SPOR - 29 Ocak 2010 Cuma 17:47

Demirören alacağı olan 55 milyon euroyu sildi!

A
A
A
Demirören alacağı olan 55 milyon euroyu sildi!

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in kulüpten alacaklı olduğu belirtilen 55 milyon Euro'yu sileceği bildirildi.

YILMAZ UZUN-BALIKESİR
 
Pazar günü yapılacak olan kongrede kulüp başkanlığı için mevcut 2 adaydan Yıldırım Demirören'i destekleme kararı aldıklarını açıklayan Balıkesir Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Vural Alan, "Sayın Demirören ile yaptığımız görüşmede bize kulüpteki alacağını sileceğini ifade etti, bunu bize kerhen söylemiştir" dedi.

Balıkesir Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Vural Alan, 31 Ocak Pazar günü yapılacak olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) genel kurulunda Balıkesir merkez ve ilçelerde bulunan kongre delegeleri olarak mevcut başkan Yıldırım Demirören'i destekleme kararı aldıklarını açıkladı. Vural Alan, "Beşiktaş kongre üyeleri olarak 25 Ocak 2010 tarihinde toplandık. Ay sonunda yapılacak kulübün genel kurulunda Yıldırım Demirören ile Murat Aksu'nun adaylıklarını görüştük. Ayrıca Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Susurluk, Bandırma, Erdek, Bigadiç, Gönen, Biga ve Karacabey'de bulunan Beşiktaş kongre delegeleri ile de istişare ettik. Pazar günkü kongrede yapılacak seçimde mevcut başkan Yıldırım Demirören ve ekibini oy birliği ile destekleme kararı aldık" dedi.

DEMİRÖREN 55 MİLYON EURO ALACAĞINI SİLECEK Mİ?

Balıkesir Beşiktaşlılar Derneği 55'i il merkezi olmak üzere il genelinde toplam 169 delegeye sahip. Delege sayısı ile İstanbul'dan sonra taşrada 5. il olan Balıkesir delegasyonu, Beşiktaş kongrelerinde bugüne kadar belirleyici oldu. Derneğin Demirören'i destekle kararının diğer delegasyonlar üzerinde de önemli bir tesir yapacağı kaydedildi. 

İHA muhabirine konuşan Balıkesir Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Vural Alan, Yıldırım Demirören'e bir şans daha tanımak istediklerini anlattı. Kongre sürecinde son 1 ay içinde adaylardan Murat Aksu'nun ziyaret ettiği Balıkesir'de, Yıldırım Demirören adına Levent Erdoğan dernek başkanını ziyaret edips görüştü. Vural Alan, Yıldırım Demirören ile kısa bir süre önce yaklaşık 7 saat süren bir görüşme yaptıklarını, bunun sonucunda yönetim olarak ikna olduklarını ve bir şans daha tanıma kararı aldıklarını anlattı. 

Vural Alan, "Alacak verecek konusu çok polemik konusu yapıldı. Yıldırım bey bu sözü bir anlık kızgınlık neticesi sarf etmiş ve pişman olduğunu da ifade etmiştir. Kulübü seviyor ki cebinden para veriyor, harcıyor. Yıldırım bey 55 milyon Euro'luk alacağını bir kalemde silebilecek bir insan. Yıldırım beyin geçmişi bellidir, babasının da Beşiktaş'a olan katkı ve desteğini herkes biliyor. Balıkesir delegasyonu olarak aldığımız ortak karar ile kongrede başkanlık seçimlerinde destekleyeceğimiz aday Yıldırım Demirören'dir" dedi.

Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Vural Alan İHA muhabirinin, "Yıldırım Demirören, kendisiyle yaptığınız görüşmede yeniden başkan seçilirse kulüpteki alacağını silecek mi, böyle bir sözü veya düşüncesi var mı?" şeklindeki soruya, "Evet. Sayın Yıldırım Demirören kongrede başkan seçilince alacağını sileceğini kerhen ifade etti, söyledi" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.