POLİTİKA - 21 Temmuz 2015 Salı 09:27

Demirtaş: 'Ölü sayısı 32'ye yükseldi'

A
A
A
Demirtaş: 'Ölü sayısı 32'ye yükseldi'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç'ta meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Demirtaş, ölü sayısının 32'ye yükseldiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “IŞİD’i bırakmışlar, dünden beri HDP’ye saldırıyorlar. Bu en az katliam kadar acıdır. Bu ülke dün 32 gencini, evladını yitirdi. Arasında Samsunlu var, İstanbullu var, Trakyalı var, Egeli var, Doğulu, Güney Doğulu var; her biri yiğit birer devrimci, bizler için bu ülkenin kahraman evladı onlar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Olağanüstü MYK Toplantısı öncesi basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Suruç'ta insanlık dışı, vahşi bir katliamla karşı karşıya kalındığını kaydeden Demirtaş, “32 pırıl pırıl gencimiz; her biri bu ülkenin ayrı değeriydi. Acı elbette ki çok büyük. Biz parti binalarımızın güvenlik tedbirlerini arttıracağız. Özellikle sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek kuruluşları kendi güvenlik tedbirlerini arttırsınlar. Halkımız da güvenlik tedbirlerini arttırsın, dikkatli olsun” diye konuştu.

“IŞİD’İ BIRAKMIŞLAR, DÜNDEN BERİ HDP’YE SALDIRIYORLAR”
Medyanın, yaptıkları açıklamaları kasıtlı olarak çarpıttığını dile getiren Demirtaş, “Biz, ‘Her yerde IŞİD barbarlarının, tecavüz ordusunun teröristleri var; buna karşı dikkatli olun’ diye dün çağrı yaptık. Ama dünden bu yana havuz medyasının en aşağılık sesleri, ‘Silahlanma çağrısı yaptılar’ diye HDP’yi suçluyorlar. IŞİD’i bırakmışlar, dünden beri HDP’ye saldırıyorlar. Bu en az katliam kadar acıdır. Bu ülke dün 32 gencini, evladını yitirdi.

Arasında Samsunlu var, İstanbullu var, Trakyalı var, Egeli var, Doğulu, Güney Doğulu var; her biri yiğit birer devrimci, bizler için bu ülkenin kahraman evladı onlar. Görünen o ki; böylesine katliamlar karşısında bile maalesef ki ülkenin medyası, siyasetçileri birbirine yakın duramıyorlar. Böylesine bir acıda bile bir birleşme yaşanamıyor. Bunların hepsi kendi kinlerinde boğulmuş insanlar. Yazdıkları, çizdikleri, söylediklerinin farkında değiller. İnsanlık adına utanç verici bir durum, onların IŞİD zihniyetlilerden hiçbir farkları yok. Bu havuz medyasının ucuz insanlarına sesleniyorum: Biliyorum paranızı kim verirse onun düdüğünü çalıyorsunuz. Ama unutmayın bu topraklar insanlığın ve medeniyetin var olduğu topraklardır” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKEDE BARIŞ VE HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAYACAĞIZ”
Demirtaş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Mezopotamya toprakları ilk insanların yaratan tarafından yeryüzüne gönderildiği topraklardır. Bu topraklarda insanlığı yeniden ayağa kaldıracağız, insanlığı yeniden inşa edeceğiz; sizin beslemeniz IŞİD’e rağmen, sizin IŞİD zihniyetli anlayışınıza rağmen bunu başaracağız. Biz, el ele vereceğiz, demokrasi, adalet ve barış ilkelerinden vazgeçmeden, birbirimize kini, öfkeyi büyütmeden, her gün, her saat ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, bu ülkede barış ve huzur içerisinde yaşayacağız; Halkların Demokratik Partisi bunu başaracak”

Demirtaş, MYK Toplantısı’ndan sonra daha kapsamlı bir değerlendirme yapılacağını sözlerine ekledi. Demiraş’ın HDP Genel Merkezi’ne girmesinin ardından, binada siyah bayrak açıldı.  

ONUR EMRE DURAK 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.