GÜNDEM - 30 Ekim 2016 Pazar 09:11

Cumhuriyetin 93. yılında Aşhane’den örnek davranış

A
A
A
Cumhuriyetin 93. yılında Aşhane’den örnek davranış

Kardeşlik seferberliği adı altında yoksullara yönelik faaliyet gösteren sivil toplum örgütü ‘Aşhane’ Cumhuriyet’in 93. yılında evsiz ve kimsesizleri yalnız bırakmayarak kıyafet ve sıcak çorba dağıttı.

Kardeşlik seferberliği adı altında yoksullara yönelik faaliyet gösteren sivil toplum örgütü Aşhane’ye gönül veren yaklaşık 50 kişi, Cumhuriyet’in 93. yılında sokakta yaşamını idame ettiren evsiz ve kimsesizlere kıyafet ve sıcak çorba yardımında bulundu. Kadıköy Hasanpaşa Camii önünde toplanan Aşhane gönüllüleri Aşhane minibüsüyle Üsküdar, Beşiktaş, Zeytinburnu, Eyüp, Fatih ilçelerini sokak sokak gezerek yanlarında getirdikleri battaniye, mont, kazak, bot gibi kışlık kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Dağıtım sırasında evsiz ve kimsesizlere minibüsten sıcak çorbada ikram edildi. Aşhane gönüllülerine Motosikletliler Dayanışma Grubu (MOTOSAR)’da kışlık kıyafetlerin taşınması konusunda motosikletlerle destek verdi. Grup adına konuşan Poyraz Yıldız, “ Aşhane’yle iki yıldır çorba ve battaniye elbise gibi yardım dağıtımları yapıyoruz. Çok hoş bir durum şimdiye kadar çok insana ulaştık. Aşhane’ye de destek oluyoruz bu yönde de.

HER AKŞAM 600-650 KİŞİYE ULAŞIYORUZ
Aşhane’nin kurucusu ve fikir babası Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Karaman, “ Aşhane kardeşlik seferberliği adı altında bugün Türkiye’de yaklaşık 25-26 yerde yoksullara yönelik faaliyet gösteren sivil bir oluşumun İstanbul’a özgü bir alt uygulamasıdır. Yaklaşık 14-15 aydan beri İstanbul da ki evsizlere çorba dağıtıyoruz Aşhane olarak. 8-10 kulübümüz var. Her akşam 600-650 evsize ulaşarak evsizlerin açlıklarını giderilmesine bir parça katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunun dışında kışın özellikle kışlık kıyafetlerle ilgili senede 2-3 kez battaniye, mont, kazak, bot gibi kışlık ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu akşam özellikle MOTOSAR ekibi bu arkadaşların ihtiyaçlarını karşılamamızda bize yardımcı oldular. Bu gecede özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla evsiz arkadaşlarla birlikte geçirelim diye teklifte bulundular. Bizde sevinerek kabul ettik. Bizde Aşhane gönülleri olarak MOTOSAR ekibiyle bu akşam çorba, çorbayla beraber kışlık ihtiyaçları gidermeye çalıştık. Bu akşam gönüllü arkadaşlarla gidermiş olduk.” dedi. 

Murat Solak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ali Koç: "Tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur" Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına seçilen Şekip Mosturoğlu’nu tebrik ederek, "Bir ve beraber olduğumuzda, tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur, bizi de kimse yıkamaz" dedi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerini 1177 oy alan Şekip Mosturoğlu kazandı. Seçimlerin tamamlanmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Şekip Mosturoğlu’nu tebrik etti. Toplantı sonunda kürsüye çıkarak konuşma yapan Başkan Koç, "Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel bir süreci hep birlikte tamamladık. 1590 kişi oy kullandı. Bu seçime de çok ilgi vardı aldığımız seçimlerden. Çok adaylı seçimlere çok önem veriyoruz. Rekabetin getirdiği kaliteye önem veriyoruz. O yüzden Türkiye Futbol Federasyonu’nun da çok adaylı seçimli olmasını diliyoruz. Tam bir Fenerbahçe demokrasisi kültürü oturtmaya çalıştık. Fenerbahçe’nin iftihar edeceği bir günü daha tamamlıyoruz. Emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma ve profesyonellere teşekkür ediyorum. Gerek 2 Nisan’da yaptığımız genel kurul, gerek bugün yaptığımız yüksek divan kurulu seçimi. Bir ve beraber olduğumuzda tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur, bizi de kimse yıkamaz. Çok dinamik bir dijital dünyada yaşıyoruz. Oluşan birlik ve beraberliğin çok kırılgan olduğunu görüyoruz. Bir ve beraber olalım diyenlerin, camianın birlik ve beraberliğinden bahsedenlerin eylem ve söylemlerin aynı istikamette olması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Fenerbahçe’nin iyi gününde de, kötü gününde de hepimiz Fenerbahçeliliğimizi, Fenerbahçe sevgisini, Fenerbahçe tutkusunu, her daim camiamızın menfaatleri çerçevesinde diri tutmalıyız. Camiamıza göz göre göre saldırılar yapılıyor. Suskun kalanlar, mücadeleye destek olmak yerine dışarıdan bakanlar, mücadelemiz için attığımız adımları itibarsızlaştırmaya çalışanlara da şunu söylemek istiyorum; Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir" ifadelerini kullandı.