KENT HABERLERİ - 30 Ekim 2013 Çarşamba 15:41

Devletin himayesindeki çocuklar sivil savunma öğreniyor

A
A
A
Devletin himayesindeki çocuklar sivil savunma öğreniyor

Kartal Belediyesi, devletin himayesinde bulunan 20 çocuğa sivil savunma dersi veriyor.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanlığı ile SOYAÇ’ın (Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar Eğitim Merkezi) birlikte ortak yürüttüğü oryantasyon programı Başıbüyük Kampüsü'nde başladı. Üniversitenin eğitim verdiği 20 öğrenci Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından oryantasyon programı dahilinde eğitime alındı. Eğitimlerde görev alan pedagojik formasyona sahip arama kurtarma teknisyenleri ve üniversitenin Erasmus programı öğrencileri Maltepe Üniversitesi Başıbüyük Kampüsü’nde çalışmalara katıldı. Periyodik olarak devam edecek çalışmalarda öğrenciler temel eğitimlerine katkı olarak sivil savunma, ilk yardım, arama kurtarma ve denizcilik alanında bilgi ve beceri kazanacaklar. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Muhittin Beyaz ve SOYAÇ Merkezi Başkanı Doç. Dr. Özden Bademci tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek.
Arama kurtarma ekibi, kursiyer öğrenciler ve Erasmus programı öğrencilerinin birlikte yaptıkları antrenmanlarda Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’ne ait arama kurtarma köpekleri, moral motivasyon unsuru olarak büyük beğeni topladı. Kursiyer öğrencilerin oyun arkadaşı olan 2 arama kurtarma köpeği ile birlikte futbol antrenman maçı da yapıldı. Oryantasyon programı kapsamında çalışmalara dağcılık eğitimi ile devam edilecek.
Yaşam için sivil savunmanın önemine her fırsatta değinen ve yapılan tüm çalışmaları destekleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da sosyal sorumluluk projelerine her geçen gün bir yenisinin ekleneceğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-1’lik beraberlikle sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 12. dakikada sağ kanattan Ozan Tufan’ın geri pasında topun sahibi olan kaleci Ahmet Doğan’ın, araya girmeye çalışan Oh’a yaptığı müdahale sonrası hakem Oğuzhan Çakır penaltı noktasını gösterdi. 14. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen Orkun Kökçü, sağ köşeden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 15. dakikada sol kanatta topla buluşan Umut Nayir, bir süre meşin yuvarlakla ilerledikten sonra yay gerisinden ceza sahası içinde çapraz koşu yapan Zubkov’a pasını aktardı. Bu oyuncunun sol taraftan yaptığı vuruşta top filelerle buluştu. 1-1 Stat: Tüpraş Hakemler: Oğuzhan Çakır, Anıl Usta, Bersan Duran Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Amir Murillo, Emmanuel Agbadou, Tiago Djalo, Rıdvan Yılmaz, Kristjan Asllani, Junior Olaitan, Orkun Kökçü, Vaclav Cerny, El Bilal Toure, Hyeon-gyu Oh Yedekler: Devis Vasquez, Wilfred Ndidi, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Felix Uduokhai, Taylan Bulut, Jota Silva, Devrim Şahin, Yasin Özcan, Mustafa Hekimoğlu Teknik Direktör: Sergen Yalçın Trabzonspor: Andre Onana (Ahmet Doğan Yıldırım dk. 7), Ozan Tufan, Chibuike Nwaiwu, Salih Malkoçoğlu, Mathias Lovik, Ozan Tufan, Benjamin Bouchouari, Christ Oulai, Oleksandr Zubkov, Anthony Nwakaeme, Ernest Muçi, Umut Nayir Yedekler: Onuralp Çevikkan, Onuralp Çakıroğlu, Tim Folcarelli, Boran Başkan, Yiğithan Çubukcu, Oğuzhan Ertem, Paul Onuachu, Felipe Augusto, Esat Yiğit Alkurt Teknik Direktör: Fatih Tekke Goller: Orkun Kökçü (dk. 14 pen.) (Beşiktaş), Zubkov (dk. 15) (Trabzonspor)