POLİTİKA - 15 Ağustos 2020 Cumartesi 00:08

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien ile telefonda görüştü

A
A
A
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O’Brien ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Robert C. O’Brien arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde ikili ilişkiler, Libya, Doğu Akdeniz ve Filistin konuları etraflıca ele alındı. Yapılan görüşmede Türkiye’nin hem Libya’da hem de Doğu Akdeniz’de sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde, barış ve müzakere yoluyla çözülmesinden yana olduğu belirtildi.

Ayrıca, Filistin konusunda ancak iki devletli, Filistinlilerin de kabul ettiği, adil bir plan ile bölgede huzur ve istikrarın sağlanabileceği vurgulandı.

Muhammet Mücahit Dereli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükkılıç’tan teravih sonrası esnaf ziyareti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükklılıç, teravih namazı sonrası Melikgazi ilçesi Osmanlı Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ramazan ayında da vatandaşlarla ve esnaflarla buluşmaya devam eden Başkan Büyükkılıç, Ramazan-ı Şerif’in 8’inci günü akşamı Melikgazi ilçesi Osmanlı Mahallesi’nde vatandaş ve esnafla birlikte geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükklılıç, Osmanlı Merkez Camii’nde kıldığı teravih namazının ardından mahalleli tarafından ‘hoş geldin başkanım, inşallah kazanırsın başkanım’ sözleri ile karşılanırken, Başkan Büyükkılıç da vatandaşlara kuru Türk kahvesi ve lokum ikram etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Büyükkılıç, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla da günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Büyükkılıç, cami çevresindeki esnafı da ziyaret ederek hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulundu. Girdiği bir fırından tahinli alarak vatandaşlara ikram eden Büyükkılıç, esnaf ve vatandaşların taleplerini de bizzat dinleyerek Ramazan-ı Şerif’lerini tebrik etti. Kendisine sevgi gösterisinde bulunan gençlerle de sohbet eden Başkan Büyükkılıç, gençlere 10 GB internet kartı hediye etti. Büyükkılıç’a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan ve daire başkanları eşlik etti.
Kayseri Halil Necipoğlu, Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi’ne hayran kaldı Talas Belediyesi tarafından Osmanlı Kültür Sokağında düzenlenen Ramazan etkinliklerinde sahne alan tasavvuf müziğinin önemli sesi ve TRT 1’de yayınlanan Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması jüri üyesi Halil Necipoğlu, Talas’ın ‘Tıpkıbasım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi’ne tam not verdi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından 27 Nisan 2022 tarihinde Kadir Gecesi gününde ilçeye kazandırılan ‘Tıpkıbasım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi’nin son ziyaretçisi ünlü sanatçı Halil Necipoğlu oldu. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Halil Necipoğlu’nu Tablakaya Mahallesi’ndeki Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nde yer alan sergiyi gezdirdi. Hz. Osman’ın okurken şehit edildiği mushafın tıpkıbasımı başta olmak üzere Şeyh Hamdullah Efendi’nin II. Bayezid dönemine ait 1499’da istinsah ettiği eserin de bulunduğu sergiyi inceleyen Halil Necipoğlu ziyaretin sonunda değerlendirmelerde bulundu. Halil Necipoğlu, “İslam medeniyeti insanlığın varlığından itibaren aklı müstakime hitap eden bir muazzam medeniyetin sanatında da Allah’ın rızasına -onun estetiğin de oluşturucusu olmak itibariyle- yaklaştıran görselinden şu anda nasibimizi burada alıyoruz. Bu hizmeti Allah seçtiği şehre, seçtiği yöneticilere, seçtiği mekana veriyor. Bu hizmetinizin Allah katında büyük ecrine muvafık olacaksınız inşallah. Allah, Kur’an-ı eliyle diliyle gönlüyle taşıyan ve onu insanlığın hidayetine bir rehber olarak takdim sadedinde kendisini vakfeden insanların arasına sizleri de katmış.” şeklinde konuştu. “Bu, muazzam bir nimettir.” diyen Necipoğlu şunları söyledi; "Bu nimeti Kayseri’de, Talas’ta kıymetli başkanımızın önderliğinde görmüş olmak benim için başıma gelen en güzel ahvaldir. En küçüğünden en zirvesine kadar hizmet edenlere gönlüm dolayı şükranlarımızı arz ederim. Neslimize buraları göstermek lazım. Bizim neslimizin de neslinin buralardan büyümesi için bugün ki neslin buralardan istifade etmesi lazım” dedi.
Sakarya Meyve bahçelerinde artık bungalov yetişiyor, ne denetim var ne estetik Para kazanma hırsı, belediyenin denetim yapmaması, eskiden tarımla anılan Sapanca’yı adeta mahvetti. Meyvesi ile ünlü ilçede artık tarlalardan bungalov yetişiyor. Ağaçların yok edildiği Sapanca beton yığınına dönmüş durumda. Geçmişte doğası ile Türkiye’nin en güzel bölgelerinden olan Sapanca, eski güzelliğini mumla arıyor. Sosyal medyanın da gelişmesiyle daha da bilinir hale gelen Sapanca bir zamanlar meyvesi ile Türkiye’nin en önemli ilçeleri arasındaydı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlere yakınlığıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı tatilciyi ağırlayan Sapanca beton yığınına dönmüş durumda. Denetim yok, para kazanma hırsı var Zamanın meyve bahçeleriyle ünlenen ilçede şimdilerde ise bilinçsizce yapılan bungalovlar, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Ağaçların yok edilerek bungalova dönüştüğü ve bungalov dolandırıcılığının da arttığı ilçede, bölge halkı Sapanca Belediyesi’nin bu duruma bir an evvel önlem almasını istiyor. Para kazanma hırsı, Sapanca Belediyesi’nin hiç bir önlem almaması doğası ile dikkat çeken ilçeyi adeta bungalov mezarlığına çevirdi. "Eskiden buradan 12 kamyon meyve yüklenirdi" İlçede yaşayıp arsası, tarlası olan, şehir dışında yaşayıp Sapanca’dan arsa alan çok sayıda kişi para kazanma hırsı uğruna adeta ilçenin güzelliğine kurşun sıkıyor. Ağaçlar tek tek kesilirken, ormanların içine bile bungalovlar yapılıyor. Bungalovların hemen hemen her yerde yapıldığını anlatan 67 yaşındaki ilçe sakini Ahmet Memi, “Eskiden Sapanca’nın nüfusu azdı. Her taraf ağaçlarla dolu ve Sapanca, şehrin meyve merkeziydi. Eskiden buradan 12 kamyon meyve yüklenirdi hatta bir kamyon 600 kasa meyve alırdı" dedi. "Ne ormanın güzelliği ne de ilçenin güzelliği kaldı" O halden bu hale geldiklerini ifade eden Memi, "Bundan sonra istikbali hiç yok, imar falan verilmemesi lazım. Bungalovlarda herkesin bir geliri var ama bunlarda kontrol kaçtı. Yabancılara satıldı, kiraya verildi bu şekilde olmamalıydı. Sapanca’nın kendi insanı faydalansaydı kabulümdü ama geliyor adam 20 tane yapıyor, tel örgüsünü çekiyor. Geliri var, para kazanıyor ama görüntüyü de bozmaması lazım bakıyoruz her taraf doldu, geceleri ışıl ışıl oluyor. Ne ormanın güzelliği ne de ilçenin güzelliği kaldı. Tamam yapacaksan da çeki düzen vereceksin böyle olmaması lazım” diye konuştu.