BASKETBOL - 28 Ağustos 2013 Çarşamba 21:12

Dev adamlar basın mensupları ile buluştu

A
A
A
Dev adamlar basın mensupları ile buluştu

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Medya Günü etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Medya Günü etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.Avrupa Şampiyonası öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Milli Takım teknik, idari ve sporcu kadrosu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SİNAN GÜLER: “BU HAZIRLIK SÜRECİNDE KENDİMİZİ GÖSTERME YÖNÜNDE BİZE BİR SINAV OLACAK”

Başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Sinan Güler, “İnanıyorum ki bu hazırlık sürecinde kendimizi gösterme yönünde bize bir sınav olacak. Umarım bu bir haftalık süreç sakatsız bir şekilde devam eder. Slovenya’ya gittiğimizde nasıl performans göstermemiz gerektiğini görürüz diye umuyorum. Başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

OĞUZ SAVAŞ: “TAKIM İÇİNDE HERKES GAYRETLİ ÇALIŞIYOR”

A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Oğuz Şavaş, şampiyona hazırlıklarına devam ettiklerini belirterek, “Hazırlıklar gayet güzel gidiyor. Geçtiğimiz hafta sonu hazırlık turnuvası oynadık son durumumuzu görmek için. Orada gördüğümüz eksiklerimizi kapatmaya çalışacağız. Çok fazla vaktimiz kalmadı. Şuana kadar her şey yolunda gidiyor. Takım içinde herkes gayretli çalışıyor. İnşallah şampiyonaya en hızlı şekilde girip, elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

DENİZ KILIÇLI: “HER GÜN DAHA FAZLASINI KATARAK BURAYA KADAR GELDİK”

Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerinin altını çizen A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Deniz Kılıçlı, “Kampın ilk gününden beri her gün daha fazlasını katarak buraya kadar geldik. Slovenya’daki turnuvadan sonra daha iyi olduğumuza inanıyorum. Yaptığımız hazırlık maçlarında oynadığımız takımlar iyi takımlardı. Çok iyi mücadele edip çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Avrupa şampiyonasında çok büyük bir şansımız olduğunu düşünüyorum. Tecrübemizi ortaya koyup, aynı zamanda konsantre olup, kendi topumuzu oynarsak, herkesi yeneceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HİDAYET TÜRKOĞLU: “HER ZAMAN EN İYİ ŞEKİLDE MÜCADELE EDEN BİR EKİP OLDUK”

Sakatlık dönemi hakkında bilgi veren A Milli Erkek Basketbol Takımının tecrübeli oyuncusu Hidayet Türkoğlu, “Zorlu bir süreçti Allah'a çok şükür ki iyi bir şekilde atlattık. Hala Milli formayı giyebiliyorum. Bu süreci takım arkadaşlarımla birlikte olarak geçirmek istedim. Onların enerjisi ve bana yakınlığı dostluğu, benim için her şeyden önemliydi. Hem kendimi hazırda tutmak istiyordum. Allah'a binlerce şükür ki iyi bir şekilde atlattık. Tekrar bu takımın başında kaptan olarak ve bu takımın kaptanı olarak burada bulunuyorum. Yaklaşık 94'ten beri hemen hemen 20 senedir milli formayı giyiyorum. Bunun gururu paha biçilemez. Artık bundan sonraki amacım özellikle bu Avrupa şampiyonasına kendimi en iyi şekilde hazırlamak istiyorum. Herkes şuan istediği form düzeyinde değil. Bunu problem olarak nitelendirmemek gerekir. Herkesin aynı anda form tutması gerçekten çok zor. Bu hiçbir yerde görülmedi. Uzun yıllardır beraber oynuyoruz ve bunu da kısa zamanda çözeceğimize inanıyorum. Takım olarak her zaman en iyi şekilde mücadele eden bir ekip olduk. Maçları müdafayla kazanılacağını herkes biliyor. Biz bunu yıllardır yapıyoruz. O konuda sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Hücumda ufak tefek, konuşarak çözebileceğimiz sorunlar var. Bu da önümüzdeki 5 günde hücuma yönelik antrenmanlarla daha da ileriye gideceğiz. Takım olarak çizeceğimiz tablo çok önemli. Yıllardır yaptığımız birlik olma ve birlikte hareket etme özelliğimizi bu Avrupa şampiyonasında da herkese göstermek istiyoruz. İnşallah şansımız da yanımızda olur ve bu süreci en iyi şekilde noktalarız. Bunun için herkes inanılmaz bir şekilde efor sarf ediyor” ifadelerini kullandı.

“İLK MAÇTAN İTİBAREN BU İŞİ CİDDİYE ALMAMIZ GEREKTİĞİNİN BİLİNCİNDEYİZ”

Oynayacakları her maçın çok önemli olduğunu belirten Türkoğlu, “Benim 8. Avrupa şampiyonam. Her maçın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Grubumuz diğer gruplara göre daha zorlu olabilir ama favori ülkeler, ön planda olsa da ilk maçtan itibaren bu işi ciddiye almamız gerektiğinin bilincindeyiz. Oraya gelen bütün ülkelerin amaca bir şekilde madalya almak. Biz de bunun bilincindeyiz. Maç maç değerlendirip, her maçı aynı şekilde oynayarak her takıma aynı saygıyı göstereceğiz. İleride başımızı ağrıtacak bir durumla karşılaşmak istemiyoruz. Puana göre oynanacağı için kazandığımız her maç lehimize olacaktır” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kahta’da Ramazan Sohbetleri’nde ümmet coğrafyası konuşuldu Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen söyleşi programında Dr. Abdulcelil Alpkıray vatandaşlarla bir araya geldi. Kahta Belediyesi tarafından Ramazan sohbetleri kapsamında düzenlenen "Ümmet Coğrafyasının Dünü ve Bugünü" konulu söyleşi programı, Kahtalı Mıçe Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda konuşan Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Ramazan ayının sadece bir ibadet zamanı olmadığını belirterek, aynı zamanda gönüllerin birleştiği, kardeşlik ve dayanışma duygularının en güçlü şekilde hissedildiği müstesna bir dönem olduğunu söyledi. Ramazan ayının toplumda birlik ve beraberliği pekiştiren özel bir iklim oluşturduğunu ifade eden Hallaç, bu anlamlı ayda düzenlenen kültürel ve manevi etkinliklerin insanların aynı değerler etrafında buluşmasına önemli katkılar sunduğunu dile getirdi. Toplumsal dayanışmayı güçlendiren bu tür programların önemine değinen Hallaç, "Bu akşam da kıymetli hemşehrilerimizle böylesine anlamlı bir programda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Söyleşiyi gerçekleştiren hemşehrileri Dr. Abdulcelil Alpkıray ise ümmet coğrafyasının tarihsel süreci, bugün karşı karşıya olduğu gelişmeler ve geleceğe dair perspektifler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Alpkıray, Kahtalı hemşehrileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek gösterilen yoğun ilgi ve misafirperverlik için teşekkür etti. Programın sonunda Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ve AK Parti Kahta İlçe Başkanı Gaffar Çelebi tarafından Dr. Abdulcelil Alpkıray’a günün anısına plaket takdim edildi. Program, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi. Programa Kahta Kaymakamı Muhammed Usame Soysal, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Gaffar Çelebi, İlçe Müftüsü Süleyman Turul ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kocaeli Ramazan’ın manevi iklimini Balyanoz’da yaşadılar Darıca Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde iki gün geçiren Saygınlar Kulübü üyeleri, sağlıklı beslenme eğitimi ve çeşitli etkinliklerle kaliteli zaman geçirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 65 yaş üzeri vatandaşlara hizmet veren Saygınlar Kulübü, üyelerini Ramazan ayı kapsamında Darıca Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde iki gün boyunca ağırladı. Toplam 80 Saygınlar Kulübü üyesinin katıldığı programda büyükler, sahur ve iftar sofralarında bir araya gelerek, Ramazan ayının manevi atmosferini hep birlikte yaşadı. Program kapsamında katılımcılara Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirme eğitimi verildi. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen eğitimde oruç tutarken dengeli beslenmenin önemi, sahur ve iftarda dikkat edilmesi gereken noktalar ile sağlıklı yaşam alışkanlıklarının sürdürülmesine yönelik bilgiler paylaşıldı. Katılımcılar, düzenlenen etkinlikler sayesinde hem sosyal ortamda vakit geçirme hem de farklı faaliyetlere katılma imkanı buldu. Spor, yürüyüş ve sosyalleşme imkanı Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen program boyunca kulüp üyeleri, tesis bünyesinde bulunan çeşitli spor aktivitelerine katıldı. Ayrıca tesisin geniş bahçesinde yürüyüş yaparak doğayla iç içe vakit geçirme fırsatı bulan katılımcılar, birlikte sohbet ederek sosyalleşme imkanı da elde etti. Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi ve katılımcıları sosyal etkinliklerle desteklemeyi amaçlayan program, kulüp üyelerinin memnuniyetiyle sona erdi.