EKONOMİ - 01 Haziran 2023 Perşembe 12:19

Depremde hasar gören araçlar yeniden ekonomiye kazandırılıyor

A
A
A
Depremde hasar gören araçlar yeniden ekonomiye kazandırılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazda zarar gören araçlar, Batman'ın Sason ilçesine getirilerek afetzede ustalar tarafından onarılıp sahiplerine teslim ediliyor.

Deprem bölgesinden Batman'ın Sason ilçesine getirilen hasarlı araçlar, yaşanan depremde evleri yıkılan Hatay’dan Sason ilçesine yerleşen depremzede ustalar tarafından onarılarak sahiplerine teslim ediliyor.
Yaşanan depremlerde hasar gören araçları onararak sahiplerine teslim ettiklerini belirten kaporta ustası Kadir Korkmaz, hurdaya dönen araçları onarmakla hem depremzedelere yardımcı olduklarını, hem de ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti.

Depremde hasar gören araçlar yeniden ekonomiye kazandırılıyor

6 Şubat depreminde ağır hasar gören araçları Sason ilçesine getirerek burada tamir işlemlerini bitirdikten sonra tekrar sahiplerine teslim ettiklerini ifade eden Korkmaz, "Hurdaya gidecek bir aracı yeniden ekonomiye kazandırıyoruz. Kaportası veya başka bir arızası varsa gideriyoruz. Deprem bölgesinden kendi imkanlarımızla getirdiğimiz 10 aracı onarıp sahiplerine teslim ettik. Bazı arkadaşlarımızda kendi imkanlarıyla getirdiler, onları da onardık. Yeni gelenleri de şu anda onarıyoruz. Bundan sonra da getiren olursa her türlü yardımcı oluruz. Bizler de depremzede olduğumuz için onların halinden anlıyoruz. Hurdası yüz bin getiren bir aracı onardıktan sonraki değeri üç yüz bine kadar yükseliyor. Ailece burada çalışıyoruz. Babam, kardeşim ve ben burada çalışıyoruz. Kardeşim hemşirelik bölümü mezunu, atama beklerken o da burada bizimle çalışıyor” dedi.

Depremde hasar gören araçlar yeniden ekonomiye kazandırılıyor

“Depremden kaçarak buraya geldik; bizlere burada dükkan verdiler”

Yaşanan depremden kaçarak Sason'a yerleştiklerini aktaran oto tamir ustalarından Hanifi Korkmaz da, “6 Şubat depreminin ardından buraya taşınmak zorunda kaldık. Burada bizlere çeşitli imkanlar sağlayarak bizlere dükkan verdiler. Biz de burada deprem bölgesinden getirilen araçları tamir ediyoruz. Bu şekilde hem depremzedelere yardımcı oluyoruz, hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ben hemşirelik bölümünden lisans mezunuyum. Atamam yapılıncaya kadar burada aileme yardımcı olacağım. Gelen araçları burada sıraya koyup onardıktan sonra tekrar sahiplerine teslim ediyoruz” diye konuştu.

Ekrem Aktaş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Minik Dahiler, Kazdağıları Bilim Köyünü ziyaret etti Balıkesir’in Havran ilçesinde, Kazdağları Bilim Köyünü, kendilerine Minik Dahiler diyen 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencileri ziyaret etti. Minik Dahiler bilim köyünde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Kazdağları Bilim Kampını ziyaret eden Minik Dahiler burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar ve Kazdağları’nın endemik bitki türlerini yakından tanıma fırsatı buldular. Kazdağları Bilim Köyü ve AR-GE Firması sahibi Faruk Durukan Kazdağları Bilim Köyü’nün onlarca bilimsel çalışmaya ev sahipliği yaptığını ifade ederek “Şu anda Kazdağları’nda 700 rakım yükseklikteyiz. Burası Kazdağları Bilim Köyü. Burada bilimsel çalışmalar yapılıyordu; bugüne kadar yine yapılıyor. Üniversitelerimiz bilimsel çalışma için geliyor fakat bugün ilk defa minik dahileri aldık, 5 yaş grubu” dedi. Kazdağları’nın farklı ve özel yapısı ile bilimsel çalışmalara ev sahipliği yaptığını ifade eden Durukan “Şu anda yapılan Kazdağı’ndaki bilimsel çalışmalar hakkında miniklere bilgi verdik. Onlar da çok heyecanlandı, biz de çok heyecanlandık. Buradaki amacımız çok küçük yaşta minik çocuklara bilimsel çalışmaları aşılamak, öğretmek, o heyecanı vermek. Bunu yaptığımız için de çok da mutluyuz. Çocuklarımız da çok mutlu. Bu projelerimiz bu şekilde 5 yaş grubuna kadar inmeyi başardık. O da bize büyük mutluluk veriyor” dedi.