ASAYİŞ - 20 Şubat 2019 Çarşamba 17:51

Darbeci komutanlara müebbet hapis cezası

A
A
A
Darbeci komutanlara müebbet hapis cezası

Eski tuğgeneral Deniz Kartepe, eski tümgeneral Atilla Darendeli ve eski albay Bülent Gürdoğan’a ‘Anayasayı ihlal’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

15 Temmuz darbe girişiminde Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Üs Komutanı olarak görev yapan eski Tuğgeneral Deniz Kartepe, Diyarbakır kapatılan 2. BHHM Komutanı olarak görev yapan eski tümgeneral Atilla Darendeli ve Diyarbakır ikinci BHHM’de eski Albay olarak görev yapan Bülent Gürdoğan hakkında, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Büyük millet Meclisi'nin ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütü ne üye olma, Türkiye cumhuriyeti Hükümetine ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, suçlamaları ile açılan kamu davası Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yapılan yargılama sonucunda, tutuklu sanıklar hakkında ‘Anayasayı ihlal’ suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi.  

Aydın Yorat
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale ÇOMÜ’de Dönüşüm Atölyesi gerçekleştirildi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğü “Kampüslerde Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Dönüşüm Atölyesi” kapsamında Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile meslek yüksekokulu binası çevresinde inceleme ve gözlemlerde bulundu. Atölyede katılımcıların, sürdürülebilirlik kavramını günlük hayata nasıl entegre edilebileceklerini öğrenerek sürdürülebilirliğin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutta eş zamanlı ele alınmasının önemi hakkında farkındalığa sahip olduğunu söyleyen Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Ayman Öz, Özellikle atıklar, su /atıksu yönetimi, enerji, eğitim alanları, peyzaj, sosyal imkanlar, ulaşım vb. konular üniversitemiz kampüsümüzdeki bir bina açısından ele alındı" dedi. Sürdürülebilirlik ilkelerinin üniversite genelinde benimsenmesinin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise, "Üniversite olarak sürdürülebilirlik ilkelerine olan bağlılığımızı güçlendirmeli ve çevremize duyarlı, sürdürülebilir bir kampüs oluşturmak için daha çok çalışmalıyız. Bu amaç doğrultusunda sürdürülebilirlik atölyesine katılan tüm öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Yapılan incelemeler ve gözlemler doğrultusunda belirlenen sorunlara yönelik çözüm odaklı grup çalışmaları gerçekleştirildi.