Bisiklet Turu, Kayserililer tarafından yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri, hizmetleri ve yetiştirdiği profesyonel sporcuları ile Kayseri ve Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda başarılı bir şekilde temsil eden sporda marka kuruluşu Spor A.Ş., Yeşilay iş birliğinde bu yıl 11’inci kez düzenlediği Yeşilay Bisiklet Turu, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan Yeşilay Bisiklet Turu 7,5 kilometrelik parkurda Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde bitiş noktasında tamamlandı. Vatandaşlar etkinlik için katılım oranının yüksek olduğunu ve güzel bir etkinlik olduğunu dile getirdiler. “Çok keyif aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” 81 il ile aynı anda bisiklet sürüyor olmanın çok güzel olduğunu ifade eden Pınar Korkmaz, “Güzel bir etkinlik. Bisiklet sürmeye ve hareket etmeye değer veriyorum. Beraber bunu toplu bir eylem olarak yapmak çok eğlenceliydi. Çok keyif aldık. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Arzu Toros ise, “Etkinlik çok güzeldi. Hatta biz kısa sürdüğünü düşünüyoruz. Organizasyon çok iyiydi. Devamının gelmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. “Çok memnun kaldık. Bu etkinliğin devamını istiyoruz” Etkinlikten çok memnun kaldıklarını dile getiren Akif Büyüknalbant da, “Spor A.Ş.’nin düzenlemiş olduğu Yeşilay etkinliğine katıldık. Çok memnun kaldık. Bu etkinliğin devamını istiyoruz. Bu konuda yapılan, geliştirilen her şey için teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu. Yeşilay’ın düzenlediği bütün organizasyona bisikletçiler olarak katıldıklarını söyleyen Harun Onay ise “Yeşilay’ın düzenlediği bütün organizasyonlarda bisikletçiler olarak destek vermeye çalışıyoruz. Bugünkü organizasyonda kötü hava şartlarında bile olsa katılım ve organizasyon çok güzeldi” diye konuştu. “Bu etkinliği düzenleyen belediyemize çok teşekkür ediyorum” Psikolojik Danışman Bilal Doğan da, “Bu etkinliği düzenleyen belediyemize çok teşekkür ediyorum. Psikolojik danışman olduğum için insan sağlığını çok güzel etkilediğini söyleyebilirim. Çok güzel bir gün oldu” derken, Selahattin Alibeyoğlu ise “Bu tarz organizasyonların Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından devamını bekliyoruz. Çok eğlendik” ifadelerini kullandı. Volkan Yıldırım isimli vatandaş ise yağmura rağmen çok eğlendiklerini belirtti.