ASAYİŞ - 16 Eylül 2016 Cuma 11:02

Denizin ortasında hortumla karşı karşıya kaldılar

A
A
A
Denizin ortasında hortumla karşı karşıya kaldılar

Sinop’ta denizde ortaya çıkan hortumla arızalanan bir teknedekilerin karşı karşıya kaldığı anlar cep telefonuyla görüntülendi.

Kent merkezinde deniz turuna çıkan bir tekne bir süre sonra arızalandı. Tekne sahipleri arızayı gidermeye çalışırken başlayan yağmurun ardından ortaya çıkan hortum teknedeki bir yolcu tarafından saniye saniye görüntülendi. Çok yakınından geçen hortum teknedekilere de korkulu anlar yaşattı. Hortumu cep telefonuyla görüntüleyen Nurullah Aksel, tura çıkmadan önce de görüp kaydettiklerini ancak denizin ortasında karşı karşıya kalabileceklerini tahmin edemediklerini söyledi.  Yeniden çalışan teknedekiler daha sonra kıyıya çıktı. 

Murat Çelik A.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa YKS’ye hazırlanan öğrenciler Canpolat’a teşekkür etti Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik desteğini sürdürüyor. Eğitim faaliyetleriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrenciler, sunulan imkanlar dolayısıyla Mehmet Canpolat’a teşekkür etti. Gençleri geleceğe hazirlayan kültür ve sosyal işler müdürlüğü, bünyesindeki kütüphane, okuma salonları ve etüt merkezlerinin yanı sıra ücretsiz dershane hizmeti veren üniversiteye hazırlık kursu ile öğrencileri sınav maratonunda yalnız bırakmıyor. Üniversiteye hazırlık kursunda uzman eğitmenler eşliğinde konu anlatımları ve soru çözümleri yapan öğrenciler, her hafta düzenli olarak yapılan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) deneme sınavlarına katılıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) formatında yapılan deneme sınavlarıyla eksik konularını ve yanlışlarını görme şansı yakalayan kursiyerler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi hayallerine daha emin adımlarla hazırlanıyor. Salı, Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada üç gün yapılan ücretsiz deneme sınavlarıyla kısa süre içerisinde net sayılarını artıran gençler, sunulan imkanlar dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletti. Öte yandan, Haliliye Belediyesinin ücretsiz dershane hizmetinden yararlanmak ve deneme sınavlarına katılmak isteyen gençlerin Cengiz Topel İlkokulunda kayıt oluşturabilecekleri kaydedildi.
Giresun Giresun’da 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri 1 Mayıs’ta perdelerini açıyor Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından bu yıl 27.’si düzenlenecek Geleneksel Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri Tanıtım Toplantısı, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Vahit Sütlaş Sahnesi’nde 1-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte Amasya, Eskişehir, Ordu, Rize, Sivas ve Trabzon ile Kosova’dan 9 ayrı tiyatro topluluğu sanatseverlerle buluşacak. Tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, tiyatronun toplum yaşamına dair önemine vurgu yaparak “Tiyatro toplumlara güzellik, saygı, sevgi, hoşgörü, uygarlık gibi çok önemli değerler katan, bizi bize göstererek, yaşamımıza ayna tutmak suretiyle kendimizi sorgulamamızı sağlayan; dünyanın en köklü ve en etkili sanatıdır. 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri ile bu büyülü sanatın tüm güzelliklerini Giresunumuzda hep birlikte yaşayacağız. Toplumların gelişmesinde ve ilerlemesinde çok önemli bir yeri olan, uygarlık tarihinin en köklü sanatı tiyatronun; farklı türlerindeki örneklerini salonumuzda izleyeceğiz. Bizler, sanatın insan yaşamındaki değerini ve önemini biliyoruz. Atamızın dediği gibi, “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur”. Bizler Giresun Belediyesi olarak bu duyarlılık ve farkındalıkla, tüm Giresunlu hemşehrilerimizi, tüm komşularımızı bu sanat şölenine bekliyoruz. Katılan tüm tiyatro topluluklarına, emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve basımıza teşekkür ediyorum. Perdemiz hiç kapanmasın, daha aydınlık yarınlar için; yaşasın sanat, yaşasın tiyatro diyoruz” şeklinde konuştu. Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Dr. Erdal Yıldırım, gerçekleşecek etkinliğin tam bir tiyatro festivali olacağını belirterek “27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri’nde her türden oyunu ağırlayıp, tiyatronun her türünün örneklerini burada görebileceğiz. Özellikle Kosova’dan gelen oyun bizim için çok renkli olacak. Hem metin itibariyle hem reji ve dil itibariyle tiyatronun evrensel bir sanat olduğunu bizlere gösterecek. Bu oyunu üst yazı tekniği ile seyircimize sunacağız. Açılışı Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ adlı oyunumuzla biz yapacağız ardından birbirinden farklı türdeki 10 ayrı oyun tiyatro severlerle buluşacak” açıklamasında bulundu.
İstanbul Fenerbahçe 10 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor Süper Lig’de son şampiyonluğunu 2013-2014 sezonunda yaşayan Fenerbahçe, birçok rekora imza attığı sezonu mutlu sonla tamamlayıp, şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında lider Galatasaray ile arasındaki 4 puanlık farkı koruyan Fenerbahçe, 10 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor. Ligde son 4 haftaya girilirken sarı-lacivertlilerin ezeli rakibine karşı büyük bir dezavantajı bulunuyor. Önümüzdeki hafta Konyaspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, son kez İstanbul dışına çıkacak. Sonraki süreçte Kadıköy’de iki maçı kalan Kanarya’nın, tek deplasmanı Galatasaray müsabakası olacak. Rekorlar ve ilklerin sezonu Fenerbahçe, sezon içerisinde birçok rekora ve ilklere de imza attı. UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig’de oynadığı ilk 19 maçı kazanan sarı-lacivertliler, ligde de kendisine ait olan ’en iyi sezon başlangıcı’ rekorunu 10 maça çıkardı. Fenerbahçe teknik direktörlüğü görevinde 3. dönemini yaşayan İsmail Kartal, son 31 dış saha maçında 24 galibiyet, 7 beraberlik alarak, mağlubiyet yaşamadı. Bu sezon deplasmanda 17 maça çıkan sarı-lacivertliler, yenilgi yüzü görmezken, 15 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve rakip filelere 39 gol gönderdi. Öte yandan Fatih Karagümrük müsabakasıyla birlikte ‘bir sezonda dış sahada üst üste 10 galibiyet’ alan ilk takım oldu. Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda topladığı 47 puanla da 2020-2021 sezonundaki rekorunu egale etti. Ali Koç, şampiyonlukla bırakmak istiyor 2018 yılında başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç, 6. sezonunu yaşadığı futbolda lig şampiyonluğu yaşamadı. Bu süreçte sarı-lacivertliler, iki kez 2.’lik, birer kez de 3, 6, ve 7. olarak sezonu tamamladı. Son yıllarda birçok branşta ulusal ve uluslararası şampiyonluklar alan Fenerbahçe, futbolda da sezonu lig şampiyonluğu ile taçlandırmanın hesaplarını yapıyor. 2023-2024 sezonunda ezeli rakibi Galatasaray ile kıyasıya şampiyonluk yarışı içerisinde olan Fenerbahçe, son 4 haftada puan farkını azaltıp ipi göğüslemek istiyor. Sezon sonunda başkanlık görevini bırakacağını söyleyen Ali Koç, önümüzdeki dönemde yapılacak seçimde aday olup olmayacağıyla alakalı net kararını henüz açıklamadı.