GÜNDEM - 19 Ağustos 2022 Cuma 09:08

DGS’yi kazanamayan Yaşar Dede pes etmiyor: 'Seneye yine sınava gireceğim'

A
A
A
DGS’yi kazanamayan Yaşar Dede pes etmiyor: 'Seneye yine sınava gireceğim'

Amasya'da 4 yıllık üniversiteli olmak için geçen ay Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girip merakla beklediği sonuçların açıklanmasıyla kazanamadığını öğrenen 80 yaşındaki Yaşar Aktaş, pes etmeyerek şimdiden kolları sıvadı. Türkiye’nin en yaşlı üniversite öğrencisi olma hedefiyle Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasını uzaktan özlemle gözlemleyen Yaşar Aktaş, “Seneye yine sınava gireceğim. İnşallah oradan 4 yıllık diplomayı alacağım” dedi.

2 yıllık önlisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak için geçen ay gittiği Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde bastonunun desteğiyle ilerlerken kendisini öğrenci yakını sanıp sınav giriş belgesini göstermesiyle şaşıran görevlilerin yakından ilgilendiği evli ve 3 çocuk, 8 torun sahibi Aktaş, "Ölene kadar, tabuta girene kadar okumayı düşünüyorum" şeklindeki gayretli sözleriyle gençlere örnek olmuştu.

DGS’yi kazanamayan Yaşar Dede pes etmiyor: 'Seneye yine sınava gireceğim'

İlkokul diplomasını mezun olduğu okulun sisteminde bulamaması üzerine 70 yaşındayken açık öğretime başvurup sırasıyla ilköğretim, lise ve iki yıllık ilahiyat bölümünü başarıyla bitiren elektrik teknisyeni emeklisi Aktaş, “Eşimin hastalığı nedeniyle yeterli çalışamamıştım. Evin hem hanımı hem de erkeği olunca olmuyor bu iş. Ama şimdiden derslere tekrar başladım. Seneye Allah nasip ederse 4 yılık ilahiyat ile Türk dili ve edebiyatı okumayı hedefliyorum” diye konuştu.

DGS’yi kazanamayan Yaşar Dede pes etmiyor: 'Seneye yine sınava gireceğim'

DGS’yi kazanamayan Yaşar Dede pes etmiyor: 'Seneye yine sınava gireceğim'

"Bu sefer başarılı olacağına inanıyorum"

55 yıldır aynı yastığa baş koyduğu hayat arkadaşının kendisine baktığı için derslerine vakit ayıramadığını ancak bu sefer başarılı olacağına inandığını anlatan Firdevs Aktaş da “Eşim ölene kadar okumak istiyor. Çok çalışkan öğrencidir. Boş duramaz. Evdeki bütün işleri o yapıyor” şeklinde konuştu.

Murat Çelik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kazdağları’nda asırlardır Hıdırellez’i mezarlıkta kutluyorlar Balıkesir’in Edremit ilçesi Tahtakuşlar Mezarlığı’nda asırlardır sürdürülen Hıdırellez geleneği, bölgede yaşayan Tahtacı Türkmenleri tarafından yaşatılıyor. Mezarlıkta gerçekleşen Hıdırellez etkinliği büyük ilgi görüyor. Tahtacı Türkmenleri, asırlardır sürdürdükleri Hıdırellez geleneği dahilinde Kazdağları eteklerindeki Tahtakuşlar Mahallesi’nin mezarlığında bir araya gelerek ölmüşleri için hayırlar yaptı ve Hıdırellez’i kutladılar. Mezarları süsleyen ve yanlarında getirdikleri yemekleri yiyen Tahtacı Türkmenleri, odun ateşinde pişirdikleri kahve ile çerez ve şekerleri birbirlerine ve ziyaretçilere ikram etti. Yüzyıllardır bu geleneği devam ettirildiğini ifade eden Tahtakuşlar Muhtarı Kadir Sürgit “Ölmüşlerimizin ruhuna değsin diye çay, kahve ikramları, yemek ikramları, çerez ikramları, ölmüşlerimizi anmak için yapıyoruz. Ölmüşlerimizin anmak için kültürel bir etkinliğimiz yüzyıldan beri süren bizim için çok önemli bir gün” dedi. Bu etkinliği izlemek için Kazdağları’na geldiğini ifade eden Yeşim Varol, “Kazdağları’na ilk defa geliyorum. Hıdrellez için de bu köye ilk defa geliyorum. İnanılmaz güzel bir yer. Bence çok anlamlı bir etkinlik bu. İnsanların ölmüşlerini anmaları için onlarla birlikte anılarını tazelemeleri için ve hayır yapmaları için inanılmaz güzel bir etkinlik. Ben bayıldım. Bence herkes hayatında en az bir kere görmeli” dedi.