ÇEVRE - 31 Ağustos 2018 Cuma 16:12

Denizli’de baraj göletinde toplu balık ölümleri

A
A
A
Denizli’de baraj göletinde toplu balık ölümleri

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki baraj göletinde toplu balık ölümleri gerçekleşti. Karaya vuran yüzlerce balığın aşırı sıcaklarla birlikte su seviyesinin çekilmesi ve buna bağlı olarak oksijen seviyesinin azalmasından öldüğü tahmin ediliyor.

Pamukkale ilçesinde Vali Recep Yazıcıoğlu Baraj Göleti’nde toplu balık ölümleri gerçekleşti. Çoğunluğunun İsrail sazanı balık türünün olduğu yüzlerce ölü balık karaya vurdu. Barajdaki su seviyesinin gözle görülür bir şekilde azaldığı görülürken, canlı balıkların da sürekli su üstüne çıkıp tekrar suya girmeleri de dikkatlerden kaçmadı. Ölü balıklar baraj göletinin sadece bir bölgesinde değil bütün çevresinde karaya vurdu. 

Baraj göletinin bulunduğu Kurtluca Mahallesi sakinlerinden Ali Şahin isimli vatandaş, balık ölümlerinin her sene bu dönemlerde yaşandığını kaydetti. Ölümlerin barajdaki su seviyesinin düşmesinin ise bilinçsiz ve kontrolsüz yapılan sulamadan kaynaklandığını öne süren Şahin, balık ölüleri ile birlikte yağmur suyu tahliye şebekesinden verilen suyun yaydığı kokudan dolayı da rahatsız olduklarını dile getirdi. Şahin, duruma yetkililerin bir an önce el atması gerektiğini belirtti.

"Her sene oluyordu ama bu sene ölümler daha fazla" 

Baraj gölüne uzun yıllardan bu yana balık tutmaya gelen vatandaşlardan Ali Güven ise balık ölümlerinin uzun bir süreden bu yana yaşandığını anımsattı. Güven balık ölümlerine ilişkin şunları söyledi: 

"Bunların hepsi benim düşünceme göre havanın çok sıcak olması suyun azalması ve oksijenin yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. Barajın her tarafından böyle balık ölüleri var. Genelde her sene oluyor. Her sene oluyordu ama bu sene ölümler daha fazla." 

Diğer yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin bölgeye gelerek gölet suyundan incelenmek üzere numuneler aldığı öğrenildi.  

Ali İbileme - Gökten Ceylan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son bir hafta içerisinde yol ve kaldırım çalışmalarına hız verdi. Ekipler, 8 mahallede kaldırım ve yol çalışması gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ihtiyaç duyulan her noktada çalışmalar yapılacağını ifade etti. İlçenin her köşesinde ulaşımın rahat ve güvenli olarak sağlanabilmesi ve vatandaşların taleplerinin çözüme kavuşması amacıyla Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın verdiği talimatlar doğrultusunda son bir haftada çalışmalarına hız veren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Orduzu, Gülümuşağı, Toygar ve Alacakapı Mahalleleri’nde toplamda 5 kilometre stabilize yol serim; Yıldıztepe, Alacakapı, Toygar ve Battalgazi Mahalleleri’nde asfalt yama; Alacakapı, Hanımınçiftliği ve Zafer Mahalleleri’nde ise kilit parke taşı tamirat ve döşeme çalışmaları gerçekleştirdi; iki çalışma toplamda 3 bin metrekarelik alanda yapıldı. Başkan Taşkın: “İhtiyaç Neredeyse Ekiplerimiz Orada” Battalgazi’nin her sokağı, her caddesi için durmadan çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Belediye olarak ilçemizin her noktasında vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve onların refahını artırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Battalgazi’mizin çeşitli noktalarında hızlı ve etkili bir şekilde yol bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Ekiplerimiz Orduzu, Gülümuşağı, Toygar ve Alacakapı Mahalleleri’nde stabilize yol serim; Yıldıztepe, Alacakapı, Toygar ve Battalgazi Mahalleleri’nde asfalt yama; Alacakapı, Hanımınçiftliği ve Zafer Mahalleleri’nde kilit parke taşı tamirat ve döşeme çalışmaları gerçekleştirdi. İlçemiz genelinde 40 cadde ve sokakta çalışmayı yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Yapılan çalışmalar ile birlikte, vatandaşlarımızın sokaklarında, caddelerinde daha konforlu bir ulaşım deneyimi yaşamasını sağlıyoruz. Her alanda ihtiyaç neredeyse ekiplerimiz orada çalışıyor. Mahallelerimizde çalışmalarımızı gerçekleştirirken vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak mağduriyetlerini gidermeyi hedefliyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak, ilçemizin her bir köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için; memnuniyeti ve konforu için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.