BASKETBOL - 18 Mayıs 2011 Çarşamba 11:37

Dallas kaldığı yerden

A
A
A
Dallas kaldığı yerden

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Batı Konferansı final serisi Dallas Mavericks ile Oklahoma City Thunder arasında oynanan ilk maçla başladı.

ERSİN ŞİYHAN / İSTANBUL

 

Konferans yarı finalinde son şampiyon Lakers'ı süpürerek dikkat çeken Mavericks, Oklahoma karşısında da müthiş bir oyunla galibiyete uzanmasını bildi.

 


American Airlines Center'da Oklahoma City Thunder'ı ağırlayan Dallas Mavericks rakibini 121-112 yenerek Batı final serisinde durumu 1-0 yaptı. Dallas'ın Alman yıldızı Nowitzki sadece 15 saha içi şut kullandığı maçı 48 sayıyla tamamlayarak yine maça damgasını vurdu. Alman yıldız 24/24 serbest atış kullandığı geceyi 6 ribaunt, 4 asistle noktaladı.

 

 

Nowtizki serbest atışlardaki başarılı isabet oranıyla NBA play-off'lar rekoru kırdı. NBA'de şut kaçırmadan en çok serbest atışı sayıya çeviren son isim 2003 play-off'larında Boston formasıyla 21'de 21 yapan Paul Pierce'di.
Dallas'ta Jason Terry maça kenardan gelerek 24 sayı üretirken, Shawn Marion ise 11 sayı, 7 ribaunt, 3 asistle oynadı.

 


Geceyi deplasmanda aldığı mağlubiyetle kapatan Oklahoma City'de ise Kevin Durant'ın 40 sayı, 8 ribaunt, 5 asistlik çabası galibiyet için yeterli olmazken Russell Westbrook ise 20 sayı üretti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.