GÜNDEM - 18 Ekim 2018 Perşembe 02:51

Devletin zirvesinden Ara Güler için taziye mesajları

A
A
A
Devletin zirvesinden Ara Güler için taziye mesajları

Usta foto muhabiri Ara Güler'in vefatı nedeniyle devlet erkanından ardı ardında taziye mesajları geldi.

Duayen foto muhabiri Ara Güler'in vefatı nedeniyle devlet erkanından taziye mesajları geldi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesapları üzerinden mesajlarını paylaşan bakanlar ve milletvekilleri, Güler'in vefatından duydukları üzüntüyü dile getirdi. Ara Güler için taziyelerini ileten bazı isimlerin mesajları şu şekilde: 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, duayen foto muhabiri Ara Güler, edebiyatçı Bahaettin Karakoç ve siyasetçi Oya Akgönenç'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Oktay, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayımladığı mesajında, Türkiye'nin üç değerini yitirdiğini belirterek, "Fotoğraflarıyla tarihi belgeleyen fotoğraf sanatının usta ismi, duayen gazeteci ve foto muhabiri Ara Güler'i, şiirleri ile Anadolu insanının sesi, Türk edebiyatının 'Beyaz Kartal'ı Bahaettin Karakoç'u, Türk siyasetinde önemli hizmetler yürütmüş bilim insanı Prof. Dr. Oya Akgönenç'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun" ifadelerini kaydetti. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; "Ruhuyla var olan Ara Güler'in kadrajından Türkiye'yi ve insanımızı görmek büyük keyifti. Ruhu şad olsun." 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "Fotoğraf sanatının büyük duayeni Ara Güler’in vefatını teessürle öğrendim. Merhumun ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza sabır ve başsağlığı diliyorum." 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; "Duayen fotoğrafçımız Ara Güler, ardında gençlerimize örnek olacak nice eserler bırakarak aramızdan ayrıldı." 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; "Türkiye'nin sevincini, üzüntüsünü, neşesini, hüznünü, bütün yönleriyle hayatın her anını fotoğrafladı. Makinesiyle nice zamanları ölümsüz kıldı." 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik; "Ömür sermayesini mücevher gibi işledi. İnsan hayatının ve dertlerinin şahidi bir derviş aramızdan ayrıldı."  

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Ara Güler ve Bahaettin Karakoç için başsağlığı mesajı


Duayen foto muhabiri Ara Güler'in vefatı nedeniyle sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden başsağlığı mesajını ileten Kurtulmuş, "Kültür ve sanat dünyamızın dev çınarı Ara Güler'i kaybettik. Ailesine, dostlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Bugün vefat eden Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Bahaettin Karakoç'u da unutmayan Kurtulmuş, "Türk Edebiyatının güzel sözlü siması, şiirimizin beyaz kartalı Üstad Bahattin Karakoç Beyefendi Hakkın rahmetine kavuştu. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabr-ı cemîl ve başsağlığı diliyorum" mesajını paylaştı. 

Başkan Murat Aydın, Ara Güler’in vefat ettiği hastaneye taziye dileklerini iletti

 İstanbul’da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ünlü fotoğrafçı Ara Güler’le vefat ettiği hastaneye gelerek taziye dileklerini ileten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ”Türkiye’nin geçmişini görmek ve geçmişini anlamak istiyorsak Ara Güler’in fotoğraflarına bakacağız” dedi. 

İstanbul’da hastaneye kaldırılan ve kalbi durduktan sonra tekrar çalıştırılan ünlü fotoğrafçı Ara Güler’in yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetmişti. Ünlü Fotoğrafçı Ara Güler’in hayatını kaybettiği haberlerin ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, hastaneye gelerek yakınlarına baş sağlığı diledi. 
Hastaneye gelerek yakınlarına baş sağlığı dileyerek kısa bir açıklama yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Türkiye’nin geçmişini görmek ve geçmişini anlamak istiyorsak Ara Güler’in fotoğraflarına bakacağız. O gerçekten görsel bir hafızaydı. İyi bir insandı, açık gönüllü, açık sözlü, sözünü esirgemeyen, kucaklayan bu ülkenin bu toprakların çok önemli bir değeriydi. Mekanı cennet olsun, Allah sabırlar versin, hepimizin ülkemizin başı sağ olsun” dedi. 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.