SPOR - 27 Mart 2010 Cumartesi 22:58

Denizli: Beşiktaş gerçek kimliğini ortaya koydu

A
A
A
Denizli: Beşiktaş gerçek kimliğini ortaya koydu

Beşiktaş, sahasında Eskişehirspor'u 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 mağlup ederek, lider Bursaspor'un 3 puan kaybettiği haftada şampiyonluk umutlarını tazeledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, zor bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, gecenin en güzel olayının zorluklardan çıkabilecek Beşiktaş'ın ortaya çıkması olduğunu söyledi. Eskişehirspor gibi takıma karşı 2-0 geriye düşüp maçı kazanmanın kolay bir olay olmadığını ifade eden Denizli, "Lig çok enteresan bir hal alıyor. Özellikle de haftanın açılış maçıyla birlikte beklentiler ön plana çıktı. Zor bir gecede bu zorluklardan çıkabilecek Beşiktaş'ın ortaya çıkması gecenin en güzel olayıdır. 2-0 geriye düştüğümüz süre geri çevireceğimiz süreyi bize bıraktı. Eskişehirspor gibi bir takıma karşı 2-0'dan oyunu çevirmek kolay değil. Beşiktaş gerçek kimliğini ortaya koydu. Fazlasını atabildikten sonra goller yemek çok önemli değil. Yediğimiz gollerden daha çok atmaya imkânımız varsa heyecan katar" dedi.


Beşiktaş'ın taraftarıyla büyümeye alışık bir takım olduğunu belirten Denizli, "Ligin final yürüyüşünün başladığı bir dönemdeyiz şartları en iyi değerlendiren takım düşündüğünü gerçekleştirecek. Biz buna hazırız. Maçta kulübenin oyuna katkısı çok olumlu oldu. Özellikle Uğur ve Serdar'ın katkıları güzeldi. Serdar yapabileceği doğru koşular yapıyor doğru yerde buluşuyor birinci derecede önemli olan bu. İkinci derecede vuruş kalitesi bunları yapamadı. Bu bizim için önemliydi. Yedek kulübesinden gelen değişimin yüzde 30'luk katkısı çok önemliydi" diye konuştu.

 

DERBİ YORUMU

Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını da değerlendiren deneyimli teknik adam, "Derbi inşallah herkesin bekledi olguyu ortaya çıkarır. Birinin kazanması durumunda yüzde yüz birini geçiyoruz. Beraberlik durumunda da iki takımı da klasmanda geçme durumunda oluyoruz. Bundan ziyade bizim için önemli olan önümüzdeki haftaları değerlendirmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.


Beşiktaşlı futbolcu Fink ise, maça iyi başlamadıklarını ifade ederek, "Geriye düştükten sonra toparlandık ve maçı kazandık. İkinci yarı oyuna çok hakimdik. Başlar başlamaz maçı çevireceğimize inanmıştık" ifadelerini kullandı.


ÇALIMBAY: "TECRÜBELİ OYUNCULAR AĞIRLIĞINI KOYSALARDI FARKLI OLURDU"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise 2-0 öne geçmelerine rağmen bunu sonuca yansıtamadıklarını dile getirerek, "Hiçbir zaman geri çekilmedik. Beklenmedik goller yedik. Bizim de eksik oyuncularım vardı. Şans verdiğimiz tecrübeli oyuncular oyunluğa ağırlığını koysalardı skor farklı olurdu. Beklenmedik goller yedik. Oyuncularımı ortaya koydukları oyundan dolayı kutluyorum. Ama Eskişehirspor olarak o golleri yemememiz gerekiyordu" dedi.


Eskişehirsporlu futbolcu Saffet de çok güzel bir maç olduğunu ifade ederek, "İlk yarı hocamızın istediği gibi oynadık. İlk yarı elde ettiğimiz güzel avantajı ikinci yarı tutamadık" şeklinde konuştu.

 

BURKAY ÇELEBİOĞLU / İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir