EKONOMİ - 13 Kasım 2018 Salı 14:00

DeFacto MAPIC Platformu’nda yurtdışı büyüme planlarını anlatacak

A
A
A
DeFacto MAPIC Platformu’nda yurtdışı büyüme planlarını anlatacak

Türk hazır giyim markası DeFacto, Cannes’da gerçekleşecek olan MAPIC etkinliğine katılacak. Önümüzdeki dönemde gelir artışına ve genç nüfusa sahip yeni gelişen pazarlarda büyümeyi hedefleyen şirket, şu anda Türkiye dışında 3 ana stratejik bölgede faaliyetlerini sürdürüyor. DeFacto, özellikle Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nda (CIS) derinleşme planları yapıyor.

Hazır giyim ve moda sektörünün önde gelen markalarından DeFacto, yurtdışı büyüme ve yeni pazarlara açılma planları doğrultusunda yatırım ve tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Yapılan şirket açıklamasına göre ulaşılabilir modada dünya markası olma yolunda ilerleyen marka, 14-16 Kasım tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşecek olan MAPIC (The International Retail Property Market) etkinliğine katılıyor. DeFacto’nun standının uluslararası yatırımcıların ilgi odağı olması bekleniyor. 

“Sektörün gücünü globale taşıyor”
DeFacto Operasyon ve Genişlemeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (COO) Serdar Ersoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türk perakende sektörünün büyüme hedeflerine ulaşabilmesi için mevcut pazarlardaki konumunu güçlendirmesi, yeni ihracat pazarları oluşturarak, dünyada daha çok ülkeye ulaşması gerekiyor. MAPIC, Türk perakende sektörünün gücünü global arenaya taşıması, yeni pazar alanları oluşturması bakımından önemli bir etkinlik. DeFacto olarak, organizasyona 6 yıldır katılıyoruz. Ulaşılabilir modada dünya markası olma stratejimiz doğrultusunda yurtiçinde ve yurtdışında aldığımız aksiyonları burada potansiyel iş ortaklarımızla ve yatırımcılarla paylaşıyoruz. Yeni ülke ve markalarla temasa girmek açısından MAPIC Platformu’nu önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Yurtdışındaki açtığımız mağazaların yüzde 32’sini MAPIC’te yaptığımız anlaşmalar sonucunda kiraladık. Özellikle Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesindeki önemli ana yatırımcılar ile MAPIC platformunda tek tek görüşerek anlaşmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“2018’de yurtdışında 7 farklı ülkede 40’a yakın mağaza açtık”
Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: “2018 yılında yurtdışındaki yatırımlarımız devam ediyoruz. Halihazırda yurtdışında 162 mağazamız var. Ocak-Eylül 2018 döneminde yurtdışında 7 farklı ülkede 40’a yakın mağaza açtık. Ulaşılabilir modada global bir marka olma stratejimiz doğrultusunda son iki yıldır yurtdışı yatırımlarımız ağırlık kazanmış durumda. Özellikle yeni gelişen pazarlarda geniş ve hızla büyüyen kapsama alanının, erişilebilir ve uygun fiyatlı hazır giyim markası olmanın avantajını kullanmaya çalışıyoruz. Bu sebeple genellikle yüksek harcanabilir gelir artışına ve genç nüfusa sahip yeni gelişen pazarları hedefliyoruz. Şu anda Türkiye dışında yer alan 3 ana stratejik bölgede faaliyet gösteriyoruz. Bu doğrultuda Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nda (CIS) büyümeyi planlıyoruz.”  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.